Как ВУЗ-овете се дигитализираха за един семестър?

Говори административният директор на ВУЗФ доц. д-р Радостин Вазов
5

Производството се превърна в ключов сектор за нашата икономика през последното десетилетие. България се оказа атрактивна за редица големи инвеститори, които откриха свои заводи тук. Как обаче сегашната ситуация променя тези планове - в предаването Money.bg по телевизия Bulgaria ON AIR разговаряме с Георги Атанасов, управител на ''Фесто производство''.

Коронавирусът засегна и учебния процес в българските университети, които бързо трябваше да се дигитализират.

Гладко ли протече тази трансформация и ще виждаме ли повече технологии в обучението в бъдеще? Говорим с административния директор на ВУЗФ доц. д-р Радостин Вазов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
pbdan преди 4 години
Дайте пример как се прави дистанционно обучение в технически ВУЗ, медицина, стоматология. Как ще се обучават първокурсници в потоци по 300 студента и как ще се изпитват след това. Така е лесно - частен ВУЗ, 20 студенти, икономика, финанси.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дистанционно обучение без упражнения, без практика, без личен контакт е отбиване на номера и измама. Ако трябва да слушаме теория в интернет има всичко. А пък да отговаряме на прекомерните претенции на преподавател който си е пее една и съща неразбираемата лекция до пенсия без да си дава зор да научи някой на нещо, не става. Измислят всякакви реклами за да си запълват бюджета чрез прием без да въведат ефективни методи на обучение. Университетите се превърнаха в печатници на дипломи без покритие.
2
5
 
2
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 4 години
Като знам какъв съм инженер, ме е страх да отида на лекар.
1
4
 
4
 
! Отговори
V преди 4 години
Ами тогава къв е смисъла от вузовете ??? Да теглят от държавата пари ли ? Да обучават дистанционо след години труд вместо практика каквато те не предлагат. Е да ше са три месечни курсове а не кетапи за тарикати ,ама поне ще има смисъл ;)Кво се учи пет години у вишото пожарникарско ??? От коя страна се държи маркуча ли ???