Учениците да тръгнат много по-рано за матурата, чакат се протести

Би било добре предварително да проверят пътя до училището
11
Учениците да тръгнат много по-рано за матурата, чакат се протести
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Учениците да тръгнат много по-рано за утрешния държавен зрелостен изпит с оглед на очакваните протести на превозвачите и на Столичния автотранспорт. Това посъветва в интервю за БНР Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България и директор на 119-то  училище "Акад. Михаил Арнаудов" в София.

Той изрази надежда протестните действия да започнат след началния час на матурите.

Според Стаматов е добре зрелостниците да са на мястото на изпита 30-40 минути по-рано и предварително да проиграят маршрута до съответното учебно заведение.

"Защото то е различно от училището, в което учи всеки ден", уточни той.

"От утре цялата ни страна навлиза в една изключително дълга изпитна сесия в средното образование, която ще приключи някъде след 20 юни. Една поредица от около 100 изпита. За това време най-важното остава спокойната организация, спокойното провеждане и апелът да не се правят никакви промени в никакво отношение по организацията на всякакви дейности в средното образование", коментира Стаматов в предаването "Преди всички".

Тройката става малко по-трудно достижима заради покачването на долната граница на летвата за точки и оценка, но няма да има промяна по отношение на златната среда, още по-малко за високите оценки, уточни Диян Стаматов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: училищематурапротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
3
 
! Отговори
мак преди 1 година
Най-добре учениците въобще да не спят, а да вардят на мястото, щото превозвачите са център на вселена и е изключено да протестират на друга дата.
7
3
 
14
 
! Отговори
до 3 преди 1 година
Некадърник май си ти, щом говориш тъпотии. Матурата е ясно кога и в колко часа ще е много преди тези да си решат за протеста.
6
8
 
8
 
! Отговори
aaa преди 1 година
По-тъпо извинение, с което да се крепи това продънено правителството не можаха ли да измислят?! Какви матури? Нали това са едни нагласени изпити, на които даскалите помагат на учениците да вържат тройка, че да им вървят заплатите. ОСТАВКА!!!
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Кирето си подаде оставката няма да има протест и Денков няма да има от какво да се притеснява за матурите.
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другари пролетари и бунтари, идете всички на протеста, на матура по народна демокрация и безкласово съветско общество! Бъдете лидери, махнете тъпитеЧалгари!
3
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи вместо некадърниците да сменят датата когато няма протеста, молят протеста да не протестира! Завеждайте дела до министерството утре! Всички масово!
2
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а тия ке ле ши защо са с маски като прокажени?
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
иде буря! киро се е скрил у бункеро под НС и брои мухите!