Кабинетът отпусна 6,4 млн. лева за ремонт на студентски общежития

Целта е да бъдат подобрени социално-битовите условия на студентите
22 дек 2021 15:20, Красимир Ангелов
14
Кабинетът отпусна 6,4 млн. лева за ремонт на студентски общежития
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет одобри допълнителни разходи в размер на 6,4 млн. лева за саниране, ремонт и обзавеждане на студентски общежития. Средствата се отпускат по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2021 г.

През месец септември 2020 г. правителството предостави 66 млн. лева за ремонтирането на студентски общежития. Държавните висши училища стартираха процедури по възлагане на обществени поръчки, но предвид заложените срокове в Закона за обществените поръчки не успяха да усвоят средствата до края на годината, което наложи отново да бъдат разчетени в бюджета за 2021 г.

Досега кабинетът е отпуснал общо 20 млн. лева от предвидените 66 млн. лева.

Със средствата ще бъдат подобрени социално-битовите условия на студентите - ще се инвестира в енергийната ефективност на сградите и ще се осигури съвременна среда за подготовка. Това ще подобри качеството на висшето образование и ще стимулира интереса на студентите към обучението, се чете в аргументите на Министерския съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
ДАСКАЛ ГЕНЧО преди 2 години
НАПЪЛНО НАГЛАСЕНИ ПРОЦЕДУРИ. ВСИЧКИ ПОРЪЧКИ СА ИНХАУС. ЖАЛКОТО Е ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ ГУШНЕ ПАРИТЕ А ОБЩЕЖИТИЯТА НЯМА ДА СА ГОТОВИ. СРЕДНО ПО ТРИ МИЛИОНА НА УНИВЕРСИТЕТ - КОМИСИОННА 10% НАПРАВЕТЕ СМЕТКА КОЛКО ЩЕ ГУШНАТ НЯКОЙ ОТ РЪКОВОДИТЕЛИТЕ В УНИВЕРСИТЕТИТЕ. ЗАЩО БЕШЕ ПРЕКРАТЕНА ПРОЦЕДУРАТА - КОНКУРСИТЕ В МИНИСТЕРСТВОТО. УНИВЕРСИТЕТИТЕ САМО ББЕНЕФИЦИЕНТИ.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отново със 100 процента авансово плащане ли? Доста ректори хубаво се възползваха.
11
2
 
0
 
! Отговори
отличник преди 2 години
До Анонимен 3Колко такива се мъчеха да ме омаят, докато бях студент. Да ми се намъкнат у хубавото апартаментче.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им турат убави кревати, че много скърцат текущите.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И още 2 милиона за дискотеките и баровете
8
0
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Откакто се обучаваме през Интернет нито един колега не е останал в Студентския - всички са по-родните места, че за общак трябва да си плащаш...
7
3
 
0
 
! Отговори
Кимон Тодоров преди 2 години
Навремето се подмазвах на моя професор по диалектически и истор. материализъм Здравко Пантелейски - голям марксист беше, да ме вземе за асистент след завършването ми, понеже често влизахме в диалог относно бъдещето на комунизма. Станахме приятели, често ме канеше у тях на вечеря със семейството му. Беше ми уредил и самостоятелна стая в общежитието, и тогава беше мизерно, но аз бях така - С ВРЪЗКИ! И таман да почна да пиша аспирантурата си за Маркс, беше 89-та година, то пък хвана падна К-а
6
1
 
3
 
! Отговори
До анонимен 2 преди 2 години
Хич не са евтини, трябва да изръсиш поне една столевка, за да хванеш вниманието на някоя.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4 - На абсолютна мизеря, мнеомотия, човешка трагедия, наркотици, алкохол и безконтролен разват, на хора, които минават през месомелачката и от душите им остават нрасвтено опропастени сенки?
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какви спомени събуди тази снимка :)
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дъщеря ми беше на общежитие през първата година от следването си. Беше с още две момичета. Мизерна стая, мизерни легла, мизерна баня. През втората година се запозна с някакво момче, неин колега, в близки отношения и каза, че ще иде да живее при него, в апартамента му. Нямах против. Поне се избави от мизерията!
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо да го събарят този студентски град. Днешните студенти са полуграмотни и без амбиции. А в студентски град освен евтини девойки и наркотици друго няма.
1
1
 
2
 
! Отговори
недоучил студент преди 2 години
Да монтират на входа на общежитията едни арки за сканиране на сертификати.

Спонсорирани публикации