Да учат ли гимназистите дистанционно?

Да не се окажем без учители след седмица-две, алармира Диян Стаматов
26 окт 2020 09:30, Ния Христова
26
 
Гимназистите 1 месец да учат дистанционно. Това предложи директорът на столичното 119-о училище Диян Стаматов.
 
"Причините са 3. Едната е, че те са по-дисциплинирани и могат лесно да се справят в ситуацията с техника и връзки. Втората е, че доста посещават различни заведения. Третата е, че чрез намаляване на броя на учениците в сградата, ще се даде много по-голяма реална дистанция", обясни той пред Bulgaria ON AIR.
 
"София в момента се намира в червения пик, който най-вероятно ще продължи известно време. Разумно е тази превенция да бъде направена най-рано, за да не се окажем без учители след седмица-две", подчерта Стаматов. 
 
Според него преподавателите изпитват притеснение по отношение на влизането в класните стаи, където в повечето случаи учениците не носят маски. 
 
"Трудно си представям ситуация, в която студент започва да преподава на ученици. Това е един много сериозен опознавателен процес", отбеляза още Стаматов.
 
Той е категоричен, че дебатът трябва да бъде ежедневен и постоянен, тъй като ситуацията се променя много бързо. Стаматов е на мнение, че подобно решение е много трудно да бъде взето в момента, но все пак очаква Националният оперативен щаб да направи правилния ход.
 
Под карантина в 119-о училище са поставени 120 ученици, 15 учители преподават дистанционно, а 30 ученици учат в електронна среда. 
 
"Те са едва 10-12% от общото присъствие. Трябва да сме изключително гъвкави", посочи директорът и се обяви за децентрализация - общините или училищата сами да взимат решения.
 
"Всяка седмица има различни срещи по различни теми. Днес имаме поредна среща с образователното министерство, диалогът е изключително ефективен и динамичен. Най-вероятно в днешния ден ще има различни решения", каза още Диян Стаматов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
пускането преди 3 години
На училището присъствено си е един експеримент тип Менгеле, но на много по широка база. Засега резултата е 3 учителки умрели, повишаване на нивата на заразяване от 300 на 2300, и по 10-15 умрели родители и дядовци и баби на децата.Успехът е зашеметяващ!
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учениците да преминат незабавно на дистанционно обучение!! Хайде спрете вече да се гаврите с живота на деца, учители и родители!!
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Алибегов "Децата си комуникират през телефоните и си дават среща за игри в мрежа!"Ааа, ти смяташ, че това не го правят през часовете в присъственото обучение? "Блаженни са вярващите"!!! Само това мога да кажа.......
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя обърна палачинката. Пак от МОН го сложиха да амбразурата и той тръгна по студиата да обяснява точно обратното на това, което дуднеше преди месец. Смешници.
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И прогимназиален етап трябва да минат онлайн.
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Престанете да си правите експерименти с нашите деца, техните преподаватели и техните семейства! Какво още трябва да се случи, за да се мине онлайн обучение"---Още малко време трябва. За да промият съвсем мозъците на населението, още маааалко, и да се оформи една критична маса хора, дотам нашашкани, че да ИСКАТ, да НАСТОЯВАТ, да МОЛЯТ да ги затворят. И да вярват, че управляващите го правят за тяхно добро.
19
3
 
6
 
! Отговори
любо преди 3 години
Единственото училище в България е 119 и неговия изкукал директор . Всеки ден статия за него.
18
2
 
6
 
! Отговори
а преди 3 години
Тоя Стаматова е абсолютен ***, умрял от страх! След простотиите му с изолатора извън училището, с който много се гордееше, имам съмнения доколко е адекватен да управлява училище и мисля, че трябва да си подаде оставката, защото от страх не разсъждава трезво!
17
12
 
2
 
! Отговори
Алибегов преди 3 години
Затворете училищата и отворете чалготеките?! Брей, серт народ ...Никой не иска образовани деца в БГ ,но респективно се търсят хора с малко знания, ниско самочувствие ,а такива са 2/3 от населението...Иначе по темата - дистанционното обучение е както и без обучение! Който има деца - знае ...играхме го пролетта - абсолютен цирк. Децата си комуникират през телефоните и си дават среща за игри в мрежа ! Няма контрол ,няма смисъл..По - добре никакво отколкото дистанционно ...Децата стават кривогледи,
16
0
 
10
 
! Отговори
Натали преди 3 години
И самите родители масово водят малките деца болни и хремави и кашлящи по детски площадки, по магазини...
15
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви барове бе децата от началните курсове масово са болни хремави ходят на училище. Личните лекари пък ги преглеждат онлайн но нали разбирате че бележки или рецепти онлайн не се дават. Затваряите бъро че е страшно
14
0
 
16
 
! Отговори
Колега ? преди 3 години
Най-после се сетиха че освен ученици, има и учители в училищата. А тези ученици имат и родители.
13
0
 
6
 
! Отговори
Боко преди 3 години
Доведете ми децата да ги гледам ...
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте учебните заведения!
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престанете да си правите експерименти с нашите деца, техните преподаватели и техните семейства! Какво още трябва да се случи, за да се мине онлайн обучение
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо още умувате и се допитвате? Затваряйте университетите и горните класове. Ще останете без учители! Родителите вече сте ги прежалили.
9
8
 
2
 
! Отговори
Правда преди 3 години
Дайте да затворим и държавата защото сме цъфнали и завързали
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3Нямад а е под върпос. Образованиети в България е безплатни.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен много ми харесва дистанционното, зотоне трябва съм там физически, не ме тормозят и единственото, което трябва да преживея е постове в Twitter на #BesniPuchive, от рода на "10 причини защо Тодор Спасов е най-гадни леймър в даскал"...Даби се върне и продължи до 12 клас, че да не се срещан с такива ужасни хора.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от тоя Диян Стаматов, голям експерт! На всяка манджа - мерудия.