Учителите оценяват учебните програми на МОН

Педагозите ще имат възможност да посочват причините за неефективност
29 мар 2022 05:30, Росен Стойчев
8
Учителите оценяват учебните програми на МОН
Снимка: БГНЕС

От утре, 29 март, до 8 април т.г. педагозите ще могат да оценяват учебните програми по предметите, които преподават. Те ще имат възможност също да посочат причините за неефективното им прилагане и да дадат предложения за подобряването им. Участието е доброволно, като МОН се надява на голяма активност, съобщи NOVA. 

Мненията ще се събират чрез електронни анкети. Те са публикувани в портала https://edu.mon.bg/. Желаещите да ги попълнят трябва да влязат с личните си профили в секцията „Приложения/Указания“. За всяка учебна програма има отделен формуляр. Преподавателите трябва да дадат оценка само за предметите, които преподават, и за класовете, в които имат часове през настоящата учебна година.
 
Резултатите от проведеното проучване ще бъдат обобщени автоматично, запазвайки по този начин анонимността на участниците. Данните ще бъдат предоставени на работните групи към МОН, които правят цялостен преглед на учебното съдържание. В тях са включени повече от 170 учители, методици и психолози. Те са разделени на две. Едните анализират програмите, а другите четат учебниците за съответния образователен етап.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: МОНучителипрограми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
следва нови програми нови учебници изваждане изваждане още пари за уроци наливай на продажни учители
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кой ще оцени учителите?! .
5
1
 
7
 
! Отговори
Друг родител преди 2 години
Пргорамите трябва да бъдат генерално променени след 7 клас. Оставете учениците да изберат 5-6 предмета, които да учат наистина както трябва. Неща, които ги интересуват. Достатъчно големи са да изберат. Не ги товарете със 100 неща, с непрекъснати тестове, губи-време проекти, и безумни количества домашни по всичко. Как Ви се струва учебен ден от 8-18 и от 19 нататък до 1-2 писане на домашни?!?!?! Това е ежедневието на моето дете!!!! КОШМАР!!! И накрая масово са на уроци за университет!
4
0
 
3
 
! Отговори
Я, разследващите преди 2 години
Журналисти, направете проучване колко държавни служители си клатят краката в МОН и на колко мафийки са се групирали и ще ви стане ясна картинката: М. на учебниците, М. на проектите, М. На назначаването на ФЕОДАЛИ -ДИРЕКТОРИ, М. на ремонтните дейности, М. .........
3
0
 
6
 
! Отговори
132 преди 2 години
Оценяването се извършва по следния начин: влиза се в платформа, слага се отметка "приемлив", защото ако се отметне "неприемлив" трябва да се напише обяснение, а за да се напише обяснение трябва да се прочете учебника или програмата (каквото се оценява) и МОН си мисли, че се върши голяма работа, всичко е имитиране на дейност
2
0
 
0
 
! Отговори
Лъжат преди 2 години
Лъжат
1
0
 
5
 
! Отговори
Родител преди 2 години
С други думи прехвърляне на отговорности... Ако МОН започне да си върши работата както трябва, то тогава би следвало да има и ефект. Отговорност на МОН е да подбере онези специалисти които да анализират ситуацията и да предложат най адекватното съдържание на учебния материал след допитване до РУО или учителски организации, а не да събират учебници от знайни и незнайни автори и издателства и учителите да си избират някакъв *** сред талаша.

Спонсорирани публикации