Учениците в Благоевград затруднени да се обучават онлайн

Има деца без устройства или пък нямат интернет
4 дек 2020 17:22, Петя Славова
15
Учениците в Благоевград затруднени да се обучават онлайн
Снимка: БГНЕС

Обучението в електронна среда е едно от предизвикателствата, пред което са изправени учителите и учениците по време на пандемия. Въпреки че през пролетта учениците се обучаваха онлайн, има неразрешени проблеми. Все още има деца, които остават извън образователната система, защото нямат устройства, на които да се обучават или пък нямат интернет.

Още по темата

В областта около 1500 са учениците, които нямат възможност да се обучават онлайн, защото нямат мобилни устройства.

"Към понеделник 1492 ученици нямат мобилни устройства, и съответно 1055 са учениците, които нямат интернет връзка. Това съставлява 4,3% от общия брой на учениците на територията на област Благоевград. Това са цифри, които са чувствително по-ниски в сравнение със ситуацията през март - април", заяви пред БНТ директорът на Регионално управление на образованието в Благоевград Ивайло Златанов.

Раздадени са над 1900 устройства на ученици и учители по различни инициативи.

Най-голям е делът на учениците, които не могат да учат онлайн, в Микрево. Но директорът и учителите полагат огромни усилия в тази посока, да могат да снабдят учениците с устройства и интернет, категоричен беше директорът.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахахааа - икономически, културен и образователен център Благоевград - нали така беше, я пишете 2 (двойки) на мръзльовците и всичко ще си дойде на мястото. Андрешковщината никъде не е избягала, тук е в България.
12
0
 
1
 
! Отговори
Диана Николова преди 1 месец
Абе ***, колко учители и директори още да умрат с вашето присъствено обучение..
11
0
 
0
 
! Отговори
Диана Николова преди 1 месец
До 123
10
1
 
14
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
А затрудненуте ученици сигурно трудно говорят и разбират български... раздадоха им електронни устройства , част от тях се оказаха по заложните къщи. На социално слаби деца е добре държавата да осигури устройства и интернет, но родители с нормални и възможностина да претендират за такива неща е малко нагло. Във всяко семейство има поне 1 Таблет или компютър. Така, че няма няма оправдание. На българина все някой му е длъжен за нещо , все иска аванта от някъде. Иначе за цигари и алкохол пари има!
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За сведение на отворкото 7, в много по уредени страни от нашата направиха специален ТВ канал, по който излъчват онлайн уроци за учениците. Лесно е, трябват няколко десетки учители само. Отговори си защо това не се прави у нас....
8
6
 
3
 
! Отговори
А Починалите учители преди 1 месец
Са затруднени да са живи! Аман от лиготии!
7
4
 
9
 
! Отговори
до 4 преди 1 месец
Мразиш учителите а? Двойки ти пишеха нали? Е да, гадни са понякога. ;-)
6
0
 
19
 
! Отговори
до5 преди 1 месец
то и на училище не можеш да го накараш да отиде. Примери сред зелените братя - колкото щеш.
5
4
 
14
 
! Отговори
Социален преди 1 месец
Много важно . Ние да сме добре ! Мото на бай Ганьо Балкански. Иначе - да така е. Жалко е. Измислиха дистанционното обучение ,но не докрай...Като всичко друго. След като НАЛАГАШ някакъв нов ред - имай и изпълнението. След като принуждаваш някого осигуряваш нужните неща. Директорите на училищата раздават на децата по азбучен ред устройства ,осигуряват им достъп до интернет и тогава може да изискват от тях . Иначе е незаконно. Не можеш да принудиш никой да има телефон,лаптоп или таблет! Личен избор
4
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хаха стига бе "затруднени"?! Кажете си честно, че всичкото това "обучение" е пълна пародия измислена само за да могат учителите да си вземат заплатите
3
22
 
8
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Връщайте децата в училище гербави фашисти.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да използват гугъл преводач.
1
0
 
28
 
! Отговори
Геймър преди 1 месец
А да играете електронни игри можете а?