Нова академия предлага художествено образование

Кандидатите могат да избират между 6 специалности
24 фев 2021 15:58, Красимир Ангелов
2

Нова творческа академия предлага съвременно художествено образование по западен модел в рамките на тримесечни курсове.

"През последните години всички наши колеги и приятели се налага да ходят в чужбина, за да търсят специалности, които ги няма. Нашата цел беше да съберем хора, които имат нужния опит, за да запълним тази празнина", сподели културният мениджър, критик и куратор Мартина Стефанова в "България сутрин".

Първите специалности са шест на брой и включват "Изложбен дизайн", "Наука и изкуство", "Пърформанс", "Културен мениджмънт", "Създаване на реклама и културен продукт".

"Всички специалности са изключително важни, за да може независимата творческа сцена и артистите да могат освен да създават собствения си културен продукт да могат и да го менажират да достига до по-голяма публика", допълни рекламистът Милена Едвиг пред Bulgaria ON AIR.

На сайта на академията могат да бъдат намерени подробности относно всички специалности, както и повече информация за обучението.

Гостите в студиото споделиха още, че до края на месеца има възможност да се кандидатства за стипендия и призоваха всички артисти да опитат.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
С други думи, преди 1 месец
Служители на БАН, които се водят по ведомост в Института по изследване на изкуствата (бившия Институт по изкуствознание) са успели да си уредят още едно място, където да четат остарелите си лекции срещу добри хонорари.
1
0
 
4
 
! Отговори
ау, ужас! преди 1 месец
Като прочетох "пърформанс" и "културен мениджмънт", силно ми замириса на дедо Шoрoш.

Аман от изкривяване на изкуството - консервираното ла-но на художника, изцапаните гащи на Трейси Емин, разните концептуални извращения на Венецианското биенале... Всичко е направено, за да ни депресира и затъпи.