Ръст на заразените ученици и тези под карантина

65 паралелки се обучават онлайн, заради контакт с болен съученик
Обновена: 7 мар 2021 11:35 | 7 мар 2021 10:03, Ния Христова
48
Ръст на заразените ученици и тези под карантина
Снимка: БГНЕС
Ръст на децата и учениците поставени под карантина, заради положителен тест за коронавирус или контакт с болен, отчитат от Министерството на образованието в края на тази работна седмица, цитирани от "Монитор". Към момента точният им брой е 7469.
 
Само ден след като в четвъртък учениците от 6-и, 9-и и 12-и клас се върнаха в присъствено обучение, в столичното 137–о СУ “Ангел Кънчев” цяла паралелка зрелостници бе принудена да остане под 10-дневна изолация до следващата неделя. Така те ще изпуснат почти целия двуседмичен период до 17-и март, в който имат възможност да се обучават присъствено в училище. 
 
Причина за това е, че майката и бащата на една зрелостничка са били със симптоми на коронавирус, но най-вероятно не са си направили тест, тъй като тя не е била поставена под карантина. В първия присъствен ден ученичката отива на училище без да проявява симптоми. Следобед обаче вдига температура. Направен й е антигенен тест от страна на личния лекар, който установява, че е болна. 
Още по темата
 
Директорът на училището принудително изпраща целия клас отново към онлайн уроците.
 
"Важно е да има отговорност у родителите и ако детето им е контактно или има симптоми, да остане вкъщи. Сега не учителите, а децата разнасят заразата", коментира директорът на 137-о Владимир Миков. В противен случай всички мерки в училище – маски, мерене на температура, разделяне на потоците от отделни входове, не биха имали смисъл. 
 
Миков даде пример с друго дете от училището, за което в петък станало ясно, че е болно от COVID-19. Родители му не са го пуснали на училище в четвъртък и така неговата паралелка няма да бъде карантинира и ще може да продължи да учи присъствено. 
 
"Всички родители трябва да подходят отговорно, и 1 % безотговорни е достатъчен, за да заразиш всички", коментира още Миков. Той призова и учениците да бъдат отговорни, тъй като след часовете те често се срещат без маски в парковете и така също има опасност да се разпространи заразата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха, най-накрая стана ясно кой е виновен!Родителите плюеха по учителите, уволняваха ги, пращаха ги на борсата....Ауу , искаха децата им да се социализират.Е, сега стана ясно, че са си били в къщи и пак са болни!! Родителска немърливост и безотговорност! Ама защо да не виним даскалите!?
17
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли децата са ви виновни за всичко бе тъ*аци?Не са тия с тайните купони, не са фитнесите и спортните клубове, не са купоните седенките, децата били!Да ги изтрепеме ли тия деца, какво? Че да може бабичките да си миткат по магазините на воля, а чалгарите да си играят кючек с бодро завърналите се от Занзибар звезди! Заслужавате си урисията! Като са ви виновни децата, после се чудете защо тия деца ви мразят и не щат да създават деца в тая държава! Да видим тогава чии деца ще останат!
16
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е политико-медицински геноцид спрямо бълг. народ. Да разполагаш с мед. знания за развитието на болестта и да отвориш училищата съзнателно и да си правиш експеримент. Брутално!
15
7
 
12
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Боко, учениците ли са виновни за ковида? На теб учениците и комунистите са ти виновни за всичко.
14
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Режима на борисов реши да заразят децата и да видят какво ще стане. Докато не почнат да умират няма да си мръднат пръста това е сигурно
13
5
 
32
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Всичко възможно затваряха където контрола е строг а оставиха дечурлигата да сее заразите и фитнес клубовете де всеки се поти,крещи и пърди.
12
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналата пролет гърците затвориха всичко за един месец и после отвориха и си спасиха сезона.Сега мерките им пак са по-строги и адекватни от нашите.А ние си играем на тука има-,тука нема.
11
17
 
8
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Няма такова нещо. Случайност. Подправяне на данни.Брей слепите прогледнаха и глухите взеха да чуват туй онуй.
10
24
 
7
 
! Отговори
Под карантия преди 3 години
Ти да видиш. Имало дете с кашлица. Коварна кашлица, направо да се изгори училището, барабар с директоря. А останалите необразовани гламави дечица, направо да стават полицаи. За да следят дали малкото останали разумни, носят *** на устата, против опасни вирузи, причиняващи кашлица.
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
шофьорът на джипката да я сменя с катафалка заради погрешните си управленски решения. отложете изборите за м.май.
8
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече и в Румъния не ни искат заради многото заразени.Ама нали един ви разправя колко добре сме се справяли.Нищо,че цялата държава е оцветена в червено.Пълен хаос е навсякъде.
7
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-накрая истината излиза наяве.Има ли някой още на когото не му е ясно кой разнася вирусите?Училищата са гара разпределителна.
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шофьора на джипката няма ли да се изкаже по въпроса?
5
2
 
37
 
! Отговори
Некадърност пълна преди 3 години
Министерството на образованието и жалкото министърче, което трябва да понесе отговорността и наказанията. Дори ЩАБА НОЩ го прикриват умишлено били учудени от увеличените бройки без да броят цял месец от разхлабването и пускането на децата по училищата и градини без да са ваксинирани да сеят зарази.
4
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ходят без маски в училище. БГ мамите се зъбят на учителите. Даскалите са безсилни. Свободно си обменят коронки. Ужас, братче!
3
3
 
41
 
! Отговори
До министъра на МОН преди 3 години
През цялото време се заричаше е кълнеше, че децата не боледували и не носили зарази.Хаотично пускаше и спираше училища. ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА и СЪЩО ДА ВЪРНЕ МИНИСТЪРСКИТЕ ЗАПЛАТИ, които е получавал от назначаването си и също да му се ИДВАДИ този прослужен стаж за пенсия. Такъв НЕКАДЪРЕН човек не заслужава висока държавна пенсия.
2
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ми, дойди ми чрез учениците НОЩните разбойници увеличават броя на заразените.
1
7
 
46
 
! Отговори
1-н преди 3 години
училището е инкубатор за вируси...нема начин да е по друг начин, ясно е на всичкино явно това е целта- вирусите да се разнасят безконтролнокойто оцелее