Поредицата "Средновековна слава“ на образователно турне по история

Уроците влизат в учебниците
Обновена: 5 дек 2019 16:16 | 5 дек 2019 15:55,
3
Поредицата "Средновековна слава“ на образователно турне по история

С открит урок в столичното 58 ОУ „Сергей Румянцев“ започна образователното историческо турне с филмите от новата документална поредица на ЗАД „Армеец“ и сдружение „Българска истрия“ „Средновековна слава“. Вчера пред шестокласници и седмокласници екипът на „Българска история“ разказа за най-големите постижения на българската средновековна държава и прожектира пред тях някои от филмите от новата поредица.

Още по темата

През следващите дни предстои „Средновековна слава“ да излезе и извън София. Открити уроци ще се проведат на 10 декември в Стара Загора и Мъглиж, а на 11 декември екипът млади будители поема към Бургас, Ямбол и Карнобат, където ще продължи историческата си обиколка.

Образователното турне с филмите от „Средновековна слава“ в училищата из цялата страна ще се състои през цялата учебна 2019/2020 година. То е част от мисията на проекта на „Българска история“ и ЗАД „Армеец“ да направи историята интересна и вълуваща както за по-широк кръг от хора, така и за учениците. Затова чрез атрактивни 3D анимации и мултимедийни похвати поредицата „Средновековна слава“ разказва за най-големите постижения на България през Средновековието. Филмите се разпространяват безплатно в социалните мрежи на „Българска история“ и ЗАД „Армеец“, а премиерно могат да бъдат гледани и всяка неделя от 16,30 часа в предаването „Операция История“ по Bulgaria ON AIR.

В унисон с образователната мисия на проекта, дискове с поредицата се подаряват безвъзмездно на учители и ученици по време на откритите уроци по история. От съвсем скоро епизодите вече са част и от електронните учебници на издателство „Просвета“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Ваника преди 4 години
Браво на момчетата!!!!!!!!!
2
0
 
2
 
! Отговори
"Мъченико" преди 4 години
то с божикане работата няма да се оправи. Ев та на зи рай се !
1
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже колко мъка има по този свят .