Започва онлайн обучението за всички ученици

Децата се връщат в клас чак догодина
30 ное 2020 09:13, Ния Христова
31
Започва онлайн обучението за всички ученици
Снимка: БГНЕС
От днес започва онлайн обучението за всички ученици. Присъствените занятия се преустановяват до 21-и декември със заповед на здравния министър.
 
Учениците ще се върнат в класните стаи най-рано догодина, тъй като веднага след това ще излязат в коледна ваканция. Тази година тя ще бъде с два дни повече от предвиденото в първоначални график и ще започне от 22-и вместо на 24-и декември. Идеята на МОН е на 4-и януари в класните стаи със сигурност да се завърнат учениците от начален етап, а по-горните класове по график.
Още по темата
 
През следващите три седмици училищата трябва да организират дистанционно обучение. Ако то се изпълнява синхронно, часовете ще бъдат по-кратки от присъствените, за да не се задържат децата дълго време екраните. Децата в начален етап ще имат часове, които трябва да бъдат до 20 минути. Заниманията за пети, шести и седми ще са по половин час, а за всички от осми клас нагоре – по 40 минути.
 
Детските градини също ще останат затворени до 21-и декември. Голяма част от общините у нас обаче ще имат дежурни забавачки за децата на медиците, които са на първа линия. Просветният министър пък издаде заповед, с която детските градини също могат да провеждат онлайн занимания за малките, но само с участието на родител.
 
Студентите също ще продължат да учат онлайн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ситуацията изобщо не е нормална за да са в училище децата При взаимно желание на родителите и децата и онлайн обучението е вариант.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е ,децата се връщат на 15 другата година.Честита първа нулева година.
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започва голямото онлежайн.
7
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-разумното в момента е всички ученици да са на онлайн обучение до края на първият срок за да се види това как ще се отрази на заболеваемостта. Не може да се бездейства и само да се отчитат нарастващите бройки болни и да се твърди, че всичко е по план и е нормално...
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък съм много доволна от организацията в момента в училището на сина ми. Направени са им класни стаи в тиймс, преподавателите качват материали, разполагат с графични таблети, проверяват домашните, камерите са постоянно пуснати, не закъсняват за часовете и не отсъстват. Явно зависи от директорите, предполагам не на всякъде е така, но съм много по-спокойна. В началото на годината с изключение на първите две седмици всеки ден имаха свободни часове и пропускаха материал.
5
0
 
8
 
! Отговори
мнение преди 3 години
Онлайн обучение по принуда, няма как... Как ли са сега онези родители, броили куп пари за обучение на децата си в елитни училища, като напр. Американския колеж в София? И се чудя как в този колеж преимуществено попаднаха децата на медийни звезди и политици. Имам предвид момчето на г-жа Ризова, да кажем.
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва нулева учебна година да се обяви и всички на училище чак на 15 .09 2021г.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1-4 клас 20 мин. онлайн,5-6 год. -30 мин. пред екран??!! И учебната година е свършила за някои,най-добре да раздават бележниците и дипломите за Коледа .След Нова година - следващия клас!!
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тва онлайн обучение е пълна пародия трябва просто да се обяви нулева година.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала! С онлайн обучение ще постигнем заветната цел, а именно - тази година 80% ***, догодина- 100%.Тогава може и заради пърхут да се затвори държавата и да има клинична пътека