Директор: СРЗИ увери, че ще бъдат осигурени тестове за учениците в София

Ще има ли проблеми, когато децата се завърнат в училище?
13

Всички ученици се връщат в клас от понеделник, но от МОН сигнализираха за недостиг на тестове. Ще има ли проблеми, когато децата се завърнат в училище?

"Ако министерството няма достатъчно тестове, да ни каже до утре. Ако в 10 часа ни кажат, че за 51-во училище няма тестове, до 15 часа ще си намерим. След като държавата не може да осигури с обществена поръчка тестове за кратко време, да децентрализираме нещата", заяви с директорът на 51 СОУ "Елисавета Багряна" Асен Александров пред "Денят ON AIR".

Един неинвазивен тест се продава за около 4 лв. и за тези пари училищните директори могат да си осигурят нужните бройки "буквално за часове", стана ясно от думите му.

"Когато се прави голяма обществена поръчка, много се усложняват нещата. Когато искаш да свършиш нещо бързо, централизираният подход не е най-добрият", изтъкна Александров.

"Преди имахме 80% ефективност. Сега имаме 0% корупция и 5% ефективност", посочи той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Александров е получил уверение от СРЗИ, че ще бъдат осигурени тестове за всички ученици в София. Училищният директор очаква около 90% от родителите да подадат декларации за съгласие децата им да бъдат тествани веднъж седмично с неинвазивни тестове.

По думите му здравното министерство се държи с училищата като "хора, които са отгоре". "Вече свикнахме с това, така ще изглежда", призна училищният директор.

Въпреки ниския процент на заразени деца, Александров очаква повече положителни тестове при по-големите ученици.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен до 12 преди 1 месец
Консултациите, които дават учителите, НИКОГА не са се плащали. Работим ги за тоя, дето клати гората! БЕЗПЛАТНО!!
12
4
 
4
 
! Отговори
4 преди 1 месец
Не виждате ли, че проблема е друг. Направиха връщането на учениците в клас не толкова защото им се иска, а 1- всеки учител горен курс води клас, така на края на месеца 100 лв в джоба преди Коледа, 2 - много от учителите дават консултации, които не ги правят он-лайн и ето ти още пари пак преди Коледа, 3- бройките заразени падат трябва отново дас са високи, заради ваксинацията,4-служебните министри се гласят да станат редовни и трябва да се харесат на обществото.
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
хората пари нямат за огрев,тия фашисти тестове за милиони купуват,свещи да си купите здравни фашисти
10
5
 
14
 
! Отговори
до 25 преди 1 месец
Ей сkaпaняk, така наречената "държава" трябва да подсигури БЕЗПЛАТНО обучение на всички деца и никой не е длъжен да плаща и дори и една стотинка на фaшucткитe пoдлoгu, които и без това се преоядоха от измислената "пандемия".
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ерата на лъжите и небивалиците - здрави деца трябва да доказват че са здрави с "тестове", които нищо не показват и доказват. Гаврите, които си правите с децата ни никога няма да ги забравим! Тия бokлyцu в най-скоро време ще ги тестваме ние дали могат да бягат бързо за да си спасят миризливата си кожа.
8
0
 
8
 
! Отговори
Тралала преди 1 месец
А тестове за менингит ще купуват ли?
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
4 лева? Кацаров не ги ли купуваше за повече?
6
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все някой ви е виновен...Но се оказа, че има училища с добра организация и децата са в училище. Парите дарени от родителите се използват в случая. Не мога да повярвам, че напоследък има родители, които се държат абсолютно неадекватно и смятат, че всеки друг е длъжен да се грижи за детето им. Това си е тяхна отговорност...
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Четири лева тестче, четири лева. Тридесет процента кешбек,са си тридесет процента, макар и от четири лева. Все пак е по-добре,от сто процента от нищо.
4
5
 
9
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 1 месец
Няма никакъв смисъл от тестването на децата, първо че ковид е безобиден за тях и второ децата много рядко боледуват и се заразяват от него... А за родителите много от тях вече са чипирани и ваксинирани и уж са защитени, защо се грижите за тях?
3
3
 
14
 
! Отговори
Тралала преди 1 месец
Ако не ги върнат в училище, как ще хванат да ги ваксинират? Ваксините за деца над 5 години са вече готови.
2
12
 
11
 
! Отговори
Тралала преди 1 месец
Родителите не могат да дават пари за тестове, а за скъпи телефони да си играят могат
1
9
 
2
 
! Отговори
Следят ни масово преди 1 месец
Следят ни масово с Изкуствен интелект, от ЕС предлагат защита само ФАШИСТА Джамбазки подкрепя МВР и мутрите! БНР