Такева: 1200 учители към момента са с COVID, страхуват се

Тя увери обаче, че учебната година ще завърши нормално
21 мар 2021 10:04,
71
Такева: 1200 учители към момента са с COVID, страхуват се
Снимка: БГНЕС

Вървим към втори випуск, който ще трябва да наваксва със знанията. За 12 клас това ще бъде трудно. Това заяви пред БНТ Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.

"Българският учител, като всеки човек в обществото, се страхува. Никой от нашето поколение не си е представял, че ще преживее пандемия. Това е нещо, за което знаем от учебниците, от филмите", каза още тя.

"Една част от учителите искаха да минем дистанционно, защото се страхуват за здравето си", допълни Такева.

По думите й последните данни показват, че към 1200 учители са болни или карантинирани в момента, което е под 1%.

Тя увери, че учебната година ще завърши нормално.

"По закон е забранено към онлайн обучение да минават децата в детската градина и децата от 1 до 4 клас. Но тъй като трябва да се поддържа контакт между децата и учителите, трябва да има онлайн връзка и родителите да помагат", каза още Такева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
3
 
! Отговори
Драгомиров преди 3 години
Моля ви, не я давайте по какъвто и да е повод тази корумпирана комунистическа сврака! Стига вече с Такева! Ще намразя образованието, ако продължават да я додуркат! Не разбирам защо управляващите въобще й обръщат внимание! Баба Цола, остава да си носи и подлогата!
62
0
 
3
 
! Отговори
По закон преди 3 години
Родата на децата от 1-4 клас се преселва в отвъдното за да не тежи на НОИ. После децата ще ги гледат семейства от Истанбулската конвенция.
61
2
 
5
 
! Отговори
бай Кольо преди 3 години
тази стара чанта с изключително нахалство и упорство успя да убеди управляващите да вдигнат заплатите на учителите тройно за последните 10 години. Сега обаче се оказва, че:1. Образованието може да бъде и дистанционно2. Няма достатъчно кандидати за учители, а тези, които ги има са застаряващи предпенсионери.3. Хем ги е страх да работят с децата присъствено, хем не смеят да се ваксинират.4. Факта е, че третата вълна на заразяване с британския щам създадоха в голяма степен учениците от януари.
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази комунистическа мумия как не я махнаха толкова години.Този е лицето на останалия в 19 век учител.Никога няма да оплюя учител, но и да се оплакват е малко прекалено.Страх ги е да се връщат в училищата, но и не искат да се ваксинират.Отделно, постоянно говорят и че дистанционно не е качествено образованието.Ами, да излязат с единна позиция най-накрая.
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според НСИ160 хиляди са в образованието (обществен и частен сектор)142 хиляди са в здравеопазването и социална работа (обществен и частен сектор)112 хиляди в държавното управление2 милиона пенсионери и инвалиди3,1 милиони наети на заплатаНеясно колко самонаети и бизнесмени
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако 1200 са 1 %, тогава учителите са 120 000.Полиция и войска са още 100 000.Доктори и персонал по болниците, още поне 200 000.Държавна администрация, колко? 300 000?Пенсионери и инвалиди 3 000 000. РАБОТЕЩИТЕ КОЛКО СА??? 1 000 000? Така няма да стане. Затъваме като макетата.
57
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не е редноНе съм даскал ама хайде и аз да кажа.Че не е редно да има частни уроци, не е. Ама и самите родители са виновни. Да си накарат чадото да си седне на дъ.то и да си чете! Я ми кажи на докторите давате пари, нали? А на часниците където ви оправят я колата, я пералнята?.Да не би всичките да се отчитат а???
56
8
 
8
 
! Отговори
Не е редно преди 3 години
До До частни уроци Ние работим ,плащаме данъци и " пълним вашата паница"- заплати, 11 заплати при пенсиониране и пр. А вие плащате ли данъци за частни уроци?Няма да е зле, наказуемо е!
55
0
 
12
 
! Отговори
Бонева преди 3 години
Не дискриминирам никого, но Янка Такева премина всички граници! Тази жена се явява като някаква в образованието, а трябва да се занимчава само и единдтвено със синдикална дейност! А тя какво - източва образователни проекти, прави накакви квалификации и обучения! Няма ли да има край това! Защо приятелката й Фандъкова не се замисли, че вече е нетърпимо! А оня мундьо, министъра, той само мънка и я тика пред себе си! Ега ти държавата!
54
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8Даскалите били по чехли? Ами и синът ти е по чехли в хола, нали и той така учи?! Все учителите виновни! Значи нито в школата, нито на дистанционното са научили на нещо сина ти? А не помисли ли, че вината може и да е в сина ти, а?? Щом трябва сега ти да го учиш, защо не го направи преди това? Всеки ден по малко да му помагаш след дистанционното?? Най- лесно е да плюем по другите, не забелязвайки собствения си...мързел и липса на отговорност!
53
3
 
4
 
! Отговори
Бебо преди 3 години
Това е и целта на управляващите, всички да се страхуваме, а затъването на държавата ни да продължи с още по-голяма сила!
52
2
 
5
 
! Отговори
До ФармацеВта преди 3 години
Не се обиждай толкова лесно, ти моите знания не ги мисли, а си смени работодателя. Ако взимаш по-голяма заплата няма да те дразнят другите и да завиждаш. Всичко си зависи от нас самите. Така ли е, или буквара да отворя :D
51
2
 
7
 
! Отговори
от фармацеВта преди 3 години
До До фармацефта От неграмотни акъл не приемам. Първо се научи как се пише "фармацеВт", прочети буквара, *** на кръчма, да хвърлиш някоя салфетка и чак тогава тук- при грамотните. Хубав ден!
50
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До47- Забележката ти е правилна , има достатъчно кадърни и честни учители ,не бива да ги слагаме под един знаменател с некадърните..НО ЗАЩО тези честни хора си мълчат за некадърността , за липсата на професионализъм в доста сфери на образованието ..е за това са в едно гърне с посредствеността ..като нямат смелост и достойнство да излязат и да кажат истината значи не са никакви УЧИТЕЛИ
49
1
 
18
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
До от айде стига НАП също работят дистанционно и вземат много по-високи заплати, те не те ли дразнят?
48
2
 
18
 
! Отговори
До фармацефта преди 3 години
А ти всеки ден пипал ли ги тези болни? Не, криеш се зад плексигласа. А учителите трябва да укротяват децата, които се бият, да въдворяват ред, защото малките деца не слагат маски, плюват се, карат се, падат, удрят се. Нали този учител носи отговорност, има всекидневен физически контакт с децата от класа, затворено в една стая. А като взимаш по-малко, намери си друга аптека, пазара е свободен. За магистър фармацефт заплатата не е под 2000 лв. Ако. е пък си отвори аптека, можеш.
47
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези учители, които обиждате и не уважавате са преди всичко хора като всички вас! А вие, които плюете, с какво допринесохте към обществото?!
46
17
 
4
 
! Отговори
от айде стига преди 3 години
До МнениеЗащото съм фармацевт- магистър! И ТРЯБВА да съм на работа, макар, че и МЕН ме е страх от зараза! И повярвай, въпреки всекидневните контакти с болни, вземам по- малко от даскал! Друго ще питаш ли?
45
4
 
21
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
До айде стигаЗащо тогава не станеш учител? Тогава ще разбереш, че това, което пишеш се внушава на обществото за професията, за да излее напрежението си над най-безобидните. Не забравяй, че ще те наблюдават с камери през цялото време или ще присъстват в онлайн часа ти директори или инспектори. Това го няма в друга професия, например лекари и адвокати, където корупцията е най-голяма.Ако получиш цвете, ще се радваш.
44
16
 
2
 
! Отговори
хаххаха преди 3 години
Даскалиците са командировани да слагат минуси,хехе

Спонсорирани публикации