Няма вирус, няма страх: Готвят балове за 20 000 лв., партита с 300 гости...

Шият се рокли, купуват се костюми, плаща се капаро
11 мар 2021 12:21,
242
Няма вирус, няма страх: Готвят балове за 20 000 лв., партита с 300 гости...
Снимка: БГНЕС

Въпреки връщането на рестриктивните мерки срещу COVID-19, дванайсетокласниците  в Благоевград запазват отсега ресторанти за абитуриентските си вечери. Родителите пък купуват рокли и костюми.

"Запазихме ресторант за 23 май. Засега сме дали само капаро от 100 лева", споделя пред "Монитор" абитуриентка от Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост.

"Лошото е, че заведенията работят до 22 часа, но пък нали обещаха от 1 април да отворят дискотеките. Така че се надяваме да можем да съчетаем нещата", допълва момичето.

Последният учебен ден за дванадесетокласниците е на 14 май. Тогава 29-те абитуриенти на ПГТЛП "Гоце Делчев" смятат да се съберат в училищния двор. И за да бъде изпращането им подобаващо, вече са ангажирали и диджей.

"Готова съм за бала. Ще имам две рокли, една за изпращането на 14 май, а другата за бала. В момента се шие, ще излезе към 900 лева. Специална е и е само за абитуриентската, не мисля, че ще я облека по друг повод", разказа бъдещата фризьорка от Симитли Емилия Димитрова.

"Поканихме 300 гости. При нас традициите са такива. Трябва да бъде пищно", обясни абитуриентката, която е от заможно семейство. Тя коментира, че не може да определи колко е разумната сума за бал, смята, че това зависи от възможностите на хората, но специално нейната абитуриентска вечер с всички приготовления и гости ще излезе към 20 000 лв.

Вълненията си сподели и бъдещият готвач Александър Гогов, който си е харесал костюм за 800 лв. Заради пандемията, неяснотите при излизане от страната и писиар тестовете, абитуриентите не плануват традиционната втора вечер в Гърция, но обсъждат вариант да си организират празника някъде в България.

Освен абитуриентите от Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост на същата дата – 23 май, в същото заведение завършването си планират да празнуват и 130-те дванадесетокласници на Професионалната гимназия по икономика.

Абитуриенти от други благоевградски училища също са направили резервации в двата популярни ресторанта, където през последните години по традиция се провеждат баловете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
18
 
! Отговори
Пацu преди 3 години
Черно Фередже го бяха възпяли добре:Ceляни, ceляни...Един ***, ще се родят още двама.Да еВa вашата мама!
122
2
 
3
 
! Отговори
НЯМА ВИРУС преди 3 години
Още първите думи в заглавието казват истината!
121
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
добре бе нека изхарчат колкото пари желаят- ядене пиене защо само 300 гости? истинските баровци пълнят един футболен стадион с чалгари.В Африка и Русия си купуват златни бентлита а шейхът на Абу Даби си прави партитата на 180 метров кораб-яхта.Нали искат да са лъвове ама истински?хайде огърлиците по 10 милиона парчето часовниците по 1-2 милиона.да скачат истински като са баровци.
120
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пир повреме на чума, Ковид де. Койте не вярва да отиде доброволец в Ковид отделение или поне да обясни на лекарите, фелдшврите, мед. сестрите и санитарите, че такова животно няма..
119
0
 
30
 
! Отговори
Инв. контрол преди 3 години
Значи аз мога да си купувам костюми за по 400-500 лева и да ходя на срещи с инвеститори с VW Passat, обаче малкото чалгарче трябва да даде 1000 лева за костюм и да отиде с Ferrari на бала, а след една седмица да бърка бетон като общак на някой строеж и да се вози без билет в градския транспорт, за да му останат пари за бира...Аз ли имам сбъркани ценности, младите ли?!
118
1
 
22
 
! Отговори
Поне защо преди 3 години
Тази парвенющита избуя при думбалумбакрацията. Поне да имаше защо,а то днешното средно образование трудно се равнява на накогашното тошово основно образование.
117
1
 
34
 
! Отговори
555 преди 3 години
Костюм за 800 лева?ХахахахахаМалко е, 8000 лева дай за костюм - все пак за да танцуваш на Фики Стораро и да пиеш фалшиво уиски, трябва да си елегантен!
116
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Ковида знае ли?!
115
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 70Цитат: "Ти написа най-разумния коментар. Абитуриентският бал е веднъж в живота. Аз знам, че ако някой ми даде на мен 15 000 лв във връзка с важен за мен празник, може и да си купя тоалет за 1 000 лв, защото имам хубава фигура и ще изглеждам добре."Грешно членуване още в първото изречение. Менталитет: "ако някой ми даде". Един от централните приоритети в живота Ви е външността: "ще похарча 1000 лева за да изглеждам добре". Ето това сте. Материалът.
114
1
 
23
 
! Отговори
Край преди 3 години
Тия да не са канени на третата сватба на Меган Маркъл. Приличат на благороднички от работническо-селски произход обаче с чорапогащници.
113
5
 
2
 
! Отговори
Падаря преди 3 години
Е кво да спре и да се весели и любим ли че за кво ни е тая имитация на живот пред телефончетата.
112
0
 
28
 
! Отговори
22 преди 3 години
С тия 900лева могат да си платят поне някой друг семестър в университета. И нека не се оплакват после, че били високи таксите. Това е толкова безумно излишно, че не е истина просто. Да завършиш гимназия не е кой знае какво постижение, а се празнува все едно докторска степен, сватба и раждане в 1.
111
0
 
37
 
! Отговори
Естет преди 3 години
Абитуриентите през 2021 година нямаше да могат да завършат и помощно училище през 1980 година.300 гости, 20000 лева?!И за какво - каква гордост е, че завършваш средно образование през 2021 година, след като в момента и висше образование може да учи всеки и да завърши без проблем!
110
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да дадещ 20000 за завършването на детето което не може да ти каже кои са тия хора на банкнотите
109
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са сантименти от времето на социализма преди 1989та, но това време никога няма да се върне, тогава бъдещето на всеки беше осигурено, скачаха младите и се радваха свободни, вече няма училище, животът е пред нас. А сега какво се радват? Повечето от тях ще станат безработни, 95% ще живеят в мизерия, само малка част ще забогатеят. Освен това вече не могат да бегат на запад да мият улици и да слугуват, то и на запад няма работа.
108
2
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
м/у другото,НИЕ-родителите сме виновни!..във ФАЛШИВАТА си "загриженост" за чедата си сме готови да си затворим очите пред явни техни ПРЕКАЛЯВАНИЯ....Колцина от нас си спомнят Написаното:-"Който жали пръчката,ненавижда чедото си.Който го обича,наказва го на време"..?
107
1
 
23
 
! Отговори
Да знаят младите! преди 3 години
На младите хора след 30 години животът на днешните пенсионери ще им изглежда като рай.
106
0
 
6
 
! Отговори
Четвъртък преди 3 години
"Когато се родим, плачем, че сме дошли на голямата сцена, на глупците"
105
1
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
много ми е тъжно,че съвременната младеж беше отровена от фалшиви "ценности" и мераци!!!..Но:-..Младостта си е младост!..Тя иска да вземе от света каквото може и каквото не може,при това бързо и веднага,защото кръвта им кипи,хормоните бушуват,а.."сивото вещество" в гаванките им е избутано на заден план....та.."Хем сърби,хем боли"..
104
2
 
13
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Не разбирам, как като се хвърля на ядене и пиене, българина мисли, че е `ударил на живот` ?!Ами вижте 50+ годишни, приличат на старци...точно затова.