62-ма първокласници в затворите, най-много ученици - в София

976 лишени от свобода са включени в учебната година, която се открива днес
Обновена: 15 сеп 2021 10:23 | 15 сеп 2021 10:23, Веселина Йорданова
15
62-ма първокласници в затворите, най-много ученици - в София
Снимка: БГНЕС

За поредна година в местата за лишаване от свобода ще бъде открита учебната година.

От 6202 лишени от свобода във всички затвори, 976 са включени в учебната дейност през 2021/2022 г. Системата на затворите разполага със седем средни училища и шест филиала към тях, като обучението е от 1-ви до 12-ти клас, показва Справка на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

Тази година първокласниците в местата за лишаване от свобода са 62. Най-висок е броят на учениците в София - 272. В Стара Загора, където е най-голямото училище в системата, са 192, в единствения затвор за жени в Сливен - 57, в Поправителния дом за непълнолетни младежи към затвора във Враца -12.

Учебният процес в местата за лишаване от свобода е съобразен с нормативната уредба на Министерството на правосъдието и МОН и се извършва от квалифицирани педагогически кадри по програми, утвърдени за всички ученици, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Образователната дейност ще протече в съответствие с насоките на МОН за работа в условията на пандемия и спазване на общите здравни мерки, предписани от Министерство на здравеопазването.

В голяма част от училищата са налични интерактивни дъски за обучение, оборудвани са стаи за компютърно обучение, работилници за придобиване на професионална квалификация, налице е богат библиотечен фонд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: образованиезатвори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я .вероятно са по на 7 г. Често първи клас ***..ц и
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Букети за класния надзирател има ли?
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Афторката и тя у първи клас, че нищо написано не и се разбира. Е ли чувала словоред за?
9
0
 
6
 
! Отговори
Сократис преди 2 години
P.S. И защо частицата м-а излиза със звезди?! Вижте си заглавието, където вие я използвате "62-мъ-а" Защо когато я напишем ние в коментар я цензурирате?! Вие нова граматика ли сте измислили или до там се взехте насериозно, та ценцурирате половината български думи?! Въпросите ми са риторични-не очаквам отговор от илитерати!
8
0
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
В момента затворите са сбъркани! Пострадалите и роднините им плащат данъци с които затворника по цял ден лежи и яде безплатно! Трябва да станат трудови лагери на самоиздръжка и да имат програма за усвояване на занаят! Така хем ще се издържат сами, хем ще имат по висок процент реабилитиране и няма да са в тежест на обществото!
7
0
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Поне един затворник ако се образова и завърши е невероятен успех за системата. Като излезе ще има шанс да си намери работа и да стане част от обществото! В пъти по добре е отколкото по цял ден да чопли семки и да мисли каква глупост да натовари като излезе. Трябва да има по добра система която да ги изкарва със занаят и да могат да се реабилитират, ако ще и в държавна фирма да започват работа се повишава шанса да не се озоват отново в затвора.
6
0
 
7
 
! Отговори
Сократис преди 2 години
А защо не: "62-*** затворници, ще бъдат първолаци" Но за списващата, заглавието трябва да звучи двусмислено и озадачаващо...Трябва да задоволи страстите на нискочелата си част от аудиторията и да им даде повод за иронични и откровено дебилни коментари.
5
1
 
0
 
! Отговори
Бay преди 2 години
имат Интернет и доста от тези пишат тук...
4
1
 
7
 
! Отговори
Ко? Не? преди 2 години
Не забравяйте, че в затвора има хора, които са там защото са защитавали жилището си, имотите си, нивите си от "скакалци". В затвора е и бай Петко от Лясковец. Който не излязал от жилището си да пуца с пушката, а е подавал 10-ки сигнали, че "скакалци" му чупят прозорците с камъни. Но е получил единствено атака от въоръжени мъже в 5:00 през нощта! И се е опитал да защити дома си!
3
4
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 2 години
Всъщност има студенти. И то съвсем не лоши по успех. Изобщо, затвора е едно доста имагинерно понятие. Може да попаднеш там за част от секундата, по желанието на особенно заядливата съдба.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия пъволаци са на по 30-35 години
1
4
 
1
 
! Отговори
не сьм преди 2 години
сьрфист да чакам умрелата вьлнапитаи ги тия как карат малки момченца в манастирите