МОН: Няма решение за връщане на учениците в училище

Предстоят срещи със синдикати, директори, родители и учители
28 апр 2020 07:40, Анисия Иванова
32
МОН: Няма решение за връщане на учениците в училище
Снимка: БГНЕС

Към момента няма решение за връщане на ученици в училище, съобщиха от МОН пред БНТ.

Министерството започва срещи със синдикати, директори, учители, родители, за да се вземе решение както за завършването на годината, така и начина на провеждане на изпитите.

Необходими са още около две седмици и в зависимост от епидемиологичната обстановка ще бъдат обявени конкретни дати за изпитите и приключване на годината.

До 10 май ще бъде обявен материалът, върху който ще бъдат изпитите на база проучване в училищата. Няма да се включва материал, който не е преподаван поради обективни причини, породени от ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
21
 
! Отговори
Търговия преди 4 години
Презумпцията е пускайки децата на училище търговците да си възвърнат продажбите от чипс, вафли, кола и цигари.
6
0
 
33
 
! Отговори
Несъгласен преди 4 години
Моите деца до края на учебната година няма да ги пусна на училище.Рисковано е.Всяка сутрин Щабът обявява по няколко заразени деца. Нали се сещате, ако са в училище и както не се пазят, че всяко едно зъразено дете ще зарази половината клас. Те ще го занесат в къщи.Родителите им ще го занесат на работа.Дистанционно завършване и толкоз.
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Децчицата ще донесат подаръци от училище за мама и тати и особено за баба и дядо...
4
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какъв е този зор да ги върнете точно в края на учебната година? Никаква причина няма да събирате деца на куп за 1-2 седмици, и после да мрънкате защо има нови заразени. Като държите изпитите им да се провеждат наживо, а не онлайн - просто ги отложете за август - септември
3
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онлайн обучението е чиста и точна работа. Стига учениците да имат желание за ушене, непременно ще разберат, че имат всично, поднесено на тепсия, вместо да стават разболяващо рано всяка сутрин, да сменят возила, да влачат тежки раници с багаж и дазаспиват от деградираща ги умора, още щом седнат по чиновете в клас.
2
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравейте Кой от Господа Министри от Правителството ще ни гарантира,че децата ни от 7 клас и 12 клас няма да се заразата.Особено като четем всички българи ,че се увеличават като вече има и заразени деца.Аз съм майка на ъчуник от седми клас .Няма да го пусна на училище.Могат спокойно децата да си завършат дистанционно.Не мислете ли също и за учителите ни който са в рискова група.Някои от тях са -баби и родители.Господа Политици нашите деца и учители не са Ви Опитни зайчета.
1
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да връщате никого, че ще натръшкате България! А и децата, особено над 12 боледуват по-сериозно от тая гадост. За 7 и 12 клас се разберете с учителите и родителите! Най-много за матурите ги вкарайте по 5-6 деца в стая да ги махат тия матури и стига вече! Учителите ни са възрастни и е опасно за тях, а да съберете на едно място и 10 деца те веднага ще се скупчат на едно. Айде сега крякащите мамита да решават живота на децата им или псевдо велика гимназия, пълна с наркоманчета е по-важно!

Спонсорирани публикации