Близо 3 000 зрелостници на матура по предмет по избор

Най-много са предпочели биология и здравно образование
27 авг 2021 07:51, Елка Василева
1
Близо 3 000 зрелостници на матура по предмет по избор
Снимка: архив, БГНЕС

2976 зрелостници са подали заявления да положат втори задължителен изпит по предмет по избор днес  - 27 август. Изпитът ще започне в 8 часа, а явилите ще се допускат на с маски и срещу документ за самоличност - лична карта/ученическа лична карта/ученическа книжка/задграничен паспорт.

Изисква се всеки да носи със себе си и прозрачен плик, в който да сложи личните си вещи. Ще им бъде необходим и черен химикал, с който да пишат.

Изпитите ще се проведат по утвърдените правила за подготовката и провеждането на изпитите в условия на епидемична обстановка. Зрелостниците ще бъдат разпределени от 10 до 12 души според големината на залата. Между тях трябва да бъде осигурена дистанция от 1.5 метра. Помещенията ще се проветряват и трябва да има дезинфектанти, пише „Монитор“.

Най-много от подалите заявления - 1166, са предпочели биология и здравно образование. На второ място се нареждат география и икономика с 873 мераклии да покажат дали са придобили необходимите знания. 520 пък са зрелостниците, които са подали заявления за матура по философия. За английски език са 275. Изпитите по желание, за които има само седем кандидати, ще се проведат по график от 30 август до 2 септември.

Резултатите ще бъдат ясни до 8 септември, а до 14 септември успешно положилите матури ще получат дипломи за завършено средно образование.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пази боже тия да станат доктори.

Спонсорирани публикации