Над 420 хил. деца получават храни по училищни схеми

Одобрени са 121 заявления за доставка на плодове, зеленчуци, мляко
8
Над 420 хил. деца получават храни по училищни схеми
Снимка: БГНЕС

Над 420 хил. деца получават продукти по Училищните схеми през учебната 2020/2021 г.

В ДФ "Земеделие" до момента са одобрени 121 заявления по Училищните схеми за доставка на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти.

От тях 111 са за доставки на плодове и зеленчуци за 420 739 деца в 3 248 училища и детски градини. 91 заявления са за доставки на млечни продукти в 3 201 учебни заведения с включени 409 711 деца от детските градини и училищата.

По училищните схеми са останали за одобрение само заявления, по които от фонда писмено е изискана допълнителна информация от доставчиците. Въз основа на отговорите чакащите заявления ще бъдат приключени с акт на одобрение или с отказ за участие в схемите, съобщиха от ДФЗ.

Плодовете и зеленчуците се предоставят почистени и опаковани под формата на порции за всяко дете. Когато част от децата или учениците отсъстват, доставените за съответния ден количества се разпределят между присъстващите деца и ученици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Училищен плодДФЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
комунизма съгради БГ преди 3 години
Всички се грижат за ромите!Да ви припомня,че по соца имаше столове в училищата готвено ядене прясно и истинско за стотинки а не краставици от частници онлайн.Много скоро ще ви светне какво загубихме с нашата простотия и свободи-я на словото.Ние бяхме здрави и богати по соца
6
0
 
0
 
! Отговори
мхм преди 3 години
получават една крастевица у гъзо
5
1
 
5
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Понеже никой не им щеше "царските" закуски, в края на деня учителките ми ги даваха за кучето, но и то не ги хареса особено, та спрях да ги вземам.Пари на вятъра.Децата ми не са социално слаби и нямат нужда. Можеше със същите пари да дадат нещо добро на тези, за които това би им помогнало да не гладуват.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моето кeлеме яде всичко.
3
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Аре схемите за кражби в образованието тръгнаха от първия учебен ден. Спестете тези средства, това което се дава на децата са пълни *** които 99%децата изхвърлят директно защото не стават за нищо.Дайте ги да организирате спортни занимания за децата. Вижте колко са с наднормено тело, пушат от 4-5 клас, пият алкохол. Ако не ангажиране вниманието им със смисленидейности, това ще е резултата ще посегнат и към наркотици.
2
0
 
9
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
Наши фирми са спечелили офертата, закуски под всякаква критика. Но нали трябва да има и печалба, пък какво се дава за консумация не е важно. Важното е нашите фирми да са на печалба.
1
0
 
6
 
! Отговори
Глупости! преди 3 години
В тикволандия няма толкова деца.