Плащат на учителите, които работят над предвиденото

Те ще получат възнаграждение като за лекторски часове
Обновена: 15 май 2021 16:37 | 15 май 2021 16:37, Веселина Йорданова
41
Плащат на учителите, които работят над предвиденото
Снимка: БГНЕС

Учителите, които работят над предвидените нормативи, ще получат пари като за лекторски часове, заяви служебният министър на образованието проф. Николай Денков пред БНР.

Проблемът възникна заради различните дати, на които училищата приключват учебната година, което притесни учители.

"Разбрах за казуса, има решение, ще бъде заплатено на учителите като лекторски часове. Така че няма проблем по същество, трябва просто да се обясни по коректен начин, ще излезе съобщение от министерството. Трябва да се изпрати до всички РУО, до всички учители да го видят, да знаят, че това ще се случи", заяви Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
13
 
! Отговори
Ванката преди 2 години
До Анонимен 9Неграмотни са и са *** децата, защото са такива родителите им! Над 2 млн. млади и умни българи напуснаха територията, тук остана чалга матрЯла и тук-там някое зрънце. Как да очакваш дете да чете, след като не е виждало книга в дома си и в ръцете на родителите си!?
14
8
 
12
 
! Отговори
Коментиращ преди 2 години
Виждам много злоба и омраза в коментарите срещу учителите. И се чудя защо - това са хората, на които всеки ден си поверявате децата?! Второ, става ясно, че идея си нямат повечето от пишещите коментари от учителската професия. Защото ако имаха, нямаше да пишат грозните си и *** коментари! Освен това няма учители които получават такива фантастични суми, каквито видях написани в коментарите, а лекторският час е 10 лв. бруто, начислен върху заплатата, и след удръжките е нищо! Кой работи за без пари
13
17
 
6
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
За мойто ***, даскалото свършва на 31 май, който иска да учи до 21 юни, за да мое даскалята да се равнят по преподавателите във ВУЗ;))) Още малко и "пръц". Време е за лятна ваканция, цяла година са занимаваме с вас, учителското съсловие, с една дума, обслужвами ва;))) Даскалята в България са най-големите герберки;))) Неслучайно не пиша гербери, оти преобладаващо са женуря;)))
12
18
 
4
 
! Отговори
Наивник преди 2 години
Над предвиденото е след 8-те часа , защото те са назначени по кодекса на труда, или след 4-те, които обикновено отработват реално.
11
28
 
12
 
! Отговори
Аааа преди 2 години
Значи заплати от 2000-3000 лв. са недостатъчни за лежане в къщи??? Ще им плащат отгоре по неясни критерии и за неясна работа, защото са твърде натоварени??? Хора, които са заети на половин работен ден и почиват половин година??? В една държава, където неграмотността е повсеместна ? Тоест, работата реално не е свършена при всички наляти пари в системата??? Супер.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност образованието е най-големият провал на прехода и в частност наГерб.Но за това никой не му и пука.Аз не чух нищо от партиите по време на кампанията.Няма и да чуем,камо ли нещо различно.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ванка,не случайно споменах възрожденците на първо място,но после продължих с другите от по -ново време.Аз да те питам,след като днес сме толкоз модерни и с толкова много матури и изисквания,защо децата са толкоз неграмотни и слабо четящи?Какви лекари,инжинери и специалисти ще имаме?!!
8
4
 
18
 
! Отговори
Ванката преди 2 години
До Анонимен 1Ееей, възрожденецо, не ми сравнявай учебния материал и процес с този отпреди 200г.! Знанията, които се преподавали тогава, сега се учат в деЦката градина - букви, сричане, елементарно смятане, песни и стихчета. Ако това е достатъчно за отрочето ти, не го записвай изобщо на училище! Учителите, лекарите и инженерите трябва да са най-високоплатените професии - те са основата на всяка нация.
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се,когато обществото е с мафиотизирано мислене и изисква от даскалите да са просто чиновници ,за да се усвояват финансови потоци-толкоз и са самите даскали.Нивото на даскалята няма да е високо.
6
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм казал,че трябва да е без пари.Казвам,че днес го правят само за ПАРИ.Има голяма разлика.Не казвам,че само те са виновни,но не са и невинни.Разрухата е тотална,а онлайн обученоето само им покри провала с един воал.
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оф, ако знаете, че има и директори, които и да видят това нещо написано, пак няма да платят, а...ще го откраднат!
4
2
 
23
 
! Отговори
Учител преди 2 години
Трябва да се изпрати до всички РУО, до всички учители да го видят, да знаят, че това ще се случи", заяви Денков. Изпратете го до всички директори защото те са феодалите които раздават парите. Ако някой не даде изработените извъредно пари да се уволнява дисциплинарно.
3
1
 
33
 
! Отговори
наб '69 преди 2 години
Аз съм завършил техникум Петьофи в Разград и там научих повече за техниката отколкото в ТУ и разните курсове и преквалификации. Тогава имаше един подход, за специалните предмети тогавашният дир. Цанков беше успял да събере преподаватели, работещи в предприятията,като технолози, инженери, в пощите, с две думи да са учители на хонорар.Повечето съученици се разпиляха от Чикаго до Япония.
2
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, кой днес работи без пари, та изисквате от учителите да са възрожденци?Друг е въпросът - превърнаха учителите в чиновници и администратори, а учителският труд е много, много особен. Преуморен учител - калпаво обучение, но за да го разбере министърът, трябва да е бил учител с дневник, в класната стая.
1
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По врвме на Възраждането,царството и социализма,даскалите бяха класа и го правеха по призвание и с целта да произвеждат човеци.Днес просто го правят за едни пари.Трагедия Бг 2021Та промяната стана отдавна и тя е към много лошо.