Борисов: Локалният подход при обучението остава най-добър

Предлагат задължително носене на маски в час за учениците 5-12 клас
154
Борисов: Локалният подход при обучението остава най-добър
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов възложи на министъра на образованието Красимир Вълчев да продължи с прилагането на гъвкави методи на обучение на учениците по време на пандемията.

Още по темата
"Това не са лесни задачи и не са лесни решения да затваряш хората в домовете им. Застояването на децата вкъщи носи своите рискове - обездвижване, губене на мотивация за учене, десоциализират се, психически проблеми, които ние също отчитаме, когато вземаме решения", категоричен беше Борисов.

По думите му локалното вземане на решения за преминаване към електронна среда на обучение остава най-правилният подход за учебните заведения, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Този метод е правилен - там, където няма зарази, децата да учат. Другите места - следете броя на заболелите, така че да щадим и учителите и използвайте родителите при взимането на решения, защото това касае техните деца. Ние мислим най-доброто", подчерта министър-председателят.

Министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че обучението в електронна среда за учениците е ефективна алтернатива, когато става дума за по-кратък период от време.

"Обсъдихме с министър Ангелов, следим стойностите и даваме възможност да се прилага в училищата подход на редуване присъственото обучение и обучението в електронна среда", допълни Вълчев. Той посочи, че е обсъждано и ще бъде предложено решение за задължително носене на защитни маски в класните стаи за учениците от 5 до 12 клас.

Министърът на образованието посочи, че до момента България има най-либералния режим спрямо другите европейски държави по отношение на маските за учениците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във война сме...Нулева година.
9
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затворете училища, София, метрото, и границата като основни развъдници на корони. Другия вариант е това което сега с хиляди жертви и обезлюдяване с демографска катасрофа.
8
0
 
12
 
! Отговори
мак преди 3 години
Локален подход не дава равни шансове на учениците. Едно е да учиш онлайн, друго е - в клас. Да те изпитват он.лайн и в клас не е едно и също. Някой иска да прехвърли отговорност на директорите, а би трябвало мерките да са еднакви за всички училища.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Училище ненужно,как глупаво стоиш.Вместо да помагашти само ни вредиш.От теб училище ненужно,тръгна чума по света.От теб училище пропаднавярата ми за света.
6
7
 
4
 
! Отговори
афроамериканец преди 3 години
Деца лесно се правят, моментът е такъв, че детската популация създава проблеми, ако вземем мерки сега, след пандемията, ще си направим нови деца...
5
0
 
20
 
! Отговори
ПРОФЕСОР ПРЪЦ преди 3 години
ПРИЗОВАВАМ БАТ БОКО ,КАТО ЧЕСТЕН И УВАЖАВАН ЛИДЕР,ДА СЕ ЯВИ ПО НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ И ДА ОТГОВОРИ НА 20 ДОБРЕ ПОДБРАНИ ВЪПРОСА С ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА...И ТОВА ДА СТАНЕ ТРАДИЦИЯ ЗА БГ ПОЛИТИЦИТЕ,КОИТО УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА...ЕДИН ПЪТ ГОДИШНО--ДЕТЕКТОР...
4
1
 
13
 
! Отговори
ПРОФЕСОР ПРЪЦ преди 3 години
ДЕМЕК,ТОЙ ДА НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ....
3
0
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Фоставка моля ,*** !
2
1
 
10
 
! Отговори
? преди 3 години
Че то остана ли място без зараза някъде?
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Локално да ти се изредят!