40 родители с помощ за спрени деца от училище заради коронавирус

Решението за пенсиите ще бъде взето през октомври
13
40 родители с помощ за спрени деца от училище заради коронавирус
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Около 40 родители от цялата страна вече са получили помощ от 610 лв. за спрени заради Covid-19 деца от училище.Това заяви днес при посещението си в Добрич министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, цитирана от БНР.

Социалният министър отбеляза, че ще се търсят начини за увеличаването на бюджета и за другата мярка „Родители в заетост“.

Още по темата
До края на септември или в първите дни на октомври трябва да бъде взето решението за модела на преизчисляване на пенсиите в България, добави Сачева.

Около 8000 души вече са се възползвали от мярката „Родители в заетост“, заяви социалният министър.

Деница Сачева отбеляза, че основен фокус на оперативната програма „Човешки ресурси“ за следващия програмен период ще бъде отново запазването на заетостта.

Новата тема в социалната политика ще бъде тази за т.нар. "сребърна икономика", посочи тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цензура сто пъти каза че идвали трудни времена и те затова щели да останат на върха *** няма кой да го чуе.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Наденица кебабчева Комунална държава в която цензура смята цял живот да управлява и да има избори те са предрешени и нищо няма да променят защото има нов обществен и световен ред. Тези които виждаме това не сме виновни че го виждаме но се опитваме да отворим очите на останалите без особен успех за сега те си харесват простотията и комуналната държава да ги хрантути. Слагайте маските и лягайте да спите.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "НАБЛИЖАВАТ ИЗБОРИ НАИСТИНА ЛИ МИСЛИШ ЧЕ НАБЛИЖАВАТ ИЗБОРИ ЩОТО АЗ НЕ МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ ИМА ИЗБОРИ НАПРОТИВ МИСЛЯ ЧЕ ВЛИЗАМЕ В РОБОВЛАДЕЛСКИЯ СТРОЙ В КОЙТО ПРАВИТЕЛСТВОТО НАСТРОЙВА ЕДНИ ХОРА СРЕЩУ ДРУГИ КАТО ВЗЕМА ОТ ЕДНИ И ДАВА НА ДРУГИ ДАЖЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ КАТО КОМУНАЛНО ОБЩЕСТВО И УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗАТОВА НЕ ДАВАТ ОСТАВКА ЗАЩОТО СМЯТАТ ТАМ НА ВЪРХА ДА ВЕКУВАТ МНОГО СТЕ МИ СМЕШНИ КАТО ПОЧНЕТЕ ДА ГОВОРИТЕ ЗА ИЗБОРИ МИ ТОВА БЕШЕ В ДЕМОКРАЦИЯТА НО НИЕ ВЕЧЕ НЕ СМЕ ТАМ БЕ ХОРА ПОМИСЛЕТЕ МАЛК
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕТО ЕДНО ЛИЦЕ КОЕТО НА СТО ПРОЦЕНТА СЪСИПВА И МАЛКОТО ИМИДЖ ОСТАНАЛ НА ГЕРБ С ТАКИВА ГЛУПАВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ И ИЗПЪЛНЕНИЯ ЧЕ НЕ МОГА ДА ГО ОПИША. Ми ако тия родители според герберицата ще бъдат доволни, то всички останали родители и гласоподаватели няма да бъдат доволни други ей така да получават от техните пари и да изпадаме в спирала бедните и мързеливите да поробват средните образованите и работещите данъкоплатци, щото тая жена раздава чужда пара....
5
0
 
0
 
! Отговори
който е внасял преди 3 години
До Жо - който е внасял е пълна глупост. Точен процент от БВП и точна сума на глава без възможност за шикалкавене с мин. заплата. Това трябва да се отнася и за образование и за мед. обслужване. Не го правят щото парите за парламент и други такива санаториуми няма да стигнат.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това ще се превърне в още един начин за спонсориране на ромеите от махалите
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто е да гледат румънците и да го прилагат у нас особено за пенсиите, ама друг път. Там си имаха Кьовеши и тръгнаха напред след като опандизиха премиери и министри, а ние си имаме каскет който имитира работа и то избирателно.
2
0
 
6
 
! Отговори
Жо преди 3 години
ЗАЩО пенсиите трябва да се актуализират не с еднакви суми за всички, а с еднакъв коефициент за прослужено време и за направените вноски?Защото, ако се правят популистки изравнявания на пенсиите, от това ще последва масово пенсионно осигуряване върху минимална заплата.Правилно е- който е внасял по-големи вноски, да получава по-голяма пенсия.
1
2
 
7
 
! Отговори
Наденица кебабчева преди 3 години
Основен фокус в следващия ви програмен период е да хрантутите ***, за да ви гласуват по избори.