Над 100 хил. семейства са получили помощ за ученици в 1 и 8 клас

За първи път средства се отпускат на всички кандидатствали
8
Над 100 хил. семейства са получили помощ за ученици в 1 и 8 клас
Снимка: БГНЕС

Над 100 000 семейства на първокласници и осмокласници получиха еднократна помощ от 300 лв., съобщиха от Агенцията за социално подпомагане.

За първи път финансовата подкрепа се изплаща на всички родители с деца в тези класове, кандидатствали за подпомагането, независимо от техните доходи.

Еднократната помощ е отпусната на 51 395 семейства на първокласници за 52 478 деца и на 48 859 семейства на осмокласници за 49 674 деца.

Финансовата подкрепа дава възможност родителите да закупят без затруднения основните пособия, необходими за учениците. Тя се получава при положение, че детето живее постоянно в страната и не е настанено за отглеждане извън семейството. Предоставя се и за ученици, настанени в семейства на роднини и близки и в приемни семейства, както и на настойник/попечител.

Сумата се изплаща на два транша - първата половина след влизането в сила на заповедта за отпускането, а втората - в началото на втория учебен срок, но само ако детето продължава да посещава училище, освен ако това е невъзможно поради здравословното му състояние.

Вече отпуснати средства подлежат на връщане, когато ученикът не продължи образованието си през втория учебен срок или ако в рамките на един месец е отсъствал повече от 5 учебни часа без уважителни причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До седмокласник: това моето момче се нарича подкуп, затварят ти очите с баничка, докато ти изнасят хладилника
2
1
 
5
 
! Отговори
Пандемик преди 2 години
Дайте ми адресите им и лично ще проверя получено ли е нещо.
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Партията на Подмяната от джип ли ги раздава пак или имат друг номер? Въпрос на време да започнат и те да теглет милиардите, овцете да пасът