Сред най-безопасната среда в пандемията - училището

"Много от учителите са без служебна дигитална техника", каза д-р Юлиян Петров
12 яну 2021 22:25, Петя Славова
20

Решиха учениците от 5 до 12 клас и студентите да учат онлайн до 31 януари.

"Това решение е политическо и е доста правилно, защото то е водено от запазване на тази положителна тенденция, която има в страната. Знаем, че образованието е най-голямата публична сфера. А по този начин минимизираме рисковете на заболяване и носителите на заразата, доколкото ги има в училище. Ние доказахме, че училището не е опасна среда, а една от най-безопасните", каза председателят на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" д-р Юлиян Петров в студиото на "Денят ON AIR".

Той припомни, че вече седмица и половина детските градини и яслите работят, а обстановката е спокойна.

"Това показва, че изведнъж не се случва някакъв пик на заразата. Но ние очакваме да дойде и новият щам на вируса. Трудно е да се прогнозира докога децата ще учат по този начин. Правилата в училище са една много важна тема, по която много ще говорим и да се развиваме", допълни д-р Юлиян Петров пред Bulgaria ON AIR.

Попитан дали е вариант половината клас да е онлайн едната седмица, а другата половина присъствено, той отговори положително, но е под въпрос дали може ние да го направим.

"Един учител трябва да се раздели да преподава както в редовна учебна среда, така и в синхронно обучение. Други страни, с които ние се сравняваме, го правят с двама-трима учители. При нас нямаме такава възможност, нямаме допълнително учители, които да се заемат и да го направят това нещо. Много са малко класните стаи, които имат такава техника", категоричен бе д-р Петров и подчерта, че много от учителите също са без служебна дигитална техника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Сега преди 3 години
Ей това е подмазвач и нагаждач .Аман от такива.Децата ни са си наши и никой няма право да решава и казва кое е безопасно и да лъже кое е най- добро за тях.Освен това нищо полезно не се предприе за тях от много години .
18
0
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
Браво на коментиращите. Радвам се, че все още има интелигентни хора в България.
17
1
 
11
 
! Отговори
Шаман за вързване преди 3 години
Еее, дохтурееее.... Кажи още, че в училище се правят тестове всеки ден, спазва се дистанция 1,5 - 2 м., всички са с маски, вентилационните системи сменят въздуха в стаите на всеки 30 минути, има дезинфектанти пред всяка врата, няма родители, които да изпращат децата си на училище, въпреки че има човек със симптоми в семейството, извършва се редовно дезинфекция с препарати или UV, даскалите са със средна възраст 33 години, а когато някой кихне, медицинския хеликоптер чака на входа....
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички видяхме безопасните училища, кръчми молове. Резултатът беше препълнени болници, а към днешна дата над 8000 жертви. И още се намират хора, които да говорят публично пълни безумия по медиите.
15
0
 
9
 
! Отговори
Този капацитет преди 3 години
е от калибъра на доктор ББ. Затова, че няма техника и са пропуснати възможности за подготовка през лятото си има виновници и има решения. Живота на хората не е в твоите компетенции бе, подмазвачо.
14
5
 
3
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
бастисвате учениците! няма хора вече тук!!!
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната глупост гербава. Явно трябва да си пълен мал**мник, че да те приемат за партиен чл*н...
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяхме колко е безопасно есента.
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най- опасна среда е в яслите и детската градина. След това училището. В ДГ децата са много малки.Децата поради спецификата на възрастта не могат да спазват дистанция. На 3г. когато постъпват в градината нямат изградени навици да си мият ръцете и да ходят самостоятелно в тоалетната.Не умеят и сами да се хранят.Не умеят да се преобличат, събуват и обуват.Пом.възпитател и учител ги мият, хранят, обличат и дори памперси поставят.Контакта е очи в очи в детската градина.28 деца без маски в малка стая.
10
1
 
26
 
! Отговори
МММ преди 3 години
Били доказали.....как бе измамник?не било опасно-ами дай личен пример - вземай дневника и в час с децата,не да обикаляш телевизионните студия?АЛО ДРУГАРЮ СИНДИКАЛИСТ ТИ ВЛИЗАЛ ЛИ СИ В УЧИЛИЩЕ ТАМ НЯМА НИКАКВА ДИСТАНЦИЯ И ПРОВЕТРЕНИЕ НА ПОМЕЩЕНИЕТО ПРЕЗ ЗИМАТА.....
9
1
 
21
 
! Отговори
МММ преди 3 години
Ало,господин синдикалиста.....защо разгара на епидемията започна точно месец след началото на учебната година?
8
1
 
17
 
! Отговори
МММ преди 3 години
Този е платен шмекер,в Израел доказаха, че именно училищата са мястото на най - бързо разпространение за вируса.
7
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КалашниковТи нормален ли си. Доказано и то отдавна, че точно ковид е с пъти по-безопасен за децата от обикновения грип. И точно те не го разнасят. Чети малко научна литература преди да ръсиш глупости. Да не искаш и децата ваксинираш?
6
2
 
19
 
! Отговори
22 преди 3 години
За тези думи трябва да е под съд и в затвор! Предишната вълна беше точно заради училищата и ДГ-ни
5
3
 
25
 
! Отговори
Калашников преди 3 години
Тоя нормален ли е? Кого лъжеш, бе? Да не сме ***? Точно последните месеци се доказа, че точно училищата са инкубатори на всякакви зарази.
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние доказахме, че училището не е опасна среда, а една от най-безопасните", каза председателят на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" д-р Юлиян Петров в студиото на "Денят ON AIR".С това свое твърдение господинът доказа,че е м.а.л.о.умен на квадрат
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този печели съревнованието ****ОТ на деня. Не е истина просто какви *** се подвизават по медиите.
2
3
 
27
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Явно няма деца... моето лапе ми носи всяка година нов щам на грип! А и те всяка година са в грипна ваканция, щото там в училището е безопасно!
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Училището е безопасна среда!?! Тоя да не е пpоспал последните няколко месеца?