Ректорът на ВУЗФ: Над 90% реализация на завършващите имаме

Кариерното развитие започва със средното образование
1 окт 2019 22:12, Анисия Иванова
6

За 18-та поредна година Висшето училище по застраховане и финанси отвори вратите си и посрещна стотици млади таланти. В тържествена атмосфера, пред усмивките на десетки студенти, дипломанти и преподаватели, беше открита новата академична учебна 2019/2020 година. Ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов пожела на студентите да продължават да се развиват и да запазят стремежа и амбицията си.

Новата учебна година във висшето училище започна и с нови магистърски програми. Две от тях са в сферата на електронната търговия и блокчейна, като от тази есен университетът откри програма по реклама и бранд мениджмънт.
Във висшето образование дълго време реформите се отлагаха и от 2-3 г. имаме нова стратегия, която се провежда с добра стъпка. Това каза за "Денят ON AIR" ректорът на ВУЗФ доц. Григорий Вазов.

"Не можем да правим резки движения - създаваш хора, съдби", подчерта той.

По думите му качеството започва да намира своя резултат - държавни университети и ВУЗФ стоят на сериозни позиции.

"Имаме над 90% реализация на завършващите и то на сериозни места", обясни ректорът.

Според него е важен и изборът, който бъдещите кандидат-студенти правят по отношението на подбора на специалностите.

"Кариерното развитие не започва от университета, а от училище. Ролята на средното образование е да позиционира децата, кариерното развитие трябва да започне от 8-9 клас", подчерта Вазов.

Динамиката на професиите се променяла бързо, добрите преподаватели често пъти били работещи в дадената сфера хора, стана ясно от думите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Йхклкх преди 4 години
Григорий намирате ли студенти, че нещо все по кът стават навсякъде. Ама хитрец си ти продаде университета, новите собственици да се оправят. Евала
3
0
 
0
 
! Отговори
то образование преди 4 години
"Кариерното развитие не започва от университета, а от училище. Ролята на средното образование е да позиционира децата, кариерното развитие трябва да започне от 8-9 клас", подчерта Вазов."Тук е прав, за другото сте вие...търсят се хигиенисти или второ висше?И пак не е сигурно..само ITI, ли_$⌛мех
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, реализация като работници във фирми за бързи кредити до 300 лв. Или продавачи на билетчета, дето се търкат и миришат я на шоколад, я на нещо по-екзотично. А баш отличниците даже може да се издигнат до айтита дежурни по телефон.
1
0
 
15
 
! Отговори
Аре факоф преди 4 години
с платените публикации