Абсурд! Седмокласник три пъти под карантина за месец

Първо заради сестра си, после заради себе си и накрая заради съученик
13 ное 2020 14:26,
24
Абсурд! Седмокласник три пъти под карантина за месец
Снимка: БГНЕС

Ученик в 7-и клас вече за трети път е под карантина. Най-абсурдното е, че момчето вече е преболедувало COVID-19 и дни по-късно му се налага пак да се затвори у дома под карантина - този път заради заразен съученик. От РЗИ обясниха за БНТ, че такава е заповедта на здравното министерство. Министърът го потвърди.

Синът на Бояна е на 13 години, учи в 7-и клас. Затворен е у дома вече 30 дни с ден, два изключение.

"Първият път беше заради сестра си, след това заради себе си, защото той се разболя, после се върна на училище за два дни и отново го поставиха под карантина заради болен съученик. Това според мен е някакво чиновническо безумие! Защото никой не се интересува как това дете ще изкара 30 дни затворено вкъщи", разказа Бояна Ушева.

Попитан за куриозния случай министър Костадин Ангелов отговори, че такава е заповедта и тя категорично трябва да бъде спазвана.

Според Бояна Министерството на здравеопазването трябва да преосмисли заповедта си за деца, които вече са изкарали вируса, за да не бъдат поставяни отново под карантина. В противен случай рискът да останат затворени по домовете си цяла година е голям.

Според разпорежданията детето е подадено като контактно от директора на училището, в което учи и карантината важи за целия клас, без изключения.

"Трябва институциите да започнат да мислят за тези деца като за личности, а не да слагат целия клас в анблок и да го карантинират накуп, защото така им е по-лесно", коментира Бояна.

Синът на Бояна от вчера така или иначе трябва да мине на онлайн обучение. С тази разлика, че сега е затворник вкъщи и РЗИ го проверява на адреса. На момчето му предстои външно оценяване, но заради карантината вече близо месец той не може да ходи и на частни уроци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно е, каква би била реакцията на всички тук ако ставаше въпрос за тях самите? Спирате да ходите на работа, защото сте карантинирани един, два, три..., пет пъти. И така не се знае до кога. Ама понеже става дума за дете, при това чуждо, голяма работа.
21
0
 
1
 
! Отговори
Поредното доказа преди 3 години
телство че ковид карантините са вредни
20
0
 
1
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Извинявам се, 19 имах предвид, напълно съм съгласен с 14!
19
2
 
3
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
До 14Какво да е нужно? Момчето е изкарало вируса (инфекцията), за какво е сега тази карантина? Що за издевателство е това?Да си направи тест за антитела и с резултата - в съда!Аман от институции - бухалки в тази държава!
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е та какво лошо имаДа стои вкъщи, да гледа xHamster и това е...Кво ще прави навънка в тоя студ...
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов посети кмета на Пловдив в болницата, където е приет с ковид. Значи ако системата работи еднакво за всички, би следвало да е контактен и да го поставят под карантина
16
1
 
4
 
! Отговори
ЛЛ преди 3 години
Да си излиза момчето, няма какво да седи вкъщи.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безумни заповеди писани от безумни министири.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки който има антитела да не подлежи на карантина. Толкова е просто.
13
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво от това? Млади хора измират, учители и лекари измират, тука някаква реве, че специално за нейния син нищо не е измислено и видиш ли трябва да седи в къщи. Голяма работа.
12
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моловете ги затвориха за такива без придружител.Да си седи и учи в къщи, чете книжки и толкоз. Има РЗИ, да представи доказателства за прекаран ковид, доказан с ПСР и да му снемат карантината. Чудо голямо, поредната не разбрала по медии дава оценка на държавни служби.
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах репортажа и там нито дума за доказан ковид. Ако е изкарал заболяването не подлежи на карантина. Поне така си мисля. И никой не е казал, че като е в групова карантина, не може да учи уроци. Може и даже трябва, щото петима Петко не чакат.Така ще се омажат разни хитреци, не разбрали, че ситуацията е извънредна, а знания си трябват за бъдещето им развитие. Он лайн може да се вземат и частни уроци.
10
4
 
7
 
! Отговори
7334 преди 3 години
"такава е заповедта и тя категорично трябва да бъде спазвана." Сега вече фелдфебелите командват, така ли да разбирам? Като са издали недъгави заповеди, защо хората да страдат? Когато си правих тест, в лабораторията не провериха лината ми карта. можех да дам чужда самоличност. Злоупотребата е вероятна, нали - както при гарантирано отрицателен, така и при гарантирано положителен. От РЗИ никой не е потърсил 4 дни,а имам положителен тест. Как сме със заповедите а дейността на РЗИ?
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност добре би било който е изкарал грипчето да не подлежи на карантина. Просто няма смисъл да се застопорява толкова народ само заради бюрократични недомислици.
8
2
 
7
 
! Отговори
Мария преди 3 години
До Анонимен - откъде става ясно, че не е доказана? И да е доказано бил положителен и оздравял, няма освобождаване от карантина.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВанкатаА го чакат и още трейсетина съученици, заради които ще се карантинира.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това няма да спре.
5
3
 
22
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Споко, след тва ще е в карантина заради заразена майка, после бащата, после баба, деди, котето , кучето и така ... Нали бгмаммите много искат присъствено обучение, ще присъстват един път догодина в сряда и тва е.
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а как се процедира с натрупаните отсъствия, защото и моето дете е под карантина и му се трупат отсъствия, да извинени, но все пак отсъствия, а е все още първи срок, какво правим като започнат гриповете и другите вируси. Уж децата под карантина щяха да учат оналйн .... аз такова нещо не виждам да се случва
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бояна Ушева да си прочете учебниците от 5 клас биология. В природата такова чудо като чиновник няма, има ли възможност за инвазия става. Ако на 15 сеп. всички бяха онлайн ( а не в дупките нар. училища) тея проблеми нямаше да ги има.

Спонсорирани публикации