5 000 деца в Северозапада нямат лаптопи

Всеки, който има устройство и не го използва, може да помогне
43
5 000 деца в Северозапада нямат лаптопи
Снимка: Pixabay

Благотворителна кампания „Образование за всеки“ в подкрепа на деца, лишени от достъп до дистанционно обучение организира сдружение „Фикама“. Сдружението работи в района на Северозападна България.

Още по темата

По данни на местните инспекторати по образование над 5 хиляди са децата, които не разполагат с устройства, без достъп до интернет са над 4 хиляди деца, съобщи пред БНР Максим Цанков от сдружение „Фикама".

От сдружението призовават всеки, който има старо работещо устройство у дома, което не използва, да го дари на местно училище. Устройствата трябва да са с годни за употреба батерии. „Не събираме вторични суровини“, подчерта Максим Цанков.

Има и възможност за даряване на средства. Няма обаче разкрити пунктове за събиране на устройства. „Засега работим с куриер за наша сметка“, допълни Цанков.

От „Фикама“ са водили разговори с мобилни оператори за средни цени на закупувано мобилно устройство от порядъка на 230-250 лева, с включен интернет за периода на учебната година.

Интернетът ще бъде заключен за определени сайтове, защото при предишното затваряне е станало ясно, че се използва нецелево, поясни Цанков.

Устройствата ще бъдат разпределени там, където има най-голям недостиг. За целта от сдружението инициатор на кампанията ще използват справките по общини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой е виновен, че нямали лаптопи ...?Ами да им купят родителите им !Но на 18 години веднага им купуват коли и книжки за МПС, нали ;)
11
0
 
9
 
! Отговори
И в югозапада преди 3 години
И в североизтока..... и т.н.
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко суджука да срита нощното шкафчинци, като бистришки тигър изпълняващ дузпа. Каквото се разхвърчи да е за децата.
9
4
 
14
 
! Отговори
vili преди 3 години
5000 x 500 = 2, 5 милиона лева = 1,5 километра преасфалтиране на едното платно на магистрала Тракия , което след 2 години пак ще си е същото = на единия колесник на изтребител Ф 16 може и да не стигнат , или 3 електрически автобуса с които ще пазим чист въздуха ,като иначе горим *** на Европа.Както се казва за кое по напред.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е районът на Гайдарски, Мими Виткова и любим район на Радев-.Само Пеевски си развърза кесията по време на кризата.Марешки изяви готовност,ако му поискат средства да даде на някоя болница, ама не се натиска много да го прави
7
7
 
3
 
! Отговори
Таню преди 3 години
Аз подарих малко техника (лаптоп, плазма и периферия) на три ***. Баща им ми бачкаше по офиса, беха от Мездренско. Сега са отличници, чувам. Взеха лаптопа за да си записват маанета, сега са богове на аутокад и подобни. Тръгва се от нищото, на майтап, ако щете...
6
0
 
12
 
! Отговори
русенец преди 3 години
Че то в северозапада останаха долу-горе толкова деца.
5
4
 
7
 
! Отговори
Zaya Baeva преди 3 години
Раздавайте ги тея лаптопи бе, за кво ги стискате. Давайте на калпак и по 1 мильон евро за харчене. Пускайте печатницата да печата парите.
4
3
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Милионерите от Левицата да не се маят и да не приказват само празни приказки, а да им купят - това си е традиционно червен район...
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямаме такъв стандарт на живот , че всеки член на едно семейство да разполага с лаптоп или десктоп за всеки Семейство от двама учители и три деца = 5 лаптопа
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се запишат в киндер гербен, ще получат безплатни
1
1
 
35
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
То и аз нямах кат бях...малък.