Студенти от СУ не искат да ги изпитват в залите

Тръгва петиция с искане на неприсъствена сесия
17
Студенти от СУ не искат да ги изпитват в залите
Снимка: БГНЕС

Студентите от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ настояват за провеждане на онлайн семестриални изпити по всички дисциплини.

Още по темата

С оглед разпространението на заразата COVID-19 в страната те се обявиха твърдо против  завръщането и събирането на хиляди хора от цяла България в университетските аудитории, тъй като това ще доведе до превръщане на сградата на университета, a и на цели квартали в различни градове в страната в огнища на коронавируса.

Освен това допълнителни рискове от разпространение на заразата създава и пътуването на студентите от съответните населени места до София и обратно, както и придвижването с градския транспорт из града, смятат студентите.

Нито един университет в страната, още по-малко Софийският университет „Св. Климент Охридски“, не е подготвен за провеждане на присъствени семестриални изпити в аудиториите, защото не е възможно да се избегне струпването на много хора на едно място – дори такива условия да бъдат създадени в самите аудитории, то никой не може да гарантира, че ще се предотврати струпването на стотици студенти пред съответната аудитория и в коридорите на университета, опасяват се те.Според тях СУ „Св. Климент Охридски“ е напълно технически обезпечен да проведе онлайн семестриални изпити по същия начин, по който цял семестър успешно се провеждат онлайн занятия, колоквиуми и други форми на проверка на знанията на студентите – например в различни онлайн платформи като Moodle, Zoom и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Компетентни преди 3 години
Много компетентни всички ,мързеливи сме били ,некадърници сме ,и т.н ... Вие какво мислите,че правото е *** специалност и гледаме да се мине по-лесничко ?Няма такъв вариянт в УНСС И СУ правото е на ниво ,не е като БУ,НБУ и в други Унита ,където е задочно обучение!От тези университети излизат добре подготвени кадри ,които ги търсят във всеки един Съд,прокуратура или следствие!Да няма да ти вземат юриста от Бургаския ,където цяла година спал ,ял и налрая плащал ;)
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не знаете, не говорете. В момента се обучавам онлайн и съм студентка в СУ и буквално уча повече и пиша повече от преди карантината. Да не говорим, че присъствам на много повече лекции и семинари, особено сутрешните, които преди съм пропускала. И преди да започнете да пишете простотии, завършвала съм си предишните семестри с шестици, но много пот и усилия преди сесията. А сега уча през цялото време и нещата са по-леки така. Няма как тази епидемия да премине за един месец (сесията е юни).
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че до изпитите има още почти 2 месеца, къде сте се разбързали да определяте начина на изпитване, за регулирани специалности пък дистанционното си е направо подсъдно
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз моите студенти ще ги изритвам както до сега, ще са по малко хора, ще отворим прозорците, ще се маскираме и това е
12
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кому е нужно това висше образование освен на самите професори.Самоцелна работа в всичко.Не се учи ,а и в 21 век за какво ти е университет.С интернет пътуваш за микросекунди до всяко кътче на познанието.Кога ли ще ги махнат завинаги тия университети.Като каляски в 20 век са.
11
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съмнително е дали студентите или някой милиционер го е измислил.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами личи си какви студенти са и колко са учили!Аз дистанционно мога всичко да завърша. То не че у нас и присъствено завършват пълни профани без грам познания, дори за основно училище, но все пак - друго е да се признае това право официално!Всяко неграмотно - висшист!
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Глупости пишете. Професорите ще ги съкратят последни. Да се съкрати доцент също е слабо вероятно. Най-много някой асистент да съкратят (или всички асистенти), ако стане твърде напечено и няма студенти.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонименВсичко зависи от организацията а тя е слаба в ВУЗ и има голяма съпротива от професорите, защото ще ги съкратят.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуснете ги без изпит, бе! По-*** няма да станат. Не е възможно...
6
4
 
2
 
! Отговори
Да преди 3 години
Закривай!Като студент не съм преписвал, макар и да бях несериозен студент. Но когато бях преподавател, студентите масово преписваха...
5
5
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Добре че нямаше зараза, когато аз бях студент, защото нямаше да ми е готино да не ходя на лекции, но пък щях да уча усилено онлайн. Онлайн обучението се явява добра възможност, но те дано са се възползвали адекватно от него. С изпитите историята е ясна, това, което искат. То не е мислене за здравето си и затова на състудента, то е да седнат на компютъра с кафенцето и цигарката и да положат изпита така за няколко минутки.
4
11
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Много са мързеливи, твърде много мързелуват, ако може изобщо да не ги изпитват. Аз също мисля, че не трябва да бъдат изпитвани в залите предвид обстановката, не трябва да се струпват, но те искат лесно да минат, да не положат усилия да бързат за изпитите, което студентите правят. Явно задъхването от ходене и от тичане по трамваи и тролеи, както и задръстванията, за тези, които се движат с коли, им пречат, а не схващат това като изграждане на тяхното бъдеще. Аз бих страдал от липса на лекции.
3
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
надяват се по лесно да препишат
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи каките и батювците от барове и чалготеки на Студентски град требе да им пазим здравето ,но на ени абитуриенти - то е назначително и на всяка цена требе да са в изпитните зали за матурите- поредното доказателство колко адекватно е държавното управление за здравето и живота на народа си..преспокойно можеше да се мине без тези изпити за 7-ми и 12-ти клас..още повече ,че се върви и към осъществяване на балове
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И студентски град с дискотеките и бинго залите трябва да го махнат.