Училища от още общини на дистанционно или ротационно обучение

Ръст на заразените от COVID-19 наложи ограниченията
27 окт 2021 14:17, Анисия Иванова
2

Ръст на заразените от COVID-19 има в цялата страна и това наложи нови ограничения за учителите и учениците в страната. На много места училищата минават в режим онлайн или ротационен принцип на обучение, съобщи БНР.

В община Велико Търново преминават изцяло на дистанционно обучение от днес до пети ноември включително. В пет общини - Елена, Полски Тръмбеш, Сухиндол, Свищов и Павликени, засега обучението е присъствено заради ниските нива на заболеваемост.

В ротационен график са Горна Оряховица, Златарица и Стражица.

Още по темата

От днес до трети ноември половината от учениците в Русе ще учат онлайн, а останалите присъствено. Директорите на съответните училища ще изготвят графици, според които паралелките ще се редуват.

До 9 ноември на ротационен принцип минават училищата в четири общини в Пловдивско - Калояново, Родопи, Сопот и Съединение. От миналия петък на ротация са училищата от град Пловдив, Брезово, Асеновград, Марица и Перущица, а от началото на седмицата в този режим се обучават и учениците от община Карлово.

В Бургас, Карнобат, Приморско и Царево учениците преминават на ротационен принцип на обучение от 2 ноември, съобщи Лиляна Иванова от Регионалното управление по образование - Бургас. Причината е ръстът на заболеваемостта в 4 тези общини на 14-дневна база. Всяко училище решава само, няма да бъде прилаган общ модел на ротация. Засега са предвидени две седмици, уточни Иванова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари