Защо студентите не вярват във ваксините?

"Големият проблем е в липсата на доверие в политическите елити"
27 окт 2021 17:15, Ния Христова
80
 
Образователният министър ще проведе среща с ректорите на ВУЗ-овете, на която ще бъде обсъдено връщането на студентите в университетите. Какъв план ще предложат ректорите за присъствено обучение и какви са нагласите сред студентите?
 
"Това, което министърът каза, е, че единственият начин за връщане на студентите в университетите са "зелените сертификати". Зададоха се въпроси дали ще има безплатни антигенни тестове на входа на университетите, такова нещо няма да има, тъй като целта е да се стимулира ваксинацията на студентите. И това наистина се случи. Естествено, това създава доста проблеми за университетите, особено за тези, които са присъствено, тъй като една от част от нея са ваксинирани, други - по-голяма част не са", каза заместник-ректорът на Висшето училище по застраховане и финанси доц. Радостин Вазов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Тези, които са онлайн, обикновено не участват в учебните процеси, когато има такава хибридна форма. Ние предприехме по-различен ход от самото начало на учебната година. Започнахме изцяло онлайн, тъй като бяхме наясно какво ще се случи и бяхме предвидили тази Ковид криза. Ще завършим и този семестър онлайн, което ще даде възможност на нашите студенти до февруари месец да се подготвят за присъствено обучение", подчерта доц. Вазов.
 
По думите на председателя на Студентския съвет на УНСС Ангел Стойков нагласите за "зелените сертификати" са положителни.
 
"Много голяма част от колегите не са ваксинирани. Проблемът тук е, че голяма част от тях, когато бяха болни през изминалата година, те направиха своите тестове чрез закупуване от аптеката. И тогава те бяха положителни, но не се регистрираха в РЗИ. Нямат документа, който сега им е нужен за "зеления сертификат". И в момента виждаме, че без тези сертификати не можем да се обучаваме", сподели той.
 
"Направиха се нужните трансформации в учебния процес - разделение на групите, потоците, увеличение на капацитета на залите, за да може хората да бъдат спокойни. Трябва да бъде дадена възможност първите месеци да има безплатни тестове. Поне през първия месец", добави той.
 
На въпрос защо студентите не искат да се ваксинират, той отговори: 
 
"Това е въпрос с много широк отговор. Проблемът при младите хора е, че те са прекалено информирани, имат огромната възможност да черпят информация от безграничното интернет пространство, а там невинаги информацията е проверена и потвърдена. По последни данни излезе, че те не се доверяват на Министерството на здравеопазването, на РЗИ, общопрактикуващите лекари, а вярват на социалните мрежи."
 
"Големият проблем е в липсата на доверие в политическите елити. Нещата, които притесняват студентите, са последствията от ваксините. Ако има инициатива за ваксинационни пунктове до университетите - бихме я подкрепили", каза още доц. Радостин Вазов.
 
Вижте целия разговор във видеото.

80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
0
 
! Отговори
Дамата с песа преди 1 месец
Студентите са едни от най-опасните преносители на заразата, защото прекарват болестта по-леко, не спазват абсолютно никакви мерки, не се ваксинират, нямат зелени сертификати, безотговорни са. Зелен сертификат при тях изглежда като поредната глупост на правителството. Ситуацията изисква локдаун, а не сертификати.
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваксините са в трета фаза на клинични изпитвания, в която по принцип се събират най вече данни за ефикасност и безопасност. Има и други случаи на лекарства разрешени в тази фаза за употреба поради належаща нужда. Неетично е хората да бъдат принуждавани да се ваксинират с каквито и да било мерки т.е. да бъдат ваксинирани с експериментална ваксина. Тревожен е факта че в популации с висок процент на ваксинация има много висок процент заразени, а се тв ред че ваксините имат 90 ефикасност.
76
2
 
3
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 1 месец
Да сте чули за умрял от ковид студент? Аз не съм.
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия университети са станали търговски дружества като болниците,няма смисъл да учиш да си губиш времето,може да стнеш още по *** от колкото си си попринцип,тези които имат пари си купуват дипломите и после идва некъв зубър с очила и започва да ми се прави на шеф на директор не знае от къде изгрява слънцето и ако им размениш обувките не могат да се обуят.
74
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия па кои ги пита слагаите по една бомба в тия университети и да ги вдигате във въздуха .тва са все едно гледаш ферми за броилери.
73
3
 
5
 
! Отговори
Антивакси преди 1 месец
Набодените скоро ще намалеят. Те ваксините си знаят работата. Явно са изкуствено създадени с цел да се намали ниско интелигентното население по света.
72
2
 
5
 
! Отговори
НЕВАКСИНИРАН преди 1 месец
ИСКАХ ДА СЕ ВАКСИНИРАМ, АМА НЯМАХ ЖЕЛАНИЕ!
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Половината от колегите не знаят на кой свят. Сигурен съм, че и в себе си не вярват ;)
70
11
 
2
 
! Отговори
Ваксиниран преди 1 месец
Анриваксите скоро ще намалеят. Той вируса си занае работата. Явно е изкуствено създаден с цел да намали ниско интелигентното население по света.
69
2
 
3
 
! Отговори
Американ преди 1 месец
До до 64 ( 65 ): Хленчи.. За най-лошата работа се плаща най-ниската заплата... А който няма пари наяма и акъл, не съм видял някой умен да е беден..
68
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проблемът при младите хора е, че те са прекалено информирани - Ха-ха-ха, ето къде бил проблемът! Не ползвайте интернет, слушайте само глупостите, с които ви промиват мозъците по телевизиите и ще бъдете щастливи. Прости, но щастливи. И ваксинирани.
67
2
 
6
 
! Отговори
Messiah преди 1 месец
Тези които не се ваксат ,са същите онези , които не ходят да гласуват.Аз също не съм вакс. , но е така!Аз гласувам вече откак е машинно.Тези 30 г. сме лъгани толкова много ,че не вярваме на никой и нищо и така ще бъде още дълги години ,защото нямаме нищо общо с Европа и света.
66
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я да вярват ..то лекарите по болници отказват да се ваксинират и всеки ден им правят тестове и то безплатни ,тогава защо нас ни принуждават
65
3
 
9
 
! Отговори
до 64 преди 1 месец
Че това са факти,най ниското заплащане в целия Евр. съюз,каква неистина е казал
64
16
 
4
 
! Отговори
Американ преди 1 месец
До Защо не вярват? Не вярват защото са като тебе - във всичко виждат заговор срещу себе си и се мислят за най-важното нещо на света, та цял свят иска да им навреди. И това е всичко от rлynocт и npocтoтия. Затова и заплатата ти е 300 евро..
63
5
 
20
 
! Отговори
Защо не вярват? преди 1 месец
Защото не са наивни! Ако ЕС беше толкова загрижен за българите,нямаше да позволят да съществуваме с 300 евро заплата! Нямаше да позволят 125 евро пенсия и 12 години грабеж на българския народ! Сега ни експлоатират със здравни прийоми,просто печелят пари от продажбата на ваксини! Ако трябва не трета,не четвърта,а пета и шеста ваксина! Както е казал един велик комунист ,,Пари,пари прим,пари секом,,....Докато има балъци и продажни политици,ще има тарикати и благоденстващи държави! ЕС АУТ
62
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Това, което министърът каза, е, че единственият начин за връщане на студентите в университетите са "зелените сертификати"------------------------Тези освен нова медицина започнаха да измислят и нова логика на мисълта. Единственият начин за връщане на студентите е БЕЗ зелените сертификати. А чрез сертификатите гоните голяма част от тях.
61
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не вярваме нито на политиците парламента на никого няма доверие всеки гледа как да излъже и да се ваксинират хората стига долни лешояди дано да горите в ада проклети убийци няма да ви минат номерата неискаме никакви ваксини щеви унищтожи долни *** ако трябва ще войуваме но няма да става това което иска те
60
5
 
13
 
! Отговори
ЛУНА ПРЕЗИДЕНТ преди 1 месец
Ваксиниране или здраве. Изберете сами.
59
10
 
3
 
! Отговори
$$ преди 1 месец
щото си купуват "висшите" и не разбират от друга работа, освен врътката на ъгъла за 5 лв