Милена Дамянова: Продължаваме с инвестициите в учителите

Българските училища и детските градини се справили адекватно
26 мар 2021 21:57, Александър Попов
17

Пандемията промени много образователната система и живота ни. Нещо, което трябва да признаем - че българските училища и детски градини се справиха адекватно чрез своите директори и учители. За българските студенти образователният процес не е прекъсвал. Анализите тепърва предстоят, заяви в предаването "Денят ON AIR" кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Милена Дамянова.

По думите ѝ много деца са преоткрили училището, много деца вече са намерили мотив да учат.

"Не бива да пренасяме живата класна стая във виртуалната. Децата при връщане в училище имат по-дълъг период на адаптация, не са се виждали много време, а корен квадратен може да почака. Трудно е, но здравето е на първо място", подчерта тя пред Bulgaria ON AIR.

От думите ѝ стана ясно, че спазването на противоепидемичните мерки е изключително важно. Предстои закупуване на 80 000 нови устройства за онлайн обучението у нас, работи се проблемите в тази насока.

"Целят процес означава много усилия на много хора. Не харесвам това говорене, че нещата не са наред, защото това не ни помага като общество. Винаги съм смятала, че системата може да реагира на малко по-резки промени", подчерта Дамянова.

Според нея за една година образователната ни система е показала, че не е консервативна и е заявила своята гъвкавост.

"Всяка стъпка в образованието, която се предприема, се обсъжда със заинтересованите страни. Случи се и нещо, за което мечтаехме - партньорството на родителите. Училищата намериха начин процесът да продължи, а родителите подкрепиха усилията. 1260 лева е в момента минималната работна учителска заплата. Темата с новите поколения е важна, прави впечатление, че се намира вярната пътечка, но процесът трябва да е по-цялостен. Продължаваме с инвестициите в учителите, новите умения и качеството на образованието", посочи Дамянова.


17
Още по темата: Милена Дамянова
Още от Образование
Майка съди МОН, недопуснали детето й на олимпиада
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Равнопоставени преди 3 седмици
Дтска учителка с 200лв.по голяма заплата от учител в горен курс.Едната пее "Хей ръчички" и събира числата до10,другият решава задачи от диференциали/задачи от "Висша математика"/. Ако това е мисленето на Дамянова съвпада с нивото на учител от начален етап. Ще има още по голяма неграмотност ,защото повето учител ,вече са с квалификация и специализация без необходимия хорариум педагогически стаж.Да не забравяме,че за ВУЗ това е каса за пари.Не може учител с посоченото образование да ни обучават
13
0
 
3
 
! Отговори
бивш учител преди 3 седмици
Тази измисли невероятни измишльтини в училищата.
Начален учител директор и зам -директор в училище до 12 клас.Миленчето била дъщеря на детска учителка и си мисли,че познанията им стигат да ръководят СУ.От къде да знае ,че тази ДИРЕКТОРКА трябва да подписва протокол за зрелост и ДИПЛОМ за зрелост с подпис на начален учител. Това е за прокуратурата дали са валидни такива дипломи. Факта,че назначават възпитател в начален етап с редуцирана заплата.Миленчето изравни заплатите на учтелите ДГи СУ.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тая е виновникът в училищата да се шири ненаказуемостта, агресията, наглостта и некадърността с нейното законище. Тая е причината качественото образованието в България да е елитарна услуга, пряко зависеща от материалния и интелектуален статус на родителите. С увеличаването на заплатите в сектора много закъсняха - сега привличат куцо и сакато. Освен това административната тежест, която изсмуква силите на учителите си стои.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На тази персона не е зле да и се даде картбланш свободно да посещава пенсионерските клубове в страната и там да "разгръща иновациите" си ,които представя на еднокнижника като "съвременни " промени в окаяното ни образование ,толкова старомодни са ,ама подозирам ,че и в клубовете ще има пенсионирани учители с далеч по- големи знания и по- съвременни виждания от госпожата ,който се интересува само до прочете нескопосаното и законче , уж с иновации за образованието ни,значи и за клубовете не става
10
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 седмици
е да,инвестирате в учителите..

НО КОГА ЩЕ ИНВЕСТИРАТЕ В УЧЕНИЦИТЕ?!

..о,пардон,забравих,че децата и учениците НЕ гласуват,така че са безинтересни за Хунтата..
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Продължавате да използвате инвестициите само във ваша полза, а не за децата. И откъде натрупа такива велики знания по своето откритие?! Знанията и информацията са най-силноте оръжие, а не притискането, не честността, преструването. И знаете ли, струва ми се че нищо няма да излезе от опитите и многото ви работа.
8
1
 
13
 
! Отговори
6 преди 3 седмици
Ако ГЕРБ не искат да се провалят на тези избори тази да я махат веднага от екраните и медиите!Дрънкане на общи приказки ,кухи заучени фрази ,далеч от реалните проблеми на образованието!Тази и синдикатите да се махат -нищо полезно от тях до сега!
7
1
 
8
 
! Отговори
Даскал Пандо преди 3 седмици
до :8 Когато се създаде електронно правителство,тогава и учителите ще работят по електронен път! Оня от Габрово похарчи 13 000 000 евро за пустото електронно правителство и още го няма!
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Учителите са със същия акъл като през социализма, само че сега всеки ден нещо се променя. И кога ще започнат да карат ученицитеда мислят, а не само да създават ходещи ксерокси? И кога ще се въведе предаване на курсови работи в електронен вид и проверка от къде евентуално е преписвано?
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Инвестирайте в добри адвокати, след 4 април ще са ви нужни!
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Коя е тая ?
3
5
 
20
 
! Отговори
мъкаааа преди 3 седмици
Божее, събери си вересиите! Туй чудо колкото злини сътвори в образованието! Последните 10 години почти всяко безумие е продукт на това същество, подобно на ликвидаторите в ТКЗС, тази калинка уверено разрушава всичко стойностно и го превръща в чиновнически кич.
2
5
 
15
 
! Отговори
Нане преди 3 седмици
Тая....
От, както се занимава с образУванието в България, копа дъното!
Тотална неадекватница.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
БОГ ДА ПАЗИ ДАСКАЛА

ТАЗИ СВЕЩЕНА ФИГУРА

В БЪЛГАРСКАТА МИТОЛОГИЯ