Проф. Танев: Учебната година може да е нулева

Математика и музика се учат по-лесно онлайн, смята той
17 дек 2020 09:32,
25
Проф. Танев: Учебната година може да е нулева
Снимка: БГНЕС

Ако в други държави учебната годината се обяви за нулева, е възможно и при нас да стане така. Дано не се стигне до такава световна норма. Струва ми се, че МС ще направи всичко възможно да избегне подобно нещо. Това заяви пред Нова тв проф. Тодор Танев, бивш министър на образованието.

По думите му "не може да кажем, че присъственото обучение е по-добро". "Математика и музика се учат по-лесно онлайн. Медицината обаче се преподава доста трудно в електронна среда", поясни проф. Танев.

Още по темата

Според него мерките срещу COVID-19 са неизбежни. "Преди няколко дни майка ми почина от коронавирус. Сигурно вече всеки има познат болен или починал. При нас мерките не са толкова строги, както в други държави. Изглежда, че в България политическите аргументи са надделели. Живеем във времена, в които трябва да се съобразим с "новия ни съквартирант"– COVID-19, който няма да си отиде", каза още бившият просветен министър.

Той сподели, че вероятно ще се ваксинира, но още не е сигурен, тъй като е възможно ваксината да има странични ефекти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тези дето вземаха заплати за нещо, което не вършат ще ги върнат ли? Или ще избутат годината така, после ще я обявят за нулева на гърба на всички деца и родители, а те ще вземат заплати още веднъж за същото???
19
2
 
8
 
! Отговори
Miles Tails Prower преди 3 години
Дано да е нулева
18
8
 
8
 
! Отговори
Он-лайн си е ОК преди 3 години
Не виждам проблем в он-лайн обучението. Само за някои дисциплини е неприложимо и за тях трябва да има изключение. Бъдещето е в он-лайн обучението. Но проблем са 'различните' деца, тези, които преди бяха в помощни училища, но от МОН хукнаха да ги приобщават и вече във всеки клас има поне по 2 такива СОПаджийчета. Техните *** издивяват да си ги гледат по цял ден. Аз предпочитам моите деца да нямат нищо общо със СОП-***. Къде е проблемът децата да се виждат с приятели и сега?
17
11
 
13
 
! Отговори
Ина преди 3 години
така е и редно
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Бонго, и акъла ти като името! Капацитет африкански...
15
9
 
23
 
! Отговори
бонго преди 3 години
Всичко може да се учи онлайн. Австралийците, които живеят извън големите градове, от десетилетия учат дистанционно. Преди беше с радиовръзки, сега с нета. На наште ученолюбиви дечица им липсват междучасията, не часовете.
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И този е бил министър на образованието? Следващия път, независимо от това кой ще спечели изборите, внимателно преценявайте всеки министър в състава на новото правителство, и реагирайте навреме. Не е лошо и да решат публично тест за интелигентност, преди да заемат длъжността. Че това "професор доктор" пред името изглежда няма връзка с IQ-то.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля да ви занулираме на 28 март!
12
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да обявим нулева година за заплатите на депутатите. И ако преподаването онлайн е за нулева година, то и всички закони приети с онлайн гласуване да се обяват за нулеви и да не влизат в сила. Всички решения и обсъждания на Бойко с ЕС да се занулират до нищо, а и работата вършена онлайн да се спре да се заплаща. Като ще е нулева, ще е нулева за всички!
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На изборите ще дам четири нулеви години на ГЕРБ, ей така да е честно!
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Проф. Танев: Учебната година може да е нулева"Като коефициента ви на интелигентност.
9
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този откъде изпълзя, че да дава акъл? За какво тогава се занимаваме с това дистанционно, друга работа нямаме ли си? Като сте решили да го караме така, сте приели, че присъственото и дистанционното са взаимозаменяеми. Дали е така, е друг въпрос, но нямате основание да разигравате ученици и родители по този безумен начин.
8
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МОЛЯ?ДЕТЕТО МИ ДНЕС ИМА КЛАСНО! Защо тия деца си късат задниците да учат по тоя изродски начин? ***! Ако това го направите за децата над 7 клас се кълна в Бога че ще ви изрина не само от властта, но и от държавата. Целия тоя тормоз за тоя дето духа, ха! И то защото сте неграмотни и 9 м спахте и не взехте никакви мерки. Ще наказвате децата за вашето безхаберие! Мисля, че е време ние родителите да ви дадем няколко нулеви години на вас неграмотници гербави!
7
2
 
12
 
! Отговори
- преди 3 години
А ЗАЩО да не е нулева? Мисля, че е разумно да се обяви такава нявсякъде не само в сферата ня образованието
6
1
 
27
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Какво ли мислят тези в частните училища и университетите, които вече са заплатили таксата за "нулевата година"???
5
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако в други държави пръднaт, ние ще се нaceрем ли?
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учениците да завършат училище 1 година по-късно, после университет, я ряботят, я не. Да станат на по 25 без 1 работен ден. И деца ще правят на 35 като имат някаква читава работа. Супер...
3
3
 
21
 
! Отговори
афроамериканец преди 3 години
Само нас, афроамериканците в България, не са ни поканили по телевизията да кажем за ковид нещо драматично.
2
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никъде няма да я обявят са нулева - причината е чисто икономическа. Това значи една година да няма нова работна ръка на пазара на труда, по-малко данъци; пенсионни осигуровки. Абеее ясно ви е какво имам в предвид. Няма да я обявят за 0-ва годината.
1
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не я спрат временно ? Какво толкова би се случило не знам. Така или иначе ще я удължат. И за децата и за родителите и за учителите би било по добре ако бяха стопирали нещата.