Защо студенти от СУ настояват за онлайн изпити?

Инициативата за дистанционни изпити е на студентите по право
14 май 2020 22:28, Красимир Ангелов
23

Студенти от Софийския университет събраха подписка за провеждане на онлайн изпити. Според тях присъственото оценяване крие риск за здравето, а условията в университета не могат да избегнат струпването на много хора.

Инициативата за дистанционни изпити е на студентите по право в Софийския университет. Мария и Ерик са сред първите подписали се. Според тях присъственото оценяване е излишно и опасно. Още повече, че дори в момента студентите се обучават по интернет.

Още по темата
"В епидемиологичната обстановка, в която се намираме в момента, смятаме, че не би било адекватно ако се съберем в тази сграда", каза Ерик Търнавски пред Bulgaria ON AIR.

Мария Стефанова добави, че в Софийския университет вече е важно да се каже, че има и други проведени онлайн изпити за студенти задочно обучение по специалност "Право".

"Провеждаме онлайн обучение, което е изключително полезно и има всички технически възможности да си проведе изпитите онлайн", добави тя. Според студентите присъствените изпити ще доведат до струпването на много хора на едно място. А условията в университета няма да могат да осигурят нужната дистанция.

"В нашия випуск сме над 300 души. Това е само по една специалност, има много други специалности в самия ректорат, има и много други факултети", каза още Ерик.

Мария сподели, че студентите се притесняват също така от това, че трябва да пътуват до София и обратно.

Такива са и притесненията на Антония Косева. От началото на извънредното положение е в родната Стара Загора и спазва всички протоепидемични мерки. Смята, че пътуването до София за един изпит е непремерен риск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано да отложат държавните изпити.

Спонсорирани публикации