Възобновяват извънкласните занимания на учениците

Условието - зелен сертификат или тест за коронавирус
1 дек 2021 08:20, Петя Славова
9
Възобновяват извънкласните занимания на учениците
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Учениците в дуална форма на обучение вече може да посещават извънкласни занимания. Условието е да представят сертификат или щадящ тест за коронавирус. Същото изискване важи и за явяването на изпити и консултациите в рамките на учебния процес, предава Bulgaria ON AIR.

Това предвижда заповед на Министерството на здравеопазването, която влиза в сила от днес. Така извънкласните занимания ще може да се провеждат извън сградата на училищата.

Според заповедта, условие за връщане на учениците от 5 до 12 клас в училище е представяне на "зелен сертификат" или щадящ тест за коронавирус. Присъствието в клас трябва да е съобразено и със заболеваемостта на 100 000 души население.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
8 ето с това не съм съгласна. Защото още от времето на комунизма при висока заболяваемост децата са в грипна ваканция. Тогава не учехме, или правехме проекти. А сега учат. Но буквално ни изнудват да дадем съгласие, защото ако не го дадеш и 51% се върнат в клас, детето ти няма право да е в клас. А онлайн наполовина е ад. Нищо не се учи, когато една част е в клас, а другата онлайн. Много учители дори не включват децата в час. А и децата нито могат да ги питат, нито да участват в часа. Изнудват ни!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И каква трябва да е заболеваемостта? В София е 672 на 100 000 за последните 14 дни, но има присъствено обучение след тестване.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко ли са ни болните или какво?!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то е ясно - нали учителите трябва да си получават заплатите, пък и по линия на Ковид тестовете се плаща доста...Някой да не си мисли, че ако едно дете не посещава едно западнало средностатистическо българско училище, ще бъде огромен пропуск за възпитанието?Навремето заради едни *** с 2 мозъчни клетки, които идваха в клас, само, за да бият, обиждат и тормозят по-умните и възпитани ученици, едва не умрях! Травмите още не съм ги преодолява.
5
4
 
2
 
! Отговори
В петък преди 2 години
очакваме София за пръв път да падне под 500 на 100 000. Тоест в понеделник може да се надяваме да се върнат учениците и в столицата на ротационен принцип. Следете https://covid.tobel.bg/ - там на всяка област се показва текущата заболеваемост за последните 14 дни при клик.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да 2, мястото на децата е в училище, но при ЗДРАВОСЛОВНА среда. Нали разбираш, че подписвайки декларация че детето ти ще ходи на училище при висока заболяваемост, ти я подписваш и това те задължава да го пуснеш, без значение какъв щам ще се появи утре. А големите ученици пътуват с градския транспорт. Те не са изолирани като малките. Да спрат полетите на гастербайтерите първо, а после да задължат хората да си пускат децата на училище с по 200 мъртви на ден.
3
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онлайн обучението би трябвало да е съвременната форма на преподаване и не проумявам каква е пречката децата да бъдат мотивирани да влизат в класните стаи, при условие, че в момента има пик на пандемията?!! Има ли логика тук? В 21ви век живеем.А ако "мотивацията" за колективното (присъствието) обучение е социализация, тя понякога може да е по-вредна от изолацията, знам го от собствен опит!
2
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На учениците мястото е в училище. Престъплението срещу образованието и народа последните две години е едно от най-страшните, вършени някога в България. Иначе хипохондриците могат да си седят до края на живота си у тях, стига да има кой да ги храни и издържа.
1
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нас МОН ни пита нещо много странно, дали сме съгласни децата да ходят на училище при висока заболяваемост? Еми не съм съгласна! Какво като има зелен сертификат или му правят тест. Това не пречи да се разболее, когато заболеваемостта е висока. Най ме издразни че представиха декларацията, като такава за съгласие за тестове. А тя е декларация, че сме съгласни децата да ходят на училище дори и да има хиляди болни и увиращи, но с тест. Хора, четете внимателно декларациите!