Родители на протест срещу маските, Йоло Денев ги пали

Настояват още да няма изолатори в училищата
52

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Около десетина родители се събраха на протест пред просветното министерство, за да покажат недоволството си от задължителното носене на маски в училищата.

Зад акцията стои организацията „Обединени родители“, която се обявява против задължителните маски и изолаторите за ученици във всички закрити помещения на учебните заведения с изключение на класните стаи, в които това е по желание.

Още по темата

Сред протестиращите беше и Йоло Денев, който не пропуска протести в столицата.

Недоволните родители запалиха маски, за да изразят мнението си относно изискването учениците да ги носят в общите помещения.

Пред БНР Михаела Божанкова, един от организаторите на протеста, уточни, че не се иска отмяна на мерките, а просто те да бъдат препоръчителни.

„Т.е., който смята, че ще бъде защитен, носейки маска, нека да го направи спокойно. Против сме, защото няма нито едно научно проучване, което да доказва ползата от маските, включително СЗО препоръчва неносене на маска от здрави хора, а изолаторите са лишени от всякакъв смисъл, защото показвайки симптоми едно дете, това означава, че то вече е било в контакт с всичките си съученици и няма абсолютно никаква медицинска и човешка логика от тези мерки. Против разграфяването сме на детски площадки и т.н. Смятаме, че отказът от мерките не трябва да води до никакви рестрикции и санкции за децата и родителите“, посочи тя.

Организаторите на проявата планират шествие до Здравното министерство.

Утре в 18 часа в София ще има нова демонстрация пред просветното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10 човека? това си е направо велико родителско възстание.
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наближава ден докато мафиотите в бели престилки няма просто да напълнят затворите, ами направо ще увиснат на бесилките. Толкова много злоба се е насъбрала у народа от тези манипулатори и мошеници. Ще има Народен съд II за предателите !
40
2
 
2
 
! Отговори
212 преди 3 години
Я се скрийте бе, платени квакери!!!
39
3
 
3
 
! Отговори
по-важното е ... преди 3 години
А до декември трябва да се направят 100 000 теста ..............И КОЙ МИСЛИТЕ, ЧЕ ЩЕ ПОПЪЛНИ БРОЙКАТА, А????НЕ ДАВАЙТЕ ДА СЕ ПРАВЯТ ТЕСТОВЕ НА ДЕЦАТА!
38
7
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 3 години
КЪДЕ СТЕ БРЕ БЪЛГАРИ ВЪЗСТАНЕТЕ ПОНЕ СРЕЩУ ТОЗИ ИЗМИСЛЕН НЕВИДИМ ПРОТИВНИК ПОМИСЛЕТЕ ЗА СВОИТЕ ДЕЦА --ДА РАСТАТ БЕЗ СТРАХОВЕ И УМСТВЕНИ ОГРАНИЧЕНИЯ---ТОВА ИСКАТ СЗО САЩ И КИТАЙ ПОДКРЕПЯНИ ОТ ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ----БЪДЕЩИТЕ ВЛАСТЕЛИНИ НА СВЕТА
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В къщи да си стоят - като гледам родителите не са на работа!
36
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина се събуди
35
3
 
0
 
! Отговори
Ще го докопа преди 3 години
короната. Да ходи, докато може.
34
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама щом не им харесва да не пращат децата си на училище, нека си стоят вкъщи без маски. То не може на всички да се угоди, но най-важно е здравето и възможно най-дълго обучение на децата в училище, а за тази работа маските са нужни. Ами ще направим някои жертви, ще понесем малко дискомфорт, това няма да е вечно. Дай сега за всяко нещо да се тръшкаме, да крещим по улиците и да плюем яко!
33
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как заради няколко психясали родители,останалите да страдат.А този Йоло е абонат на всеки протест.Трябва да посети Карлуково,малко да му наместят чакрите.
32
5
 
8
 
! Отговори
смях преди 3 години
йоло е абонат за всички протести на мая с камбанката и бсп !
31
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10 протестиращи ковидиoта на акъла на Йоло Денев. Да си гледат децата вкъщи, щом не схващат защо всички деца задължително трябва да са с маски. Никой нормален родител няма да пусне детето си на училище, ако носенето на маски е препоръчително.
30
1
 
9
 
! Отговори
Куйчо преди 3 години
*** лудата нация!!!! Прости, прости,че дрънкат!!!
29
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като пламнат една-две детски градини и няколко училища ще видим кой ще ви гледа и учи децата?
28
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния абсурден псевдопротест - жалка история. Като не искате маски, пишете децата си частни ученици и толкова. В крайна сметка не може зареди 10 човека да страдат всички.
27
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
новодошлите софиянци от селооо -да ги видят мама и татИ на жълтИтИ павета ! сИляния до шия с провинциялни комплекси !Ха,пребройте се сега на Минуса , много сте за съжаление .....чалгарски толупиии
26
10
 
35
 
! Отговори
До офф преди 3 години
Може да отидете да поработите без маска в ковид отделение и тогава след примерно 20дни отново да изкажете мнението си! Със сигурност ще е в съвсем друга посока... Изказвате се по теми, в които очевидно нямате необходимата компетенция.
25
2
 
24
 
! Отговори
Бейби преди 3 години
Да си луд, като Йоло не е лесно.Утре ...ако има митинг за тоалетните да не се ....чистят с препарати ...този ще е първият протестиращ.Ах Йолоо...Денев....
24
21
 
8
 
! Отговори
офф преди 3 години
До от DEТъпите германци карат и детски велосипеди с каски! При нас няма епидемия. Имаме силен ген! Защо са ни маски на децата? Да тормозим учениците заради пенсионерите и алчните търговци и политици! В Швеция и Беларус изибщо пък нямат маски!
23
10
 
30
 
! Отговори
Аман преди 3 години
Пак протести от високоинтелигентни личности, които нищо не разбират от медицина. Заради такива не особено умни индивиди страда цялото общество. В чужбина няма не искам-като не искаш има яки глоби. Но там хората спазват правилата. Ами и без *** ги пуснете на училище, защо да ходят с ***. Само че умират хора заради вашата просто.тия.Същите такива биха гласували и без да ве замислят за чалгаря.