МОН предлага по-кратка лятна ваканция

Решението трябва да бъде съгласувано със синдикатите
26 ное 2021 19:47,
51
МОН предлага по-кратка лятна ваканция
Снимка: Pixabay

Министерството на образованието предлага да има по-кратка лятна ваканция. Причината е пандемията от коронавирус.

Още по темата
Решението трябва да бъде съгласувано със синдикатите, обяви образователният министър Николай Денков, цитиран от Нова тв.

Идеята е децата да започват със седмица по-рано, за да имат повече време за преговори и затвърждаване на материала. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
10
 
! Отговори
Че голяма реформа преди 2 години
Цяла седмица в годината и то за преговор и затвърждаване.То като в казармата , дето 10 пъти на ден се строявахме, как не превзехме Истанбул и Атина още не ми е ясно.Сигурно щото не сме пробвали?
20
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен 12 Напълно сте прави!МОН да види новата програма по английски език в 11 и 12кл.В модул "Литература" учат всеки час(!!!) нов автор и ново произведение,плюс литературни похвати и сумати други неща от университетска английска филология.В другите модули картинката е почти същата.Нито имат възможност да осъзнаят материала,нито да затвърдят наученото.Става едно страшно препускане през учебника-пълно безумие!
19
1
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Е тъй беше тогава да не искаш учител да се ожени за военна? Тогава такива нямаше
18
6
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Аз пък предлагам децата да нямат хич ваканции,да учат нонстоп 24/7 кръглогодишно.Тези де*бил*ни*те служебните министри на Радев раждат само една глупост след друга.Лошото е,че и новите "спасители" на нацията Киро-лъжеца и авера му се канят да задържат някои от тези недоразумения,като Денков и Рашков.
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен до 16 преди 2 години
Ще извиняваш, но военните се женеха за учителки! Просто в Търново беше ВТУ-то и ВНВУ-то, а в Шумен ВНВАУ и ШУ-тогава още институт.В Плевен беше пък ВНВВУ-то.Те са го били измислили!
16
1
 
34
 
! Отговори
Алек преди 2 години
А тях да ги пратят на безкраен неплатен отпуск . По възможност в Сибир.
15
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В далечното минало след проучване много от полицаи се жениха за учителки... Защо ли?! Не бяха *** работещите в МВР, но не можеха да живеят с по умни жени от тях. Който разбрал, разбрал. N 2
14
47
 
5
 
! Отговори
Беновска пипа преди 2 години
След две години, най-после измислиха нещо, което е очевидно, че трябва да се направи.
13
3
 
42
 
! Отговори
Номер2 преди 2 години
За пореден път се убеждавам, че в МОН работят най-тъпите хора! Може да се сравняват с тези от МВР!
12
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МОНьо да си коригира учебните програми, дето ги налага въпреки несъгласието на учителите. Отворете учебник по биология за 7 клас - ще се ужасите! Всеки урок е от по 3 страници, а във всяко изречение има нов термин. Учениците с профил математика учат материал, който се учи в университета. Литературата вече не се учи хронологично, а в " глобални теми", което пречи на осмислянето й като процес и закономерности при развитието й, а оттам и разбирането на произведенията.
11
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ще ви оре нивите, кой ще ви кара колите, тировете, автобусите, кой ще строи и ще ви прави ремонтите на апартаменти, къщи, сгради, кой ще ви готви в заведенията, кой ще ви шие дрехите, кой ще работи качествено без необходимата практика. За професионалните гимназии онлайн обучението е катастрофа.- Учител
10
5
 
44
 
! Отговори
Учител преди 2 години
С онлайн обучението не се пропуска абсолютно никакъв материал. Когато имаше Грипни ваканции как беше!?А?
9
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз лятото няма да пусна детето да се пече в стаите където е над 30 градуса и няма климатик.МОН да си преподават на койтомси искат.Да забравят
8
53
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това трябваше да стане отдавна и не само със седмица, а да започват от първи септември. В България беше въведено от комунистите за да помагат безплатно в прибирането на реколтата.
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен до 4 преди 2 години
Кой ги пита учителите? Напр.в Плевен у-ще Вазов на учителите не се дава отпуск през септември. Може да имат платен , но могат да вземат само неплатен!! Хайде, върви вземи 5 дена неплатен- ще е към 330-350 лв .
6
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам да закрием МОН, щото и без това само тъпoтии предлагат, никаква работа не вършат и само са ни в разход.
5
0
 
46
 
! Отговори
Daskala преди 2 години
Ако се водим от "логиката", то трябва и да свършват по-рано, поради климатичните промени = високи температури през лятота.
4
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Родителите питаха ли? Повечето от хората ползват намаления за първите 10 дена на септември и чак тогава могат да закарат децата си на ваканция с намаленията. Кой нормален родител ще се съгласи да си правите експерименти с децата? Някой питал ли е учителите? Някой изобщо питал ли е някой или ще инсценират загриженост за децата да ви будалкат както ви избудалката с тестовете близалки?
3
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм на море септември, иначе фантастичните и приказни идеи на текущото правителство както и на големите експерти от ПП - ами видя се тези хора идеят си нямат от нашите проблеми, единственото което се вижда е желание да управляват всеки човек, маняци.
2
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За една седмица ли ще научат всичко пропуснато? Неадекватна работа. Продължаваме подмяната с Румен Гечев и Румен Овчаров - сега ви замазват очите. Нищо няма да научат за 1 седмица. Просто искат като американските деца да тръгват на 1 септември. Корипат от господарите си. Вече сме колония на ФАЩ.