ВУЗФ запазва водещо място сред бизнес университетите у нас

Облагаемият доход на завършилите го студенти се е увеличил
4
ВУЗФ запазва водещо място сред бизнес университетите у нас

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) продължава да държи едно от водещите места сред най-добрите университети в направление "Икономика" в новата класация на Рейтинговата система на висшите училища в България за 2020-а година.

Ежегодно класацията подрежда всички университети в България по направления на базата на различни показатели, сред които учебен процес, научна дейност, учебна среда, реализация на завършилите на пазара на труда, облагаем доход на завършилите и ниво на безработица сред дипломантите на различните висши училища.

В направление "Икономика" ВУЗФ за поредна година е класиран на четвърто място от общо 26 университета. Данните сочат, че през последната година облагаемият доход на завършилите във ВУЗФ се е увеличил - от 2223 лв. до 2354 лв., при 1465 лв. среден доход за страната в това направление, което нарежда ВУЗФ на второ място в класацията по този показател.

В същото време класацията показва, че завършилите бизнес университета успяват да се реализират още по-добре на пазара на труда, а коефициентът на безработица сред дипломантите във висшето училище е сред най-ниските спрямо тези на другите университети в страната (1.78%).

В топ петицата на Рейтинговата система на висшите училища в България в бизнес направлението свое място намират две държавни висши училища и три частни. На първо място е Софийският университет, който е следван от Американския университет в Благоевград, УНСС, ВУЗФ, а петото място се заема от Нов български университет.

"Въпреки предизвикателствата, пред които ни изправи 2020-а година, успяхме да продължим с развитието си – след анализ на пазара на труда и консултации с бизнеса, създадохме нови бакалавърски и магистърски специалности за студентите ни, някои много силни имена от бизнеса избраха да преподават именно във ВУЗФ, и не на последно място: посрещнахме с ентусиазъм и готовност дигитализацията на учебния процес и дистанционното обучение в онлайн среда.

Организирахме редица експертни дискусии и конференции с Лабораторията ни за научно-приложни изследвания VUZF Lab и по показателите на националната класация виждам, че усилията ни дават резултат. Затова ще продължим в същия дух да предлагаме най-доброто на студентите ни", каза ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов.

В момента заради епидемиологичната ситуация в страната обучението във ВУЗФ се извършва изцяло дистанционно. Университетът е и в активна кампания по прием на магистри. Приемът ще продължи до края на ноември.

ВУЗФ e първият български частен университет, специализиран в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството. Намира се в София и разполага с напълно интегрирана система за дистанционно кандидатстване, прием и обучение на студенти. Той е едно от първите частни висши училища у нас с британска  акредитация от THE BRITISH ACCREDITATION COUNCIL, като през 2017 година получи престижното международно признание за втори път.

През последните години университетът се доказа като една от най-активните образователни институции в България, която се отличава с иновативни и практически академични програми. Университетът поддържа Лаборатория за научно-приложни изследвания, която целогодишно анализира и предлага решения по актуални финансови, икономически и други казуси както на национално, така и на международно ниво.


4
Още по темата: ОбразованиеВУЗФ
Още от Образование
Обичана от всички учителка загуби битката с COVID-19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С такива кадри като русата златка има си хас да не е на първо място
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Любовницата на шефа го завърши. Не знам дали разбра къде се намира, но вече е магистър! В други неща явно е магистър отдавна.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Платена публикация.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не думай.