Ако ситуацията не позволява, няма да има матури

Електронното обучение водило до дефицити
Обновена: 20 яну 2021 15:30 | 20 яну 2021 15:29, Камелия Цветанова
25
Ако ситуацията не позволява, няма да има матури
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако ситуацията не позволява, няма да провеждаме външните оценявания. Това обяви пред депутати министърът на образованието Красимир Вълчев,цитиран от Нова тв.

Още по темата
Той подчерта, че именно с тях има методологически проблем.

За определен брой ученици от 4 клас пък ще бъде направено електронно изпитване.

„Изводите у нас и в много други страни е, че електронното обучение води до дефицити. За миналата година само 1% от учениците не е имало педагогическо взаимодействие. С останалите е имало физически, асинхронно или друго взаимодействие. Това обаче не е толкова ефективно, колкото когато децата ходят на училище”, обясни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
А нещо пречи ли, истински ли пречи, да бъдат изтеглени по-рано или просто да се проведат онлайн?! Пречи липсата на дългосрочно мислене от страна на управляващите и тяхната незаинтересованост. Не че имат кой знае какъв смисъл от матурите, но като Даниел Вълчев ги въведе навремето, нека се провеждат. Все пак матурите дават някаква представа за знанията на човек. Може да се съкрати годината, накратко да се преподадат уроци по многото предмети. Здравето е на първо място, а образованието на второ.
3
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това електронно обучение е някаква пародия на училище.Електронното обучение води до дефицити на умствен потенциал. Целта е да има повече Бойко Борисовци.
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе те не учат, не ги изпитват, образование нула, четене нула... Е, няма как всички да ги направите премиери
1
4
 
18
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Е, няма да има, по-добре здрав, отколкото с тапия за образование.... Народе ???? Ще трябва да си припомните как се колят прасета !!!!