Родителите водят децата си на училище, а те имат симптоми

Училището все пак показва, че е най-безопасната среда, заяви д-р Юлиян Петров
5 яну 2022 11:08, Ния Христова
45

Учители и специалисти се обединиха около мнението, че тестовете, които се прилагат на учениците, не са прецизни, за да хващат заразата. 
 
"Това е равносметката на учители, надявам се и на двете министерства. Всички, които са заразени и са преносители на Ковид-19, са отчели отрицателен резултат при тестването в училище. Но това, че не са съвършени, се знаеше от самото начало. Те са първата врата да се открият някакви евентуални зарази", посочи председателят на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" д-р Юлиян Петров в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Според него по-добрият вариант е бил тестовете да се правят по домовете.
 
"Това щеше да даде възможност за много повече време. Доверието при нас е на карта, но колективната отговорност в България не е на това ниво, на което е в много други държави", смята д-р Петров.
 
Много родители водят децата си на училище, а те имат симптоми, добави събеседникът.
 
"Училището все пак показва, че е най-безопасната среда, че има най-нисък процент на заразяване. В училище се спазват най-много правила. Учителите са с най-висок процент ваксинации - над 50 %", информира председателят на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".
 
"Ще говорим за важните политики, за подреждането на приоритетите, за Ковид политиките. За нас по-важно е да се върнем към истинското образование, да се борим с една посредственост, която ни беше обхванала", уточни д-р Петров.
 
Гостът коментира и предложението учениците да започват училище на 1 септември, вместо на 15.
 
"Българските училища не са подготвени за това. Ако учениците започват на 1 септември, това означава учителите да започнат работа на 15 август. Знаем, че България е една изключително топла страна, а в много стаи в училищата няма климатици", каза той.
 
"Основният ни приоритет е да изискваме от учениците отговор, който съдържа мислене. Повторението в никакъв случай не ни върши работа. Прилагането на това, което сме научили, е това, което децата трябва да научат в училище. Трябва да избягаме от големия обем на знание и да се насочим към прилагането на тези знания, начините на мислене и към вкарване на готовност да бъдем на пазара на труда", заяви д-р Петров.  
 
Гледайте целия разговор във видеото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
толкова са оскотели че не могат да мислят като животни са.искат всички да са болни и да се търкалят трупове и да ги събират на купчини и да ги палят като се съберат повечко.пропаднали деградирали човешки гротески
18
7
 
6
 
! Отговори
До до7 преди 2 години
Да си чувал,че освен в офис се работи и в производство и си има места,където топлината е неизбежна,а и повечето учители до края на август работят по морето.
17
3
 
4
 
! Отговори
В.Узунов преди 2 години
Що на входа не им сипват на дечицата по 100 грама домашняк? Па родителите кат виждат че са болни да ги преваряват .
16
2
 
8
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
При вас на работа може и заплати да не ви плащат, както и да нямате право на отпуска и болнични ама това си е ваш проблем, щом сте преценили, че ви харесва да сте роби.
15
11
 
18
 
! Отговори
Миии преди 2 години
Родителите водят деца със симптоми на училище, защото НЕ знаят това какво е - грип, настинка или Ковид!!! Разчитат на тестовете в училището! Няма как иначе да се разпознаят ЕДНАКВИ симптоми още в началните дни!
14
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво значи "имат симптоми" ?! Откога синдикалисти и учители почнаха да отличават от пръв поглед обикновената настинка или хрема при децата, което за тях си е ежедневие, от коронавирус?! И то при положение, че децата по принцип изобщо нямат характерните симптоми на коронавируса както при възрастните?! АБсолютна аматьорщина отново. Явно подобни изказвания идват, за да оправдаят поредното искане за минаване на онлайн обучение и поредното искане за още пари за учителите
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми водят ги да ги тестват в училище и да видят дали е ковид.
12
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи тестовете показват липса на вирус и инфекция,но въпреки това повечето били болни. Този е абсолютен неадекватник и психопат. На такъв с кеф да му извъртиш един черпак.
11
10
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Да бе. Дай да не си водим децата на детска градина като са със скарлатина или варицела. Който го е страх, че детето му ще се разболее, да не го пуска на градина.
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве къде ги намират такива, конкурс за тъпънapи ли правят някъде, какво?
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В колко стаи в едно училище трябва да има климатик, че да се съберат там 15 учители да поработят 2 седмици?
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ваксините обаче имат. Нали ги набодохте и сега заразяват наред.
7
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 2020 дъщеря ми имаше хрема и, предвид ковидната обстановка, се обадих на личната й лекарка за болничен. Тя ми каза: "Е, Вие сега за една хрема". Впоследствие се оказа ковид. Първо си обучете лекарите, после плюйте по нас!
6
15
 
6
 
! Отговори
???? преди 2 години
При нас на работа също няма климатици,температурата в помещенията стига до 40 градуса и работим през август,това в производствена фирма.Учителите нещо по различно ли са устроени биологично,че да не могат да започнат на 15 август?Това са 2 седмици по рано.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали е само хрема и лека кашлица пък тестовете осигурявали безопасна среда? Защо да не ги водят? Именно най-вид ите синдикалисти и родители настояваха за това.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в мола ги водят, и при бабите и дядовците ги водят.
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безотговорни родители начи, да пращат сополиви дечеца на даскало!? Скандален прецедент!
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв му е проблема на тоз , сигурно е с бустер. Има и психолози за по тежки случей на хипохондрия
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо да не ги водят? Нали Кацаров и Денков многократно казаха, че тези тестове осигуряват безопасна среда за обучение, нищо че са с много нисък процент на достоверност дадена даже и официално от производителя, който даже ги е тествал в перфектната среда и пробовзимането при теста е извършено от специалист, а не като у нас 25-30 деца ги тестват набързо в класната стая.

Спонсорирани публикации