Вълчев: Не предвиждаме цялостно обучение онлайн!

Четири на 1000 паралелки в страната са карантинирани
18
Вълчев: Не предвиждаме цялостно обучение онлайн!
Снимка: БГНЕС

Четири на 1000 паралелки в страната са карантинирани от началото на учебната година.

Заразените са съответно 0,01 процент от учениците и 0,09 процента от учителите, без да се смятат 16-те учители в Габрово, които са първият клъстер в учебно заведение на заразата, съобщи във Варна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Той коментира, че присъственото обучение ще остане, а електронно ще се обучават само контактните на заразените паралелки и ученици, предаде БНР.

"Не предвиждаме цялостно преминаване на системата към обучение в електронна среда. Това, което обсъдихме и избрахме през лятото, впрочем във всички страни се случва, е превключване. Превключване за отделни паралелки, надявам се да няма за цели училища, цели общини и цели области. Имаме четири на хиляда карантинирани паралелки, тоест четири не учат временно или временно учат в електронна среда, 996 си учат в училището", обясни той.

По думите му, ако се запазят тези среднодневни стойности, се очаква този процент да се покачи максимум до един процент.

"Да се надяваме, че няма да имаме значително увеличаване на общия брой на заразените. Министерството на здравеопазването каза, че ще има прагови стойности, при които те се дават предписания за преминаване към обучение на електронна среда, но те ще бъдат значително по-високи от сегашните", каза министърът..

Просветният министър присъства на официалната церемония по повод приключването на строителните дейности на ремонта на Варненската търговска гимназия "Г. С. Раковски", по-късно той ще се срещне с ректорите на висшите учебни заведения.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
112 преди 1 месец
Пускай децата де!
17
0
 
7
 
! Отговори
ВЪЪЪЪЙ преди 1 месец
НА 26-ТИ КАЗА ТОЧНО ОБРАТНОТО!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това че, Швеция имат добър здравен модел и система и са предприели този подход не значи, че той може да се приложи - автоматично навсякъде - необходими са определени условия, на който за съжаление ние не отговаряме.
Пример: В училищата в Швеция класовете в момента са по 10-15 деца, а у нас 25-30, които се тъпчат по два пъти на ден в нередовен градски транспорт.
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Продължавайте да плюeтe на воля срещу учителите. Вие ще сте последното що-годе грамотно поколение, което може да го направи писмено. А децата и внуците ви ще се подписват с пръстов отпечатък.
14
1
 
8
 
! Отговори
Красю е лош преди 1 месец
Просто ни пускай онлайн и тва е
13
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По цял ден занимават народа с някви даскалета...
Онлайн училище, онлайн заплащане за тях.
т. е. НИЩО!
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко като не е учил да не е умрял от глад? Напротив!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съборете училищата, направете фабрики за ансьори, с народна пара
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Премахнете лимитите за отсъствията г-н министър или поне ги направете двойни! В нашето училище те са 70 на срок! Детето ми има по 7 часа всеки ден, това значи точно 10 дни отсъствия, т.е един ковид в добрия вариант- излекуване за 14 дни! Но децата боледуват и от др грипове, а сега се развърлува и ентероколит! Нали разбирате, че големите ученици за да не държат изпити ще ходят болни на училище! И още нещо- защо 4 кл с по 5 часа на ден са със същия лимит от 70 отсъствия?
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пари трябват, но ратайството (да си нает да вършиш на Митьо Тариката далаверите) не е най-добрия нито най-почтения начин.
Да си нечий ратсй е по-непочтено от това да си престъпник пласиращ дрога, крадящ европари и т.н.
Защото престъпникът поне мисли за себе си, а ратая не мисли въобще НИЩО.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Учените хора стават нечий ратай или с други думи - високоплатени специалисти във вършенето на чужд труд.
7
2
 
5
 
! Отговори
родител преди 1 месец
Хайде стига с тези училища, на нас ни трябват мачлета и дискотеки, ученето е за балъците. А ние сме си по нощните шкафчета с евро пачки, по мачлетата и по яките каки.
6
8
 
10
 
! Отговори
НУЛЕВА УЧЕБНА ГОДИНА преди 1 месец
Решенеието е да има НУЛЕВА УЧЕБНА ГОДИНА. Образованието не е важно, важно е да имаме мачове с пълни стадиони, единствените с публика в ЕС, да имаме дискотеки без ограничение на работното време и т.н. мутренски мурафети. Това е важното, другото ще чака.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като латерни, едни и същи новини копи-пейст, до безкрай
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Канселирайте учебната година след като е толкова опасно и сложно. Ще подлудите хората и така или иначе никой няма да научи нищо.
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е нали преди 2 седмици нямаше Никакви планове за онлайн?
Сега план има, но бил частичен.
Утре ще е напълно онлай.

А онези 80 000 компоти дето купихте какво ще стане с тях?

Тия селски номера ги предвидих още преди 2 седмици.
2
2
 
9
 
! Отговори
Kiro преди 1 месец
Аха ...
То затова масово ги почнаха по училищата с входящите нива още от втория ден, защото учителите масово очакват скоро пак да минават на работа от вкъщи. Между другото входящите нива с тестове на живо показват плачевни резултати от обучението от втория срок миналата учебна година.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Събаряйте училищата както казармите и закривай Тикволандия!