МУ-Плевен приема кандидат-студенти за бакалавърски специалности

До 31 август е удължен срокът за кандидатстване
17 авг 2020 14:39, Анисия Иванова
0
МУ-Плевен приема кандидат-студенти за бакалавърски специалности
Снимка: БГНЕС

Медицинският университет в Плевен удължи до 31 август срока за прием на заявления за попълване на незаетите места за бакалавърските специалности, съобщиха от висшето училище.

Могат да кандидатстват некласирани до момента кандидати, както и тези, които са били класирани за тези специалности, но са пропуснали срока за записване.

Допускат се и неучаствали досега в класирането за бакалаври. Може да се кандидатства с оценка от втори Държавен зрелостен изпит (биология или друг предмет), както и с положен успешно изпит по биология в друго висше училище.

Могат да заявят желание и кандидати за специалностите "Медицина" и "Фармация" в Медицински университет - Плевен, с оценката си от изпита по биология.

Желаещите да участват в класирането с оценки от изпити, положени в други университети или допълнително пожелали да участват с оценка от Държавен зрелостен изпит, е нужно да внесат за административното обслужване такса от 40 лева.

При подаване на заявленията, желанията се подреждат отново и класирането се определя в съответствие с него и по низходящ ред на състезателния бал в съответната категория.

Заявленията се подават на място в Университета в Плевен или онлайн по образец, който е публикуван на сайта на висшето училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари