Вдигнаха заплатите на регионалните инспектори по образованието

Увеличението с 15% е за 612 души в цялата страна
22
Вдигнаха заплатите на регионалните инспектори по образованието
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителството одобри промени в разходите на просветното министерство, с които от 1 август скачат заплатите на служители в РУО с 15%.

Още по темата
Става въпрос за 612 души от 28-те регионални управления на образованието в страната.

За увеличаване на заплатите им се отпускат 878 900 лв.

С решението се цели привличане и оставане на служители, които имат пряко отношение към организацията и контрола на учебния процес в условията на епидемичната криза, както и повишаване на мотивацията им, допълват от правителствена пресслужба.

След въвеждането на извънредната епидемиологична обстановка в страната служителите от РУО организират, координират и подпомагат обучението на учениците от разстояние в електронна среда, както и контролират дейността на училищата и на детските градини. Друга тяхна задача е да си сътрудничат, с местните власти при контрола на спазването на противоепидемичните мерки след отварянето на детските градини през май 2020 г. и тяхното безопасно функциониране.

Също така служителите на РУО организираха безопасното присъствено провеждане на външното оценяване след седми клас и държавните зрелостни изпити след дванадесети клас в условията на пандемия.

Предстояща задача пред регионалните управления на образованието е създаване на условия за нормално започване на новата учебната година при спазването на указанията на здравните власти за предпазване на децата, учениците и персонала в институциите от епидемията от коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подготвят герберастки удар по образованието!Тези ще са душманите на учителите и затова трябва да се спечели лоялност!СЛЕД ГЕРБ само РАЗРУХА!
1
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво бе! За тях има, а учителите - от януари.Я виж ти!