Уроци по Skype, уебинари… заради грипа и COVID-19

Идеята е на синдикат "Образование"
7
Уроци по Skype, уебинари… заради грипа и COVID-19
Снимка: Pixabay

Българските образователни институции да използват всички възможности за онлайн обучение на учениците при създалата се повишена епидемиологична обстановка, предлага синдикат „Образование“ при Т „Подкрепа“.

Според профсъюза училищата в облака, които използват office 365, G- suite, могат да използват приложенията като виртуални класни стаи, групи, качване на материали от учителите във виртуалния хард диск, виртуална тетрадка /onenote / office 365/.

Още по темата

Напълно приложими са Skype уроци, за тези които не са в G suite и hang up, както и провеждането на уебинари. Могат да се използват и  съществуващите електронни учебници, смятат от синдиката.

В платформата „Уча се“ има голям ресурс от учебни клипове, обхващащ материала, който се изучава в училище. Подобна платформа на „Уча се“ е “Khan academy”, коята предоставя огромна база от учебни клипове на английски език. Недостатък е, че платформата има много малка част преведена на български език.
Майкрософт предоставя възможности за онлайн обучение чрез Microsoft Teams, където учители и ученици могат да работят съвместно. Има поредица от уебнинари, които могат да се използват.

Училищата, които са инсталирали Moodle могат да използват платформата за дистанционно обучение.
Тези образователни институции, които все още нямат достъп до горецитираните онлайн ресурси могат да използват за учебна комуникация служебни мейли. Ако има училище без служебни мейли те биха могли да използват официалната поща на училището, сайт на училището, като учителите подават информация за дейностите, които трябва да изпълняват  учениците.

Наложително е обсъждането на работния режим на учителя, който не кореспондира с хипотезата учител да провежда обучения в платен отпуск.

Синдикат „Образование“ е убеден, че политиката за онлайн обучения в образователната система трябва да бъде приоритет на МОН и да бъде  планирана създадена и интегрирана своевременно за да се превърне в ефективна и действаща система за образование.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това ще реши и проблема с носенето на тежки чанти, ранно ставане и учене на смени
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, аз това го казвам вече толкова пъти, че учителите могат да си изпратят информацията и децата да учат у дома. Връзка класен ръководител, с учители и учениц, сайтове на училища, имейли, месинджъри фейсбук. намираме се в 21 век с толкова информационни ситеми, че товяа няма да е никакъв проблем
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха, ха, ха учениците не учат когато са на училище, та в облака ще учат.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре дошли в 21 век. Поне да сме благодарни на вируса че ни подтикна леко на сила да се доближим и ние до западните държави.