78-годишен стана студент, ще учи право във Велико Търново

Той има бизнес с горива
Обновена: 9 юли 2021 22:09 | 9 юли 2021 21:10,
32

78-годишният Христо Шопов стана студент по „Право“ във Великотърновския университет. Той е положил успешно изпитите и вече е първокурсник в магистърската програма на висшето учебно заведение.

Христо има бизнес с горива. Собственик е на три бензиностанции. А парите, които е инвестирал в тях, е спечелил докато от работа в Либия. Избрал правото, за да решава юридическите проблеми на бизнеса си, разказва Bulgaria ON AIR.

„"Право", защото аз почнах да водя дела сам. Например, имам дела във ВАС, само за един подпис ми взимат 700 лева.Второто, което е, че виждам много неудачи в нашите закони и в нашите наредби в България", разказва Христо Шопов.

Той е убеден, че за желанието да се образоваш и да усвояваш нови знания няма възрастови граници.
"Започнах магистратура направо. 4 семестъра, искам колкото се може по-бързо да завърша, икономиката я завърших за три години", допълни той.

Бизнесменът избрал Великотърновския университет заради близкото разстояние и след препоръки на свои приятели, завършили там. Преди това е завършил икономическа специалност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Поредното доказателство че годините на тялото са едно,а силата на ДухътиВолята-съвсем друго....Да му пожелаем успех!
28
1
 
3
 
! Отговори
ДаноСеКласира преди 2 години
В Спец-Каскетурата има от кол и въже.Само такъв им липсва.
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами Бидона на тази възраст стана президент на щатите и сигурно за 2.ри мандат ще драпа, що да не учи този човек. Като е с акъла си, що да не учи. А акъла му е 100 пъти по.читав от този на бидона.
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От зор го учи, не от скука!
25
4
 
6
 
! Отговори
Спокоен преди 2 години
Възрастовите ментални изменения са неизбежни. Такъв е живота. Ако човека не пречи на някой друг, нека си се занимава с каквото си иска. Нотариус в Русе работи до към 90 и няколко години. Е, с внучките си като асистенти.
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Започнах магистратура направо. 4 семестъра, искам колкото се може по-бързо да завърша, икономиката я завърших за три години", допълни той.И такава опция ли има, Право - 4 семестъра? Е няма такава държава!
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човека има много добър мотив и аз бих постъпила по подобен начин. Може би проблемът му е твърде всеобхватен от правна гледна точка. Вместо да чете един закон, да кажем, трябва да чете много закони.
22
0
 
2
 
! Отговори
жаба преди 2 години
Братчед, истината боли. Прави каквото искаш. Никакво значение няма.
21
0
 
6
 
! Отговори
Офф до 20 преди 2 години
С нищичко не ми пречи човечеца! Което съм подчертал в поста си. Просто се поставям на негово място. И следването на тия години едва ли ще ми е приоритет. На първа мисъл може би ще впрегна енергията си за създаване на приют за животни, кухня за бедни, бе още не съм мислил.
20
0
 
6
 
! Отговори
жаба жабурана преди 2 години
Пробвайте! Годините вървят. Вземайте пример! хахахахахахахахаха
19
0
 
9
 
! Отговори
До 18: преди 2 години
А кой си ти за да задаваш този въпрос? Какво си постигнал в живота? Откъде идва това самочуствие да коментираш живота на другите? С какво точно ти пречи този човек?
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За никакви резили не може да става въпрос. Ако човека е мотивиран ще учи успешно, даже много по-добре от лапетата там. На никого не дължи обяснения да се оправдава защо и кога учи. Резили има само при безделничене и нищоправене. Абсолютно нищо лошо не виждам, освен гаднички коментари на злобари.
17
12
 
8
 
! Отговори
Офф преди 2 години
С цялото ми уважение към възрастните хора (живот и здраве и ние да станем такива) ама на 78 какви нови знания и умения ще придобиеш? То ред за горе няма ама конкретно правото е дисциплина която се гради на опита, на кариерата. На дългогодишната кариера. Иначе, ако на деди това му осмисля старините - приветствам.
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре късно, отколкото никога.Браво на човека!
15
2
 
10
 
! Отговори
До Русенец преди 2 години
Сравнението направено между човек заел се е усвояване на знания/умения и неподходящо облечена жена, е меко казано малоумно.
14
12
 
5
 
! Отговори
РусенецЪ преди 2 години
Абе де да знам. Човек май трябва да си знае къде е ситуиран във времето. Да се уча да свиря на арфа на 55 години ми е малко нелепо. Иначе няма проблем да ставаш за резил. Имам позната Диана Димитрова, бе на 50 години я видях с къси изрязани дънки, кордели в прическата, целулит на буци. Направо си беше за екзорсист.
13
4
 
3
 
! Отговори
Вирус преди 2 години
Ако има поставени две имунизации, защо не? Не е рисков фактор, а може либидото му да се е повишило, та затва тъй. Търси крехки агънца-багънца.
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със закони в главата и босилек в ръката......
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги ми е било чудно как някои хора се изучават предсрочно. Нали трябва да посещаваш лекции и упражнения, да ти заверяват и чак тогава се явяваш на изпити.
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на човекът.