Учебната година стартира присъствено, увери Вълчев

Министърът обаче иска организация за бързо преминаване на електронно обучение
22 юли 2020 16:15, Красимир Ангелов
86
Учебната година стартира присъствено, увери Вълчев
Снимка: БГНЕС

Взехме решение да стартираме новата учебна година в присъствено обучение, обяви  министърът на образованието Красимир Вълчев по време на заседанието на Комисията по образованието и науката.

Според него това решение е единственото логично в тази ситуация, съобщава "Фокус".

Още по темата
"Факт е, че обучението в електронна среда не може изцяло да замести присъственото. В същото време ние трябва да работим и разработваме правила за функциониране на системата в тези условия. Те ще бъдат най-общи по отношение на организацията и конкретни по отношение на така наречените здравни протоколи", посочи Вълчев.

Той поиска да се създаде организация, с която училищата ще трябва да имат план за организация на работа, за да превключат при необходимост за обучение в електронна среда за кратък период.

"Било то 3,5 или 7 учебни дни. Надяваме се и здравната система да има този капацитет бързо да направи анализ на ситуацията и като види здравния протокол да види каква е средата на контакт", каза още Вълчев.

Той посочи, че голямо внимание ще бъде обърнато на дезинфекцията в училищата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
12
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Министъра наистина ли прави всеки втори ден изявление, че учебната година ще започне присъствено или това са измислици на журналисти, за да си запълнят нормата от статии ? Колко пъти се каза това ? Всички вече разбрахме, че почва присъствено.
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашия министър гледа още в миналото.Няма значение, че до 20 год няма да има капитализъм и образованието няма да има нищо общо с корените от килийките училища в манастирите.Дефакто, да е ясно на министъра. Света вече няма да ползва методика и залегнали принципи в основата на образованието от ерата на килийното училище.Разбра ли министре??? Като не можеш да даваш правилен тон ще те отстранят.Вместо да работиш по проблемите на бъдещето-дистанционно обучение, говориш за бъдещето като Ванга. Е
29
2
 
5
 
! Отговори
Изобщо преди 3 години
Изобщо да си стоят вкъщи, никакво излизане, с маската и вътре, айде де -на училище и то присъствено. То и ученето стана панацея.И за какво и да учи, последния да загаси осветлението.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко, министъра си мисли, че Света ще си остане същия. ЯВНО БОЖЕСТВЕНИЯ ПЛАН, РАЗВИТИЕТО НА ОБЩЕСТВОТО, ВЪЗХОДА НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА... Нищо не означават за хора-***@$@%ИРИ.Министре, знаеш ли, че навлизаме в нов вид общество? Строй!? Нищо общо с капитализма.Ако можехте да видите света от гледна точка на Създателя щяхте да разберете, че Бог е универсален. Той постоянно твори и се развива. Така и ние хора-подобие и образ на Бог се развиваме.Затова нито ще има в бъдещето строй подобен на капитал
27
3
 
4
 
! Отговори
Толкоз им акъла! преди 3 години
С Ей такива некомпетентни се е обградил Бойчето!И после чакай добро отношение и доверие към ГРОБАРИТЕ! С тоя акъл тия могат само да ни закопат!
26
2
 
4
 
! Отговори
Колега ? преди 3 години
Подаваи си оставката, че да спре протеста.
25
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки учител може да подаде декларация за упълномощаване на свои роднини. Така, че след като се зарази и умре заради ковид19 в училище. Неговите роднини да съдят министъра за убийство и държавата за обезщетение от порядъка на 500 хил. лв минимум.Консултация с адвокат ще ви обяснят.Щом министъра ви кара да си рискувате живота и при положение, че класа труд на учителите не е установен от закона за рисков имате право да заведе те дело срещу министъра и срещу държавата. Ако сте мъртъв вашите ро
24
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колапса е пълен, а този министър е некомпетентен и лъже.След месец болните ще бъдат стотици хиляди.Въпрос на време е да започне да се разпространява и смъртоностния щам на ковид19, който не може да се различи от останите мутации при тест от машина, защото уравнението е друго. Ваксината работи само 2 месеца и после ще трябва нова. Цената и ще бъде между 70 и 80 лв. За една година ще трябват за едно дете над 600-700 лв. само за ваксина.И КАТО ПОЧНАТ МАСОВО ДА УМИРАТ УЧИТЕЛИ??? И тогава щ
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак планове, правила и друга бумащина за обучение в електронна среда. Но тези документи няма да променят знанията на учениците. Истината е, че дистанционното обучение през март-юни е пълен провал. Колкото и да говорят за 90% обхванати ученици, положението няма да се промени. Образователните платформи/виртуалните стаи бяха неизползваеми заради големия брой потребители, липсват адекватни ресурси за работа в електронна среда, учители и ученици срещаха трудности в работата и накрая се отказаха.
22
0
 
10
 
! Отговори
Тя и Фъндъчка преди 3 години
Щеше да обърне внимание на дезинфекция,но нищо не прави.Даже не мият улиците.
21
1
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Бойко Борисов
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1. Повече от 30% от учениците нямат акаунти във виртуалните стаи на Майкрософт.2. 90% от виртуалните стаи се ползват само като чат, защото учителите не са минали дигитално обучение със заповед на министъра.3. 99.9% от класните стаи нямат камера,микрофон,звук и настройки на софтуер, за да може учителите да преподават в стаите, а ученици да учат дистанционно.Статистиката може свободно да бъде дадена от Майкрософт на всеки журналист.Колапса е пълен, а този министър е некомпетентен и лъже.
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министърът си отива много скоро. След месец излизат статистика във връзка с дигитално обучение на учителите във България. Оказва се, че министъра не хае и масово учителите не са задължени да се явят на обучение.Майкрософт България отделно вади статистика. Оказва се, че нищожен процент от виртуалните стаи се ползват по предназначение. Масово учителите искат държавата да ги обучи и да им плати нет или да им и столица и настрои стаите, за да може учениците да се възползват от дистанционно обучени
18
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За шубелиите, хипохондриците и мързеланковците - да се създадат условия същите да бъдат освидетелствани и на тази база да си учат по къщите, щом толкоз много им е кеф.За нормалните хора - нормален живот се следва.Това изключва закопчаване за дивана и компютъра, обаче. И включва въвеждане в нормална социална среда с живи нормални контакти. Като за нормални хора. Никой не е длъжен да се съобразява с отклоненията на първите, все пак. Те са си с отклонения - да се лекуват.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, дано!
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросът не е във "вируса", а в потенциала за преустройство на обществото.Натоварващо е постоянно да се чете и слуша как някой си искал живота, искал да бъде същото, даже (ужасна наглост) да оцелявал.Цената ви се видя. Пращайте децата в кюпа, да не би да ви надминат случайно. Натам средата и училището ще се погрижат за "нулирането" им. Така трябва и да бъде, като се отчита наглостта на мизерното племе, което населява територията.
15
3
 
15
 
! Отговори
:):) преди 3 години
Присъствено пред компютрите!както вървят нещата - още дълго ще бушува пожара заради отворените дикотеки и заведения...Ама нали Бойко нареди заради икономиката....
14
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Училището трябва да остане за утайката на обществото. Тези, които нямат никакъв друг шанс за оцеляване и социализиране.Който иска качество, нека бъде така добър да намери начин и средства, за да се научи и предаде знанията на децата си. Ако няма ресурс за личностно развитие и изграждане, който да пренесе върху други, то да намери пари и да си плаща на хора годни, които умеят да обучават и убеждават. Като следствие, да прекрати контакта с детето си, за да не му пълни главата с дребнави мисли.
13
8
 
11
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Напълно е изкукал от коката.
12
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Фики Стораров - е важно за детето да води социален живот?... за да разбере навреме, че п.у.т.а.т.а е ресурс, а ако си момченце, то трябва своевременно да си потърсиш благодетел, че "добрите чичковци" са крайно количество и не стигат за всички стремящи се?*** и едни тъпотии редите...