Над 16 млн. дава правителството за модернизиране на училищата

Борисов: Като ги обучим добре, да излязат на протест
91
Над 16 млн. дава правителството за модернизиране на училищата

Над 16,5 млн. лв. ще бъдат отпуснати за модернизирането на 160 училища.

"За да могат младите хора, децата, учениците, след това като ги обучиме добре, да излязат на протест“, пошегува се премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на правителството, което се проведе чрез видеоконферетна връзка.

"Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора. Поехме и изпълняваме ангажимент си за обновяване и модернизиране на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в България", написа след това той в социалната мрежа Facebook.

"За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лв. Средствата са за реализирането на дейности по национална програма. Тя е насочена към училища с иновативни практики и за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии и математиката", обяснява Борисов.
 


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вдигнаха заплатите, но пенсионерите останаха в училище. И на много места това не е от липса на учители, а шуробаджанащината и вечните директори. Особено в малките населени места. В наше село половината даскали са пенсионери, а училището тук е основен работодател. Получават над 1300 заплата и над 700 пенсия - над 2000 месечен доход . Един млад учител едва връзва 800-900 на месец. И в тази ситуация, когато пенсионерите са рисков фактор те не само остават в училище ами ще "спасяват положението".
83
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За средните училища тази сума е смешна. Ако я хвърлите за тези в столицата има файда, но основните и средните училища с изключени на тези в пет големи градове едва събират по 20 ученици за паралелките. Вдигнахте заплатите на учителите, но нека мин.Вълчев ви направи справка колко пенсионери преподават математика, физика, БЕЛ, химия. Дайте пари за материална база на ВУЗовете, че е от 70-80-те години на миналия век. Не виждате ли, че масово абитуриенти отиват да учат в чужбина, г-н премиер?
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези пари, дето ги давате, няма да стигнат за издръжката само на СУ! Направете си сметката, че качествените преподаватели отидоха да преподават в чужбина и напр. в ЮФ на Софийския университет останаха професори като напр. Близнашки и Киров. Може би само УАСГ си запази преподавателите, докато Право се преподава в почти всички ВУЗове, включително и в ЮЗУ-Благоевград и немалко полицейски висши офицери, дори и ексмин.Маринов, са негови възпитаници.Премиерът и гл.прокурор са "Магнаурци" от Симеоново
81
1
 
4
 
! Отговори
Давач преди 1 месец
От къде ги даваш парите бе от джоба си ли .заспал у..
80
0
 
4
 
! Отговори
Бойко преди 1 месец
Давам кинти,ама задължителен да стане предмета , Историята на ГЕРБ" Ъ-ъъ ясно?
79
1
 
9
 
! Отговори
kory преди 1 месец
Най-лошото и покварено в тази история е,че Мутрагеньо непрекъснато дава и непрекъснато взема!Тези шкафчета и кюлчета,няма как да се случват само с даване!
78
1
 
10
 
! Отговори
Училища ли? преди 1 месец
НАД 16млн. лв дава правителството за всички училища в страната.

Също така дава 86млн за 16км отсечка от магистралата около Стара Загора.

Аз ли съм луд или нещо приоритетите им са крайно изкривени?
77
0
 
6
 
! Отговори
провинция преди 1 месец
Няма ли да престаните с тази велика глупост, парите следват ученика????!!! Би трябвало да следват знания!!.Каква полза от неграмотни?Напразно изхарчени пари на народа.!!!
76
1
 
11
 
! Отговори
Даскала преди 1 месец
Пауна на снимката много се е накокошинел нещо!Дали разбира , че ще го правят скоро на супа?Кьовеши вече слага престилката на мастер-шеф!
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко, на частните ВУЗ-ове не давай нищо! Те са създадени, за да могат михлюзите от БАН да си докарват още пари, докато в БАН им тече заплатата и трудовия стаж, без да вършат там работа и за две пари.
Никакви допълнителни пари и на БАН. Шуробаджанаците да се научат най-после, че заплати трябва да се взимат само за реално свършена работа!
74
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нова магистрала не подобрява икономиката на държавата
Нова фасада на училището не подобрява образованието
Детска площадка не подобрява демографския срив
Нови стадиони не подобряват състоянието на спорта в държавата
73
1
 
10
 
! Отговори
толкоз му е преди 1 месец
акъла, по-голям Неандерталец от нашия едва ли има в ГАЛАКТИКАТА
72
3
 
15
 
! Отговори
РБ преди 1 месец
Колко училища в България са затворени през управлението на Мутрата ???Образованието е имитация ,като Еднокнижника !!!
71
4
 
7
 
! Отговори
Бърбънкян преди 1 месец
Няма да може да ги даде ,ние ще ги раздаваме !!! Тоя отива в затвора и му конфискуваме всичко !!!
70
3
 
14
 
! Отговори
сс преди 1 месец
Това същество е психопат !!! Българският народ е най-бързо изчезващият в света справка /ГРАО/ !!!Младите българи емигрират от некадърнато управление на Еднокнижника !!
69
2
 
6
 
! Отговори
Стоян преди 1 месец
Отпускат се по някой милион в различни сектори и после заетите в тях да гласуват за Герб Това не е подпомагане а купуване на индулгенции Но някога църквата ги е продавала за опрощаване на греховете Герб нали уж са безгрешни
68
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баце дава некой лев за да си направи нови опорки. Сега няма да спре с "ето дадохме пари за училищата, за децата го правим, те протестират"
67
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
на училищата? където няма да има ученици заради мерките ви ? Където учат че България е земя на която живеят Роми, Евреи, Американци, Мюсюлмани и на последно място Българи
66
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този ще остави след себе си изгорена земя и непосилни дългове. Колко пъти повтаря:"Не сме теглили заеми." Което означава че се ГОТВЯТ ДА ТЕГЛЯТ. И да ги прилапат за пореден път. Пък папите да продължават да го галят по главичката...
65
3
 
10
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 1 месец
Подавай оставка.