Маските в училище разделиха учители и родители

Носенето на маски за 5-12 клас трябва да е задължително
17 ное 2020 19:20, Нели Христова
104
Маските в училище разделиха учители и родители
Снимка: БГНЕС

Масова подкрепа сред учителите и директорите и неодобрение сред родителите и учениците среща идеята за задължително носене на маски в час от 5 до 12 клас. Това показва национално-представителна анкета, проведена в над 220 общини на страната, цитирана от БНР.

Анкетата е проведена от две организации на училищните директори- Съюзът на работодателите в системата на народната просвета и Сдружението на директорите в средното образование.

Мнозинството от учителите и училищните директори смятат, че носенето на маски в клас за учениците от 5 до 12 клас трябва да бъде задължително и че това би направило училищната и външната среда по-безопасни, като на абсолютно противоположна позиция по темата са родителите и учениците, показват резултатите от анкетното проучване.

Според данните учителите, директорите , родителите и учениците не одобряват задължителното носене на маски сред най-малките ученици от 1 до 4 клас. И в четирите групи анкетирани преобладава нагласата за носене на маски в районите с най-голямо заразяване с Covid-19, като например София, Пловдив, Варна, Бургас, Търговище, както и тенденцията за по-голямо одобрение на тази мярка с нарастването на възрастта на учениците.

Във връзка с резултатите от анкетното проучване, психологическата нагласа сред учителите и големия брой Covid заразени сред тях, двете организации на училищните директори у нас- Съюзът на работодателите в системата на народната просвета и Сдружението на директорите в средното образование, препоръчват носенето на маски да бъде задължително в клас за учениците от 5 до 12 клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
6
 
! Отговори
до ХММ преди 3 години
Може да словоблудстваш колкото искаш за да пркриеш страхливата си мало-умна природа, но това няма да оправдае ***-отата ти и това, че обричаш и децата си на робско покорство. Маските не помагат срещу вируси. Да не ми говорят де-били как те намаляли нещо си и ставало по безопасно. Колкото телена мрежа намаля вероятността да те ухапи комар толкова и маската те пази. Мерките имат политически не и медицински цели. А от вредата на маските( защото ползи няма ) потърси в нета, защото МАСКИТЕ са ВРЕДНИ
44
0
 
21
 
! Отговори
Учител преди 3 години
работещ пенсионер с 40 г. стаж. За мен изборът е ясен: по добре още няколко години с 400 лв пенсия, отколкото в реанимацията с 1000 лв заплата. Давам път на по-младите калинки от министерството, начело с министъра и на курифеите от регионалните инспекторати да дадат личен пример и да се докажат в присъственото обучение. Успех.
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината винаги е относителна. Учителите ги е страх, имало смърни случай ще има нали и те са част от обществото. А много хора не искат онлайн защото трябва да се занимават вкъщи с децата. Няма универсално решение. Смирение и нека господата вземащи решения да оглеждат нещата от всички възможни страни но в интерес на психиката и комплексното здраве на децата.
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия докато тестват различни неработещи мерки върху учениците и върху нас, всички ще придобием масов имунитет и пандемията ще мине, само труповете ще останат.
41
7
 
1
 
! Отговори
До 43 преди 3 години
Да знаеш, че и вярата в гравитацията е част от сектантство!Скачай от най-близката скала! Покажи на тия ***, че са ги обработвали досега цял живот и това хич не е вярно!
40
10
 
13
 
! Отговори
ДОЛУ МАСКИТЕ преди 3 години
До всички които искате маски и дистанционно и вярвате в 'пандемия' и сте ковид хипохондрици ще ви кажа - вие сте едни долни сектанти. Точно така обработват в сектите и ги карат да се самоубиват - както вас ви обработват 9 месеца през телевизора и ви накарха да вярвате, че има пандемия, че това е някакъв свръх смъртоносен вирус и да жадувате за ограничения, карантини - и дори за децата ви не ви е жал. Толкова сте облъчени, че ако утре ви кажат яжте кучешки *** срещу ковид ще го направите!
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 38, кажи го тва на недоразумението министър на образованието, който трябваше да пусне децата онлайн още преди месец. Маската пази но не цял ден, после става вредна щот се мокри.
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нова година трябва да са онлайн, след това в зависимост от положението. С тези маски в час близо тридесет човека на парно и без проветряване как ще издържат по 6-7 часа на ден. А в междучасията, те се хранят, пият вода, пак ли с маски ? Физическо в салона, пак ли с маски? Някакви пълна недомислица, която на практика никой няма да спазва, както беше и преди, с маски в междучасията, ама друг път!
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маски в училище няма да помогнат. Доказано е, че ако прекараш над 15 минути в затворено помещение с вирусоносител като и двамата сте с маски, се заразяваш. А те искат да ги съберат за 6 часа по 25-30 деца в една стая? Ама с маски... Е, сори, ама не помага.
36
5
 
5
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
До 20,Твойто мислене приятелю е за човек без пари, и за човек, който никога не търси вината в себе си, а в някой друг. Всички хора, които познавам и които са в средната класа (която не е много голяма) спазват мерките и не се притесняват или оплакват. Просто знаят, че и това ще мине. По-добре днес по предпазливи и здрави утре. Отколкото нехайни и болни и после трудности. Защо.. защото болничния се изплаща само до 3К лева и никой не иска да си загуби парите от болничните.
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата дори и болни не ги изследват. Хванаха няколко реално болни, но без симптоми ходещи деца на училище само заради критично вече състояние на родителите. И после се чудят за бройките. Ще пренесат заразата в семействата си и ще загубят близки. Няма да са осакатени образователно, но може да останат без някой близък.Ако това е родител, образованието им в дългосрочен план пак ще е под въпрос, заради финансовата страна на въпроса.
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за кво? За да може Вълчев да урежда на жена си печалбите.. А нема нужда! Мерси! Онлайн обучение трябва сега!
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бяха направили училищата онлайн за големите, посещение само от малките и то по 15 в клас на две смени, ако университетите преподаваха онлайн сега щяхме да имаме 4% заболеваемост, но калинките просопаха лятото. Е, сега умниците нека дават съвети как да се запази икономиката с болни работници, как да запазят лекарите и учителите, как да има почиващи по хотелите, на които са им свършили парите от ходене по доктори. Питай те ги от къде ще вземете доктори и учители, че са на свършване!
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Образователен процес, та дрънка ( замествания от колеги, психолози, ресурсни учители до откат). Явно предпочитате накъсан образователен процес - тоест, учениците да не учат материала си, а просто да са на училище, на занималня. Ама нали всички са компетентни.... Нарушеното общуване с връстниците и дългите часове пред компютъра са малкото зло, повярвайте ми.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те вече го гласуваха от 1 до 12 клас задължително с маски. Аз вече си подадох декларацията за онлайн за детето което е 4 клас. Те не могат 6 часа с маски да седят
30
1
 
7
 
! Отговори
На 3-та планета преди 3 години
Каква умни решения! А тези хора, които са ги взели, никога не са учили дистационно!
29
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето това е проблемът. Всички, които са за присъствено обучение са всъщност мангъровци, които не вярват във вируса, ходят без маски, не спазват нищо, уверени са, че точно те не са от "сухите съчки" и казват "всички трябва да минем през това". Не разбирам защо всички трябва да слушаме точно тези объркани хора
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да каже някой лекар ако децата дишат в маска цял ден през зимата колко други бактерии ще се вдишат. Е това ми е интересно, защо само за коронавирусът се мисли.
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-разумното в момента е да се разпуснат всички ученици за онлайн обучение до края на декемвт например и да се види това как ще се отрази на заболеваемостта. Не може да се бездейства и само да се отчитат нарастващите бройки болни и да се твърди, че всичко е по план и е нормално...
26
11
 
17
 
! Отговори
Много спорите бе преди 3 години
Какво толкова, едни маски не могат ли да си сложат тези същества! Еми щом трябва ще носи. Иначе може да носите дрехи, а маски не можете, да ви имам изгубеното поколение!