Лабораторията към ВУЗФ VUZF Lab организира кръгла маса на тема "Външна търговия и пандемия“

Дискусията ще се проведе онлайн на 2 декември от 10,30 часа
Обновена: 23 ное 2020 12:19 | 23 ное 2020 11:39, Анисия Иванова
0
Лабораторията към ВУЗФ VUZF Lab организира кръгла маса на тема "Външна търговия и пандемия“
Снимка: ВУЗФ

Клубът по международна икономика към Лабораторията за научно-приложни изследвания на Висшето училище по застраховане и финанси VUZF Lab организира кръгла маса на тема „Външна търговия и пандемия“.

Събитието ще се проведе онлайн на 2 декември от 10,30 часа и ще се излъчва на живо в официалната Facebook страница на ВУЗФ.

Дискусиите ще обърнат внимание на три направления. Световната търговия и европейският отговор на шока върху търговията в ЕС ще бъдат акцент по време на първата част от форума, а прекъсването на веригите на стойността и взаимовръзката между вътрешна и външна търговия ще бъде фокус на втората част от дискусиите, съобщиха от висщето училище.

Шанс ли е пандемията за българската външна търговия – отговор на този въпрос ще получим на финала на дискусията.
Сред основните лектори във форума ще бъдат водещи експерти и преподаватели по международна търговия. Участие ще вземат и представители на Министерство на икономиката, както и представители на Службите по търговско-икономическивъпросина България в чужбина.

Целта на дискусията е да се очертаят основните проблеми и рискове пред външната търговия на страната във връзка с разпространението на COVID-19 и очертаят предложения за тяхното решаване.

Сред основните лектори са доказани експерти и преподаватели във ВУЗФ - проф. д-р Даниела Бобева, проф. д-рБоян Дуранкев, проф. д-р Виржиния Желязкова, както и проф. д-р Искра Балканска от Института за икономически изследвания на БАН. По темата ще се включат проф. д-р Татяна Хубенова от БАН, проф. д-р Веселина Димитрова от Икономически университет във Варна, експертът по външна търговия Борислав Георгиев и др.

Всички материали от кръглата маса ще бъдат издадени под формата на колективен труд от издателството на ВУЗФ. Крайниятсрок за регистрация за участие в дискусията е 30 ноември на еmail: info@vuzflab.eu.

Повече подробности за събитието, програмата и лекторитеможете да откриете на уебсайта на VUZF LAB – www.vuzflab.eu.
 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари