Отличиха най-добрите студенти на УАСГ

Най-добрите ни студенти остават у нас, смята Даниел Парушев
11 апр 2022 10:08, Красимир Ангелов
14

Най-добрите студенти в България бяха отличени на официална церемония в Университета по архитектура, строителство и геодезия. Събитието се проведе за 15-и пореден път. Призът "Студент на годината" спечели студентът от 2 курс от Русенския университет Цветелина Стефанова. Тя изучава специалност "Компютърни системи и технологии".

"Честно казано за мен този приз беше неочакван. До последно дори се чудех дали да кандидатствам или да го оставя за следващата година", сподели студентът на 2021 година Цветелина Стефанова в студиото на "България сутрин".

"На церемонията имаше много официални гости. Събитието бе под патронажа на г-н Румен Радев. Присъстваха и министърът на образованието акад. Николай Денков. Имаше богата палитра от хора, които са в изпълнителната власт и в бизнеса", каза председателят на Националното представителство на студентските съвети Даниел Парушев.

Той обясни, че конкурсът е стартирал през 2006 г., когато студенти решават, че трябва да отбележат най-добрия студент в България, както и че има 14 категории - педагогически науки, хуманитарни, стопански, правни и други.

"Имаше 147 кандидатури за "студент на годината" само за 20 дни. И това бяха отличници, хора, които бяха с минимален успех 5.50. Кандидатите трябва да покажат постиженията си за 2021 г. - дали имат международни участия, международни сертификати. При много от колегите не се е отразило по никакъв начин това, че са се обучавали в онлайн среда", уточни Парушев пред Bulgaria ON AIR.

И увери, че над 20 души от журито са се обединили Цветелина да бъде "студент на годината".

"Конкурсът се изменя много позитивно всяка година. Студентите на България са много добри. В конкурса участват много знаещи у можещи. Най-добрите студенти на България ще останат тук. Изобщо не мислят в посока да отидат в чужбина. Висшето образование в последните 10 години у нас е на едно добро ниво", категоричен е Даниел Парушев.

Гледайте целия разговор във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 11 преди 2 години
Колега, УАСГ - Архитектура. Строителство и ГЕОДЕЗИЯ не Геология...
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, к.12 Ти си голям лъжец! Коя година се влезъл в "Крал Мас"? Покажи ксерокопие на оценките от изпитите си и тази на дипломната си работа! А Кеймбридж в коя част на България се намира? В Благоевград или в Монтана?
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, във ВИИ "Карл Маркс" преди 10-ти ноември се влизаше по-трудно и от Кеймбридж. А за завършването да не говорим
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, к.9. Бъркаш УАСГ с УНСС. УАСГ е бившият ИСИ , където много трудно се влиза и първите 2 курсове със Съпромат са направо ад. Това е университет по архитектура, строителство и геология. УНСС е бившият икономически институт Карл Маркс, където преди 10 ноември се влизаше с оценка 2,50, а понякога и с 2+. Води се университет по национално и световно стопанство. Това е любимият на ББ университет, който начело на почти всички министерства, вкл. МЕ, МРРБ и МЗ, поставяше икономисти.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учудвам се, че при наличие на специалност КСТ във ФКСУ към ТУ и Основи на изчислителната техника във ФФ към СУ наградата за Студент на годината се печели от Русенския университет.Мисля, че Д.Парушев греши: повечето университети, особено тези е провинцията, отчитат само документално дейност. Отдавна трябваше да се закрият поне половината ВУЗ-ове, те съсипват студентите - материална база от 40-50 г., повечето преподаватели са от следВАКовския период.На 6-милионна БГ й трябват 18-20 ВУЗ-ове.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В УАСГ-то и магаре ми дай, и магаре ще завърши.
4
1
 
3
 
! Отговори
Оценител бръснар преди 2 години
Пратете насам 2 другарки за оценяване....
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мани го тоя УАСГ, там влезна един двойкаджия от класа ми, бъкел по математика, ама как успя да влезе, само той си знае
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В БГ за леглото на шефа не ти трябва висше...
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е мис УАСГ