Голи тела, полови органи нагледно, целувки. Аудиторията - 10-годишни деца

Програма за сексуално образование предизвика раздор в училище
Обновена: 11 фев 2020 13:16 | 11 фев 2020 10:15, Камелия Цветанова
548
Голи тела, полови органи нагледно, целувки. Аудиторията - 10-годишни деца
Снимка: Pixabay

Представители на фондация преподавали на 10-годишни деца в училище в Перник подробности за мъжката и женска полова система, а след това ги насърчавали да нарисуват наученото.

Едно от упражненията било децата да се целуват по бузите.

Това предизвиква възмущение у част от родителите на четвъртокласниците. Други не намират нищо нередно в обучението.

Става въпрос за програмата "Таралежи", която е взаимствана от други европейски държави. Целта й е превенция на насилието във всичките му форми, включително и сексуалното.

Програмата не е одобрена от МОН.

Някои родители също не са съгласни с методите на обучение.

"Това, което ни безпокои, е начинът, по който се обучават децата на ранна сексуална информираност. Виждаме какви са резултатите. На 11 се женят, на 12 имат деца. Образованието остава извън обсега", смята Дима Ненчева, майка на едно от децата, на които е преподавано.

На децата са били показвани тела и полови органи, били са карани и да ги рисуват.

"Смятам, че това влияе абсолютно негативно. На тези деца им се възбуждат любопитството и започват да търсят повече информация", добавя Ненова пред Нова тв.

Други родители не искат програмата да спира смятат, че тя е навременна.

"Децата се информират за всичко, което е позволено в проекта. Синът ми не е споделял за целувки по бузата. С децата говорим за половото идентифициране – аз съм момче, тя е момиче. Това започва първо вкъщи. В проекта няма дума разврат", коментира друга майка.

"Проектът има превантивна цел – да предпазим децата от насилие във всичките му форми. За това го одобрихме. Родители имаха възможност да се запознаят с темите в проекта и да преценят. Една от темите е "Различието между нас", в която се обсъжда, че ние сме различни и това трябва да се толерира. Друга тема е за "Доброто и лошото докосване".

За това, че ти е приятно мама и тати да те целуват, но когато възрастен, който не ти е близък, желае да ти докосне, ти трябва да кажеш "не". Думи като "карани насила" са лъжа.

Няма деца, на които им е ставало лошо", обясни психологът на училището Симона Добринова.

Програмата ще бъде прекратена заради конфликта, информира директорът на училището.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


548
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Левелеее! Ни на 15-16 още си играхме на фунийки, стражари и апаши и даже не знаехме кво е това секс ... а те!!!Ууууууу!
373
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За повечето тук това е тема табу и е грешно децата да се информират в академична среда, най-добре от улицата и нета.
372
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо тъпотии в училище трябва са се учи точно не само за секса, къде е границата на докосване, целуване и т.н., но също за алкохола, цигарите, енергийните напитки и дрогата. Вместо тъпотии, които на никого не са нужни е важно децата да знаят как да се хранят правилно, основни симптоми и болести, рискови и превенция. Как да реагират при задавяне, пропадане. Все неща част от живота. А не формули по химия сякаш ще станат всички научни работници и зубрене на дати и факти, напълно ненужна информац
371
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом пророкът Мохамед е ощастливил Айшето на 9 години, значи е нормално 10 годишните момиченца да започнат да си мислят за х.. и да го рисуват. Мюсюлманите в България са 12 % от населението. Трябва да се съобразявате с тях. С предпочитанията и традициите им. НПО-тата пък са на издръжка от международните евреи. Разлика практически няма. И едните са ***, и други.
370
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с тези програми е насилие върху човешката природа.На всичко естествено си му идва времето с възраста.Но прилагането на подобни програми с цел рзвращаване на невръстни и малколетни,си е престъпление срещу човечеството.Поне да обяснят как до сега човечеството е оцеляло без техните програми.Може единствено да се констатира че от както ги има тези програми,хората масово взеха да се чудят кой от чий пол е.А напоследък тези програми налагат двуполовият модел като, видиш ли по-съвършен.
369
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По яко от секса нема.Съвет за момчетата - никога ке си давайте истинското име и така правете, че да не могат да ви издирят. Сяяя работата стана много дебела. Не смао, че е правят аборти амини издръжка искат! Ко? Ааа не!
368
8
 
6
 
! Отговори
КОС преди 4 години
аз хванах даскалакта по енглиш за *** с двете ръце я стиснах тя е на 32 и ме закара при директорката която е яка лелка с огромни бомби и тясен сотиен направо шех да ги скасам и двете надарвих се зверски а те се спукаха от смях дали да ги съдя ама не сам казал на нашите
367
7
 
13
 
! Отговори
От 376 преди 4 години
Младите нямат нужда от ранен секс. Половата им система още не е узряла за секс. Ако правят ранен секс се съсипват физически. Когато станат пълнолетни трябва да бъдат изправени пред следния избор - за момчетата - казарма или тежък физически труд, а за младите момичета - да са чистачки, берачки, помагачки на полето. Ако искат секс - да подписват граждански брак и да се сексят колкото си искат , а също така и да раждат и възпитават деца. Контрол трябва да има. Безконтролието води до безпътица
366
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уроци на живо. По европроект с участието на Кончита вруст .
365
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направо да им пускат от кабелната гадно порноЛяво ще учат и мъчат на математика и български .че и история.
364
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те от детската градина се обиждат и тнт а на тая възраст си правят и секс всички гледат телевизия и ползват интернет а и да им спрете телевизията и интернета на всеки блок и ограда и училище за нарисувани полови органи така ,че няма как да не им попречите а и да се опитате да им попречите все ще питат някой и ще им каже или ще си купят някое списание и тнт
363
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото Медведев е виновен
362
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 383 те не спят а правят секс и е по-добре уроци от колкото да не знаят нищо и после като стане да се чудят кво да правят теи да не се насърчават пак ако искат правят секе не на 18 а много по-малка възраст
361
2
 
10
 
! Отговори
От 376 преди 4 години
До АнонименПо-добре секс уроци от колкото 5 аборта докато е станала на 20 40 и 100 или 1000 бъчви с коли и пари дето са я минали С това се насърчават младите непълнолетни момчета и момичета да правят секс преди да са завършили 18 години. насърчава се и абортите, педофилията и бройките ( с колко момчета ще се таковат момичетата и обратното, с колко момичета ще си спят момчетата. По -добре е младите да НЕ бързат със секса, когато станат на 18 г. ( и повече), тогава да се женят и да раждат
360
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължение от 376 и 378Когато имаше доброто предложение да се изучава Религия ( Православно Християнство и Морал) в Българското училище, мнозинството неблагоразумно отказа и беше против това разумно и полезно предложение . А сега в българското училище се преподава секс уроци,а чалгата и сексът сред непълнолетните, както и агресията сред учениците.
359
0
 
11
 
! Отговори
хахах преди 4 години
Отворих да чета статията, стигнах до думата "Перник" и всичко ми стана ясно.
358
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тотална гадост!!!Вместо да четат,да учат и да се радват на детстото си,-полови органи нагледно?!?Остава да накарат учител и учителка да покажат нагледно какво е поллов акт.Отвратен съм.Родители,помислете за децата си!
357
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължение от 376И както писах преди, пак и ще повторя, НЕ е добре, когато жени работят и биват назначени да работят МЪЖКИ професии и призвания, а също така и професии в мъжки род. Същото се отнася и за училището : когато директора на училището е жена, а не мъж; когато преподавателите са предимно жени,а не мъже; когато и психолозите и логопедите са жени, а не са мъже - образованието ЗАПАДА, а възпитанието на младото поколение е ПРОВАЛ!
356
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре секс уроци от колкото 5 аборта докато е станала на 20 40 и 100 или 1000 бъчви с коли и пари дето са я минали
355
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тези секс " уроци" за НЕПЪЛНОЛЕТНИ лица се насърчава педофилията, агресията в училище и сред учениците и покваряване на младото поколение. Подбудителите нагло се стремят да кажат на подрастващото поколение, че ранния секс между непълнолетни, непълнолетно лице и възрастен човек, абортите ( убийство на неродени, но живи в майчината утроба деца), проституцията и порното са нещо " нормално и полезно" ,а всъщност СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕКА, ЧОВЕШКАТА ЛИЧНОСТ И ОБЩЕСТВОТО и ТРЯБВА ДА СА НАКАЗУЕМИ