МОН поръчва 24 500 таблета за новата учебна година

Откритата днес процедура е с прогнозна стойност 4,5 млн. лв. без ДДС
13 авг 2021 11:51, Петя Славова
28
МОН поръчва 24 500 таблета за новата учебна година
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерството на образованието и науката (МОН) обяви обществена поръчка за закупуване и доставка на 24 500 таблета за обучение от разстояние в електронна среда. Те ще бъдат с операционна система Android.

Устройствата ще са подходящи за оборудване с карти за безжичен интернет. През миналата година МОН даде възможност на директорите да купуват такива карти с реализираните икономии от бюджетите на училищата.

Още по темата

След решението на правителството от началото на тази седмица за осигуряване на допълнително финансиране МОН вече поръча 15 500 преносими компютри, таблети с Windows и хромбуци по действащи договори. Очаква се те да стигнат в училищата до началото на учебната година. С таблетите по обявената днес обществена поръчка ще се покрият изцяло заявените от училищата потребности от допълнителни устройства.

Откритата днес процедура е с прогнозна стойност 4,5 млн. лв. без ДДС. Документи за участие в нея се подават до 25 август т.г. Очаква се договорите за доставка и поддръжка ще бъдат сключени до края на септември, а таблетите да бъдат доставени в училищата през октомври.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
11
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
За ромските дечица, естествено ! Долу служебното правителство !!!
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тиквата електората ще се учи на четмо и писмо с таблети. До два дни след получаването им, ще са по заложните къщи, както миналата година. Важното е да има кинти за бира, рикия, цигари и да дъни чалгия.

Спонсорирани публикации