Седмокласничка се яви на олимпиади по всички предмети

Момичето е от Велико Търново, има над 40 медала и 100 грамоти
31 май 2021 11:20, Анисия Иванова
43

Седмокласничка от Велико Търново е единствената в България, участвала в олимпиадите по всички осем учебни предмета тази година. Голямата ѝ страст са математиката и точните науки. Досега има над 40 медала и 100 грамоти от национални и международни състезания.

Велина разкрива своите дарби още в първи клас, подкрепяна безрезервно от майка си, която е преподавател по испански език.

"Още в първи клас започна с математика и започна с изяви на международни състезания, започна да се класира на първи места, което пък ѝ помогна да отиде на математически лагери към БАН", сподели майката на Велина - Анелия Костадинова.

"Явявала съм се на различни конкурси по математика, на международни състезания, на състезания, организирани от МОН", добави седмокласничката Велина Костадинова.

От няколко години ученичката участва в олимпиади по няколко предмета, а тази година се явява по всички осем дисциплини, като по някои стига до национален кръг.

"Тя всички години иска да се явява на олимпиади. На областен кръг почти винаги е първа. Не съм изненадана, знам какво може и какво прави, колко е организирана, много е последователна", сподели още Анелия Костадинова пред Bulgaria ON AIR.

"Аз се явих по химия, където се класирах за национален кръг и станах седма в България. По география също се класирах, но националният кръг заради пандемията се отложи за по-късно, това се случи и по астрономия. Явих се и по история, математика, български, биология, физика. На повечето бях на първо място на областните кръгове, но не ми стигнаха точките за национален кръг", коментира още седмокласничката.

Велина вече е записана като гимназистка в Американския колеж във Велико Търново. Тъй като е класирана на първо място, ще учи без такса в профил "Софтуерни и хардуерни науки“.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Момичето се е явило на олимпиади по всички предмети. Пише, че още от първи клас е започнала да се явява по състезания. Това момиче какво е разбрало от детство не знам? Детето трябва да е дете и да изживее детството си, да има време да излиза навън със свои връстници и да се забавлява, а не само да седи по цял ден у тях да учи, или пред компютъра. Това дете изобщо има ли време да се среща и да общува с приятели? Не е хубаво родителите на едно дете да са толкова строги и амбициозни.
23
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Ммм не зам...хубаво е, че има умни деца, ама това ми идва малко в повече и ми мирише на родителски амбиции. Подкрепяна от майка си... знаем каква е тази подкрепа. Дано детето остане психически здраво.
22
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
поздравления за детето родителите и учителите такива деца ни трябват дадръпнем напред
21
1
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Единствено се притеснявам да не се преумори детето. Трябва да балансира нещата. Да се среща с други деца на нейната възраст. След 2-3 години да си намери приятел, който да я хакне и въобще да гледа да поддържа нормални отношения с момичета и момчета на нейната възраст. Тогава има шанс да стане един пълноценен човек, като порасне, да си има и семейство и деца. Ако гледа само учене и кариера, рискува да остане стара мома. Имам такива примери пред очите си.
20
3
 
13
 
! Отговори
ЖАЛКО преди 2 години
Горкото момиче ,болни родителски амбиции, които са и вменени в детския и мозък.Едва ли е толкова отлична в социалното общуване ,колко приятели има , на колко рождени дни е поканена и т.н.Едното винаги е за сметка на другото.Да си отличен в една област е супер, похвално , на за всички- това е мания ,болестно състояние, което рано или късно ще съсипе горкото момиче.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1 инфаркт от преумора или корона и приключва софтуера и хардуера,
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следете какво ще излезе на финала от нея.Подозирам,че ще се срине до няколко г. с наркотици.
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Софтуерни и хардуерни науки, но няма работа. С математика 0 работни места и 0 заплата. Софтуер много трудно, че там постоянно се променят и това което учиш в ВУЗ е много остаряло. Самите преподаватели нямат интерес от конкуренцията. Няма начин и да знаеш и научиш всичко защото постоянно се променя. Хардуер пък всичко е фирмена тайна на няколко американски фирми.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната безработна и нито ражда и напуска страната за чужбина.
15
6
 
5
 
! Отговори
аз преди 2 години
Още един бъдещ емигрант. Само вижте коментарите по-долу. Бъларската нация може само да плюе и да завижда
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майката е връскарка и другите учителки казват предварително задачите.
13
1
 
3
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Браво на момичето, похвално е това, но "Софтуерни и хардуерни науки" ми звучи като "от сичко по малко и от нищо достатъчно"
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая новина я претопляме, че сме в позабравили от миналата година
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко приятелчета дойдоха на рождения ден?
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де, ама защо?Какво точно ти носи това?Статийка в дир-а? Не ги разбирам на повечето родители свръхамбициите, особено по отношение на зазубрянето по всички предмети за да има детето пълно 6.Познавах един математик отличник, с медали, с шестици, направо гений.На 30 е завършен патологичен алкохолик, без един ден трудов стаж, учи поредното висше и има само шестици.Жена, деца и работа обаче няма да има.Мама и тати дано са доволни.Пълно 6.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 79319и най важното - туй момче да е ваксинирано и да не е комунист
8
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МАЙКА КОКОШКА ЯСНА Е РАБОТАТА, ДЕТЕТО ЩЕ СТАНЕ УЛИЧНА ЖРИЦА
7
0
 
19
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Да се класираш на финален кръг по математика или още един предмет е супер. Всеки, който го е правил заслужава уважение. Да се яваваш на всички предмети е патология, за която вина имат родителите 100%. Това ще се отрази на психиката на това дете. Всеки, който се е готвил и класирал на олимпиади може да го потвърди това. Сиссигурност не можеш да имаш детство, и да се готвиш на ниво олимпиади по всички предмети. Каква е идеята, каква е целта?!
6
0
 
11
 
! Отговори
Пич преди 2 години
"До ПичЧе защо да не иска. И аз се явявах на олимпиади по 2-3 предмета. И съм се запознавал с доста интересни хора покрай тях, например."Това не са 2-3 премета, това са всички предмети. Подготовката дори за един предмет отнема много време (казвам ти като човек, който се е класирал на регионални кръгове по математика). Бях влезнал в цикъл, който ме направи асоциален. За щастие успях да се измъкна, имам добре платена работа, семейство, социален живот. Да се готвиш за всички предмети е нечовешко.
5
0
 
2
 
! Отговори
Бау преди 2 години
умница <3